globalmoto_duben_nolan




Beach body Honda Dominator

Italský styl této Hondy Dominator má na svědomí fyzioterapeut Marco di Marcello.

Italský styl a osvědčená japonská kvalita vyústila v tento odlehčený motocykl s názvem Beach body. Marco di Marcello a jeho životní poslání fyzioterapeuta se odrážejí v tomto motocyklu. Italský nádech výjimečnosti a elegance se musel vyrovnat se strohou koncepcí a funkčností Hondy Dominator NX650. Pokud ale máte malý rozpočet, požadujete spolehlivost a nejste zaběhnutý stavitel motocyklů, přijde řeč zákonitě na podobné stroje.

Nápad vytvořit upravený motocykl dostal Marco, který je i příležitostným fotografem a trenérem atletiky, při setkání s bandou ze zaběhnuté firmy Deus Ex Machina. Prvotní motocykl měl být ale samozřejmě jiného ražení, neboť zkušenosti a zázemí nebylo na takové úrovni. Pro nováčka v této branži se pak motocyklem number one stala nepříliš náročná Honda NX650 Dominator.

Model z roku 1989 s nakopávačkou v limitované edici byl dobrým výchozím bodem. Společně s kamarádem, jenž má nějaké ty zkušenosti, se pustili do práce. Podsedlovka šla na úpravu jako první a když už se začalo odzadu nemohlo se zapomenout ani na kožené sedlo, které v sobě ukrývá novou mini baterii. Výfukový systém se pak svěřil místnímu no-name výrobci, který dodal systém s koncovkou jenž má odnímatelný dB-killer.

Přední vidlice se ponechala originální, pouze se zkrátila. Sekunduje jí zadní tlumící prvek od Wilberse. Hliníkové blatníky jsou pak ručně broušené z lehkou úpravou do matného vzhledu. Originální kola, která jsou na tovární Hondě, mají přední jednadvacetipalcový ráfek a zadní sedmnáctku. Marco chtěl vyváženější vzhled a tak nasadil přední devatenáctku a zadní osmnáctku od výrobce Excel. Pneumatiky dodal Shinko.



 

Kokpit byl zbaven všech rušivých prvků a na řidiče vykouklo víčko od plnícího hrdla k oleji s vestavěným teploměrem. Řídítka Renthal, barevné rukojetě Beston, přemístěné zapalování a kratší plyn jsou pak přesně ty detaily, které dělají celek. Palivovou nádrž propůjčila Honda CG125 v nové modré metalíze s pastelovou šedou.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist