globalmoto_duben_nolan




Čtvrtý ročník jízdy gentlemanů

The Distinguished Gentleman’s Ride je celosvětová akce, kdy se v jeden den obléknou jezdci klasických a vintage motocyklů do slušivých obleků a vyrazí společně do města. Cílem těchto setkání je vybrání peněz na podporu léčby rakoviny prostaty. U nás je možné se této akce účastnit od roku 2014. Letošek byl tedy čtvrtým ročníkem a jezdce neodradilo ani pošmourné počasí.

Kapitoly článku

V loňském roce podpořilo akci přes 56 000 lidí a nadaci Movember organizátoři předali přes 3,6 milionu dolarů. Letos se povedlo jízdu gentlemanů posunout zase o kousek dál. Zaregistrovalo se celkem 91 383 jezdců. Ti dali dohromady přes 4 200 000 dolarů. A protože se ještě nekončí, určitě něco přibude.

 

U nás doma se nemáme za co stydět. Při jízdách pořádaných v Českých Budějovicích, Olomouci, Plzni, Třebíči a Praze přispělo doteď 410 registrovaných jezdců celkem 5929 dolarů (cca 148 000 korun). My jsme navštívili pražskou jízdu, které se i přes nepřízeň počasí, zúčastnilo něco kolem stovky motorek.

Organizátoři na poslední chvíli změnili srazovou základnu, kdy se z místo plánovaných karlínských kasáren, vyráželo z holešovické mekky old school stylu - obchodu Klasick Wheels. Od desáté hodiny, kdy akce oficiálně odstartovala, se prostory kolem krámu začaly pomalu plnit motocykly. To vše za doprovodu hudby, kdy pomalu vznikaly první hloučky známých i neznámých klábosících. Bohužel i přes to, že ranní déšť ustal, většina účastníků zvolila hřejivější oblečení. Nebylo proto k vidění tolik elegánů v klasických oblecích nebo dam v šatičkách.

Nic z toho ale nebránilo pohodové atmosféře, a protože se déšť nevracel, vyrazilo se kolem poledne na zkrácenou verzi spanilé jízdy. Ta byla opravdu symbolická, protože se jelo pouze z Holešovic na Václavské náměstí. Tam proběhlo nezbytné focení a hurá zpět se zahřát. K tomu, mimo bar v obchodě, skvěle posloužily dva foodtracky.

Další ročník pohodové akce, na které se sejdou lidé nejen kvůli ježdění, ale i dobročinné činnosti, je za námi. Nezbývá než poděkovat nadšencům za organizaci a doufat v lepší počasí příští rok. Jestli vás tahle akce zaujala, chtěli byste přispět, nebo se příští rok zúčastnit, zaregistujte se na www.gentlemansride.com.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist