gbox_leden



VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Arci (0) napsal 12.02.2015 v 15:20

Helmu mám již 6 let, postupnou úpravou v oficiálním servisu Nokanoto jsem se dostal na úroveň EVO 3.
Vyměněná mechanika otevírání a těsnění. Vše bych řekl výborné.
Jen za deště je velký problém.
Po delší jízdě v dešti začne zatékat do helmy, zatéká do ní kolem ovládání sluneční clony. Boužel voda stéká tak nešťastně, že pak stéka po vnitřní straně plexi a pak se musí zastavit a celé plexi vysušit, protože pres něj není vidět.

Stanly (0) napsal 28.04.2012 v 22:28

Ahoj. Mám Shark evoline. Bohužel mi spadla na zem a rozbilo se mi ovládání pro plexi(brýle). Nevíte kde by se to nechalo sehnat? Moc Vám děkuji za odpověď

jiri.tusla (5) napsal 09.08.2010 v 10:27

Koupil jsem ji v září 2009 a asi před dvěma týdny odešel levý pant na hledí.
A musím říct neskrytou reklamou, že se o mne Nokamoto perfektně postaralo.
Na novou verzi jsem se byl podívat na Vrbovce a těch hodně stupňů před úplným zavřením je fajn. A taky mají nějak líp vyřešenej ten aretační mechanismus, protože jde krásně lehce a přitom přesně.

mefisto (8) napsal 01.11.2009 v 10:57

Mě by zajímalo jak je to s tím novým uchycením plexi a štítku, jak bylo uvedeno v novinkách 2010?

Růža1800 (15) napsal 14.09.2009 v 07:41

Helmu mám asi půl roku a jsem spokojený. Jediný co jsem řešil bylo, že mi začalo jít hodně ztuha plexi. Chce to helmu rozebrat a promazat. Perfektní návod jak na to je tady: //www.youtube.com/watch?v=uJYeDTQKvyA

DanielS (0) napsal 11.09.2009 v 08:25

Co je to za jednotku 20 deka?

OldMan (0) napsal 05.09.2009 v 19:28

Tak téměř na konci letošní sezóny a po ujetí cca 15 tis.km mohu své hodnocení ještě doplnit.
Nic z toho, co jsem napsal po ujetí 1 tis.km, bych neměnil. Přilbu mám já i manželka a oba si ji chválíme. Ale abych nebyl jenom kladně nalaěný, - jednu negativní zkušenost mám. U obou přileb se nám rozpadly plasty, které drží plexi, jednalo se, dle nejenom mého názoru, o výrobní vadu. Dost nás to vyděsilo (přilba není levná), nicméně výměna vadných dílů byla zdarma a od té doby, "musím to zaklepat tzv. na dřevo", obě přilby drží. Rozhodně tato přilba je vhodná pro cestovatele, cestovní stroje obvykle mají vyšší plexi a tak zcela v pohodě se dá cestovat s otevřenou přilbou. Oceňuji její pohodlí, ten patent s otvíráním přilby určitě zajistí její oblíbenost.

.. OM

Toman (3) napsal 03.09.2009 v 15:32

Helmu jsem si ted zkousel u Louise a sedela. Mam Sharka S 500 asi 4 roky a pokukuji po nove. Bohuzel ze vsech znacek mi sedi jedine Shark, z ostatnich mi leze brada a u vyklapecek to bylo podobne...Nesedela ani vychvalovana Schubertka C3..nezbyva tedy nez Shark Evoline.

JirikM (0) napsal 16.08.2009 v 08:23

Dobrá recenze a co tip, kde se to dá koupit a nejlépe před tím i vyzkoušet ... našel jsem jí např. Auto-Jarov ... ale tam jí na vyjížďku nepůjčí ... ono helmu je potřeba vyzkoušet právě na motce ...

Pechy (0) napsal 31.07.2009 v 12:30

Mám ji rok a zatím pohoda.

Mám rád vítr ve tváři, kromě deště ji v podstatě mám furt otevřenou
Hodně cestuji a sklopná sluneční clona je super
Vypadá jedinečně, stejně jako moje motorka ...

Jo a špunty do uší si beru od určité doby do každé helmy, jednak mě neunavuje aerodynamické hluk a jednak to ze zvuku motorky "vytáhne" jenom ty krásný tóny...

Pechy

Peter-BT (0) napsal 28.07.2009 v 15:02

máme doma dva shark evoline, asi ešte z prvých dovezených kusov. zatiaľ v pohode, máme namontované interkomy a rozprávanie je v pohode. Plusy tu už popísali predomnou - súhlas s nimi, takže pár poznámok k tu popísaným záporom:
- kvalita spracovania, povrchovka, vnútro, mechanika vśetko v pohode bez problémov. /až namoju neznalosť - na mojej sa po čase trocha ťažšie otváralo plexy, drhlo o gumu - následne som bol poučený, že som moc čistotný a čistím aj gumu, takźe sa stala moc priľnavou. stačilo trocha pretrieť silikónovím olejom, utrieť dosucha a prilba šlape ako nová/
- cena - niekto tu písal, že za tú cenu kúpi už kvalitnú tichú integrálku - je pravda, ale vyklápačku kupujem preto, že chcem vyklápačku, že chcem občas jazdiť na pohodu s otvorenou prilbou. A to mi Evoline poskytuje
- hluk a prievan - je fakt, trocha som laboroval s výškou plexy /mám BT1100/ - zmena 5 a 10 cm urobilo veľmi veľa, najhoršie je, keď prúd ide do výśky pliec a tlačí sa do prilby - tu som si dal šatku okolo krku a je to v pohode, odyśla hlučnosť aj prievan

Kuba-CB (19) napsal 09.07.2009 v 16:19-1

Hahááááá...vidím, že cenzura funguje i zde... For 1100Virago: Vlastní zkušenost bohužel mám. Ne zrovna s touhle helmou, ale po zkušenostech se Sharkem S800S už s touto značkou nebudu mít zkušenost nikdy. Jednoduše: Plexisklo vyskakovalo ze zámků, netěsnilo, do helmy fouká tak, že mi vlajou řasy a slzí oči, už na nové přilbě vůůůbec nelícovala spodní guma, co je po celém obvodu. Dvojité plexi je po roce a půl (necelých 20 000 km) o sebe tak poškrábané, že skoro neni vidět ven. Možná bych chtěl příliš a někteří by řekli, že helma je záležitostí max. dvou sezon, ale srovnám tenhle škopek s Caberg Chromo enduro 2000. Vydržela mi 6 let. Sice šmejd, ale neměl jsem takové problémy, jak s přilbou za víc než dvojnásobek po polovočním čase užívání. Toť vše k Sharku.

lukas.s (1) napsal 07.07.2009 v 14:23

Koupil jsem Evoline asi před měsícem a teď o víkendu se vrátil z dovolený, takže taky pár postřehů: najeto přes 4000km (Sardinie + Korsika), zhruba půlku s otevřenou, půlku se zavřenou. Možnost jízdy s otevřeným ksichtem je naprostá bomba, vždycky jsem měl klasický integrály, ale tohle mě nadchlo (ve vedrech k nezaplacení) - na naháči (GSX 1400, bez štítku) bez problému i v rychlostech nad 120. Helma je sice těžká jako kráva, ale perfektně vyvážená (jak zavřená tak otevřená), takže to na hlavě není skoro znát. Sluneční clona by mohla bejt delší (dopředu koukám skrz clonu, do zrcátek pod ní) a víc zatmavená.

Otevírání plexi čučlíkem nahoře uprostřed jsem se bál, ale nakonec bez problému, horší je, že sluneční clona se sklápí nahoře na helmě (takže na dálnici před tunelem se musí člověk trochu poprat s větrem;)). Ohledně zmiňovanýho foukání do helmy - tohle jsem nepozoroval, záleží na tvaru hlavy - asi mi to poberou vousy;) Projeli jsme i slušnou průtrž a pár bouřek a taky v pohodě, nikde (kolem plexi) ani kapka.

Jediná nevýhoda tak pro mě zůstává hlučnost - po pár letech s jiným Sharkem (RSF2i) jsem byl dost zklamanej (ale asi je to normální, jinou vyklápěčku jsem nikdy neměl), nad 80km/h neskutečnej bordel (paradoxně s otevřenou helmou se to docela dá), ale to vyřešily špunty do uší. Horní větrání k ničemu (akorát dělá ještě víc hluku), dolní funguje celkem dobře (když už člověk musí jet se zavřeným blembákem).

Kvalita zpracování (výstelka, výklopnej mechanismus) je myslím dost kvalitní a povrchová úprava (mám verzi Absolute KAR - černá s červenejma vzorama) fakt špičková.

kizak (-1) napsal 02.07.2009 v 08:46

Dan GPZ, 1100Virago: Psal jsem "poohlídnul" po ROOFce, ale nikdy jsem ji podrobně nezkoumal. Takže nezbýva než věřit tomu co píšete. Na fotkách se mi líbí, ale budu se opakovat s tím že vyklápěčky jsou na nic a nikdy bych si ji nekoupil.

nForger (0) napsal 01.07.2009 v 14:30

ROOFka se mi libila, ale uchyceni bradove casti na patentkach???

Ritchy (30) napsal 01.07.2009 v 02:47

hodmě zajímavá helmice Ale srovnání crash testů by bylo zajímavé a taky by mě zajímalo co má Kuba CB proti Sharku... Já mám rsx a jsem maximálně spokojen, chtěl jsem původně X-lite, ale prostě mi nesedla na kokos

1100Virago (3052) napsal 30.06.2009 v 22:24

Jízda v otevřeném stavu není problém, koneckonců existují jet přilby, které fungují úplně stejně. Ano, integrálka bude o něco bezpečnější, ale Evoline je přilba pro turisty, ne pro okruhové střelce.
Klasický Roof Boxer neměl sluneční clonu ani přípravu pro interkom, ale nevím, jestli to mezitím nevylepšili. Přece jen je to model, vyráběný už několik let. Ale pokud vím, v recenzích dopadal dost špatně, kvůli kvalitě zpracování a fórovému, nepříliš důvěryhodnému uchycení překlápěcí části.
Ještě existuje jedna přilba v tomhle provedení, a to je Lem Progeny, taky vyráběná už několik let.

kizak (-1) napsal 30.06.2009 v 21:47

Zkoušel jsem ji a ta váha mi vadila, ale je to asi jen otázka zvyku. Ovšem za ty peníze pořídím super lehkou integrálku, která bude rozhodně bezpečnější. To stejný lze říct i o kvalitě provední, myslím že mírně pokulhává za cenou. Stejně si nedokážu představit jízdu v otevřeným stavu a řešit během jízdy poletující hmyz za plexisklem před očima. Jinak by bylo zajímavý vidět nějakej reálnej crash test na ni. Můj názor je, že vyklápěčky obecně jsou na nic. Přesto kdybych chtěl srovnávat a zajímal se o vyklápěčky, tak bych se spíš poohlídnul po konkurenci Sharku a to helmě ROOF Boxer s podobným systémem. //www.roof.fr/products/product.php?id=15

Kostík. (0) napsal 30.06.2009 v 21:00

Mám ji rok (10 000 km) a spokojenost (s drobnými výhradami). Některá tvrzení v testu jsou subjektivní a spíše otázkou zvyku (hmotnost, otvírání/zavírání, bezproblémové sundávání s brýlemi - právě proto jsem si ji pořídil!).
Foukání do zavřené přilby souvisí i s aerodynamikou motky, s použitým plexisklem na ni. Za deště a chladu pomáhá proti mlžení (za nižší rychlosti) mírně nedovřené plexi na přilbě.
V otevřené přilbě se jezdí v létě velice příjemně s překlopenou bradou i zvednutým plexi (mám brýle) - spolujezdec si pak ale stěžuje na nepříjemné víření za přilbou (oproti uzavřené).
Bez větších problémů bylo do ni možné nainstalovat komunikační sadu, pro mikrofon je před hubou dost místa. Překlápěcí mechanizmus funguje stále spolehlivě (údajně 5 let záruka).

Mates-Picco (0) napsal 30.06.2009 v 19:40

Filipe, děkuji za ten tip s tou gumou na čele. Taky mně to trochu tlačilo, tak jsem ji hned po přečtení vyrval .

1100Virago (3052) napsal 30.06.2009 v 19:26

Kuba CB: Nějaké zdůvodnění tvého tvrzení by nebylo? Nebo si jen tak bliješ pro radost?

Kuba-CB (19) napsal 30.06.2009 v 18:11

Komentář smazán redakcí serveru. Už si zde svůj názor napsal, takže nevidím důvod psát stejné komentáře znovu...

stilda (0) napsal 30.06.2009 v 17:33

Mají to hezky technicky vychytaný, ale skoro 2 kila?

acALIEN (-4) napsal 30.06.2009 v 16:58

Trutnovacek sikovna holcina...

Kuba-CB (19) napsal 30.06.2009 v 15:51

SHARK = SHIT

Trutnovacek (0) napsal 30.06.2009 v 15:29

to s tím uvolněním brady u klasický vyklápěčky se mi zatím nestalo. Ale stalo se mi, při mojí první projížďce s přítulkou, že mi v dobré víře zařvala do ucha "Zavři si helmu", načež mi klepla rukou do otevřené brady. To mělo za následek dvě věci. Lekl jsem se té rány do hlavy a prd sem viděl. Brada helmy se mi zastavila před očima...
Naštěstí karambol žádný. Jen jsem si sprostě ulevil..



TOPlist