globalmoto_duben_nolan




Monster 1200 se dočkal neotřelé přestavby od XTR Pepo

Když si samotný výrobce motorek, v tomto případě Ducati, zadá k někomu výrobu přestavby, měl by výsledek skutečně stát za to. A Monster 1200 přezdívaný Siluro od Španělů z XTR Pepo za to rozhodně stojí. Vlastně pro něj máme jakousi zvláštní slabost.

Asi za to může ten odlehčený design, který připomíná nějaký nebezpečný bodavý hmyz. Z Monsteru zmizel původní podsedlový rám, aby byl nahrazen jiným, výrazně kratším a výrazně nakopnutějším nahoru. Z něj potom výhružně trčí sedlo. Působí sice, jako kdyby se mělo pod jezdcovou vahou zlomit, ovšem nebojte se, tohle je podchycené. Navíc je zabaleno do šedého semiše s rudým prošíváním, který je i zespod. Naprostá paráda. Jednoduché světlo ční přímo z konce sedla, držák na značku se spolu s blinkry přesunul na zadní kolo.

Dalším význačným prvkem je výfuk. Krátká koncovka od Termignoni je hodně vysoko a vpředu, evokuje dnes tolik oblíbené scramblery a navíc má ten pěkný retro ochranný kryt z děrovaného plechu. Co do zbytku motoru, o žádných změnách na výkonu se nemluví. Jen odsud zmizely kryty řemenových rozvodů.

Přídi vévodí opravdu minimalistická maska s jednoduchým světlem, která dá o mnoho lépe vyniknout masivním zlatým vidlicím Öhlins. Tu a tam se na motorce nachází i nějaký ten díl z karbonu a spolu se stříbrno-červenou barvou na nádrži, působí vše velmi kompaktním a uceleným dojmem.

Můžete sice namítat, že se hoši z XTR Pepo mohli svému Monsteru pověnovat víc a provést více změn, ale jsou to právě detaily, které v případě Silura utvářejí ten jedinečný a líbivý celek. Navíc se podařilo významně změnit kompletní siluetu stroje i přes relativně omezený počet nových prvků. Souhrnně vzato, nevíme čím to je, ale Siluro se nám opravdu moc líbí.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist