husqvarna_svartpilen_801_2




NCR Leggera 1200 Special

NCR si pro supermoto připravili drsný tuning - hmotnost šla dolů a výkon nahoru. Díky všem úpravám se poměrový výkon zvedl o skvělých 50 procent!

Pro začátek pár čísel o Ducati Hypermotardu 1100 – motorku pohání dvouválec do L o objemu 1 078 ccm, jehož výkon je nastaven na 95 koní a 103 Nm. Suchá hmotnost mašiny je 179 kg.

NCR Leggera vychází z Hypermotardu, ale v podstatě kromě celkového designu a provedení nezůstal kámen na kameni. Základ Leggery tvoří příhradový rám z lehkého titanu, jehož hmotnost je pouhých 4,8 kg. Další odlehčení najdete u brzd, kde jsou karbon-keramické kotouče namísto ocelových, z karbonu jsou i disky kol a všechny díly šasí. Titan najdete zase u výfukových svodů a kompletní výměnou prošly i tlumiče výfuků za odlehčené laďáky.
Díky kompletnímu přepracování pohonné jednotky se ušetřila další kila a konečný výsledek dokáže vyrazit dech – NCR Leggera má suchou hmotnost pouhých 157 kg, což je úspora o slušných 12,5 procent.
    
Motocykl se dá objednat bez úprav na pohonné jednotce, ale o tom snad ani nikdo neuvažuje. NCR si pro svého svěřence připravila již zmíněné kompletní přepracování motoru, kde se snížila hmotnost (titanové a hořčíkové komponenty), převrtal se objem na 1 160 ccm, nové sání, výfuky, řídící jednotka atd. Výkon agregátu skočil na skvělých 125 koní. A poměrový výkon (počet koní na kilogram) se díky všem úpravám zvedl o rovných 50 procent !
Pokud vás zajímá cena této lahůdky, pak si připravte zástavu nemovitosti a úvěr na 58 500 eur (cca 1 470 000 Kč). A pro opravdové šílence se chystá závodní modifikace NCR 1200 Corse, kdy motor bude mít dokonce 132 koní a hmotnost klesne o dalších 20 kg! Vyhodí se světla, blinkry, zrcátka, nosič SPZtky atd. Cena se pochopitelně ještě zvedne...

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):



TOPlist