yamaha_demo_tour




Ducati Cafe 9 - přepracovaná 999

Zajímavý motocykl a ideální café racer pro takový ty krátké projížďky v neděli odpoledne. Tak by se dala jednoduše popsat sportovní motorka Ducati Cafe 9.

Je řada přestaveb a staveb, které se objeví, zazáří, a poté zase zmizí v propadlišti dějin. Taková určitě není přestavba Ducati 999 na moderní a nadčasový café racer - Cafe 9. Přestavba se poprvé představila již v roce 2007, ale určitě stojí za připomenutí, protože se znovu objevila letos v létě na prestižním podniku Goodwood Festival Of Speed. A opět k sobě přitáhla patřičnou pozornost.
Duchovním otcem přestavby je Robert Steffano, který Cafe 9 stavěl pro firmu Kosman Specialties z Kalifornie. Základní myšlenkou bylo vzít Ducati 999 a přetransformovat ji na nadčasový café racer 21. stolení. Srdcem motocyklu je dvouválec do L z 999, disponující výkonem 140 koní. Co pohonná jednotka nepotřebovala k chodu, šlo stranou. Proto je možné vidět např. rozvody, spojku atd. Když k tomu přičteme řadu karbonových doplňků, není se co divit, že Cafe 9 váží o 10 kg méně, než původní Ducati 999.
Zajímavým detailem je výfuk a jeho tlumič, který je ručně vyráběn a tvoří téměř celou podsedlovou část. Podvozek tvoří komponenty od Öhlinsu - přední obrácená vidlice a vzadu je klasická kyvka s centrálním tlumičem. Dále je ve výbavě brzdový systém Brembo, kovaná kola z lehkých slitin, tlumič řízení a přepracovaná přední maska.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):
Motokatalog.cz



TOPlist