globalmoto_duben_nolan




Maxiskútr BMW C 600 RR od Panda Moto

Jsou pro vás skútry podřadná jednostopá vozidla, která nesnesou srovnání s pořádnou motorkou? A co takhle maxiskútr BMW C 600 Sport v závodní úpravě ve stylu superbiku BMW S 1000 RR? To už bude jiné kafé.

Francouzský dovozce motocyklů BMW Panda Moto si vyšperkoval „maxíka“ C 600 Sport. Ředitel Panda Moto, pan Benjamin Dupont, zahalil skútr do závodního „RR“ hávu, ve snaze přiblížit se superbiku BMW S1000RR. To se z hlediska barevného sladění povedlo na výbornou. Během stavby se ale množství speciálních komponentů trochu vymklo z rukou, takže si s tímto nádherným C 600 sport RR na silnici nezajezdíte. Alespoň ne legálně.
Čeho si na první pohled všimnete, jsou již zmiňované závodní barvy BMW, ergonomicky tvarované sedlo a na zakázku vyrobený výfuk Akrapovič. Při bližším pohledu uvidíte šestipístkové přední brzdy Beringer, pneumatiky Michelin Power Pure, upravené přední tlumiče přímo od Panda Moto nebo zadní odpružení Öhlins S46. Francouzi zasáhli i do samotného srdce stroje a upravili hlavu válců a zkrátili převody.
Z přiložených obrázků se dá usuzovat, že model je již hotový. Opak je ale pravdou. Úpravy stále pokračují a RR skútr se brzy dočká například streetbikových řídítek Rizoma, závodního vzduchového filtru a zcela nového air boxu. Doufejme, že práce budou brzy ukončeny a Panda Moto vydá oficiální tabulku s hodnotami výkonu.

Schválně, o kolik vzroste původní výkon 44 kW?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist