globalmoto_unor




Arkády Pankrác v zajetí motocyklů

Jestli se už nemůžete dočkat tradičního rozjezdu sezóny, udělejte si malou generálku už teď. V pražském obchodním centru Akrády Pankrác bude skoro celý únor probíhat výstava V zajetí motocyklů, na které se sešlo skoro padesát modelů od různých značek, včetně těch hodně exkluzivních.

Kapitoly článku

V poněkud netradičním prostředí se koná nová výstava motorek, příslušenství a dalších zajímavostí ze světa jedné stopy. To však neznamená, že by prostory nákupního centra byly pro takovou příležitost nedůstojné. Arkády Pankrác jsou dobře dostupné autem i hromadnou dopravou, bezplatných parkovacích míst v patrových garážích je dost, a navíc můžete spojit příjemné s užitečným, a současně s prohlídkou výstavy vyřešit potřebné nákupy.
Jednotlivé expozice jsou rozmístěny přímo v ulicích mezi obchody, takže vstupenku po vás pochopitelně nikdo chtít nebude. Prohlédnout si můžete motorky amerických značek Harley-Davidson, Indian nebo Victory, italské stroje Bimota, Ducati, Moto Guzzi, Piaggio či Vespa. Z evropských značek nechybí ani rakouská KTM  britský Triumph. Japonskou produkci zastupují stánky značek Honda, Suzuki, a Yamaha. V Arkádách se prezentuje i český výrobce motocyklů Jawa.
Opravdovou raritou je premiérově představená novinka, italská Breganze SF 750 s motorem Laverda, či tříkolový Morgan.
Nechybí ani prezentace motooblečení, kterou se postaral český výrobce kombinéz, firma PSÍ Hubík.
Přestože výstava není prodejní, nemusíte odejít s prázdnou. Můžete totiž vyhrát skútr Yamaha BWs 125 v hodnotě 60 000 Kč, stačí když v nejkratším čase správně poskládáte do kufříku sadu nářadí. A kdybyste nevyhráli, odneste si alespoň fotku s tříkolkou Screamer nebo motorkou Victory, kterou pořídíte v motofotoateliéru.
Organizátoři výstavy V zajetí motocyklů si pro svůj záměr vybrali prostory nákupního centra především proto, aby oslovili i jinou klientelu než ortodoxní motorkáře, a tomu odpovídá i koncepce jednotlivých stánků. Na vystavené motorky se ve většině případů nedá sednout, a k některým se ani nedostanete na dosah. Přesto stojí za to do Arkád vyrazit - pokud to nemáte přes půl republiky - a zahřát zmrzlé oko pohledem na krásu světa dvou kol.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):



TOPlist