europ_asistance_2024



Španělsko - Andalusie 2023

Kapitoly článku

Hned po snídani jsme si objednali taxi a nechali se dovést do Demoto.es, kde nám dovezli motorky. Ty jsme si nechali dovést pomocí přepravní služby Motogbox, která si motorky vyzvedla v Ostravě (malá dodávka s přívěsem) a potom odvezla nad Prahu, kde se motorky upevnily do klece a nakládaly do kamionu.

Všechny motorky dorazily na místo v pořádku a dokonce i po zimě bez větších problémů nastartovaly, takže jsme se rozloučili s Bárou z Motogboxu a vyrazili. Naše první zastávka byla jasná - jeli jsme navštívit Rondu!

Ronda leží na dvou skalních masivech oddělených hlubokou roklí, jíž protéká řeka Guadalevín. Město je obklopeno pásy hor, které tvoří skvostné panorama. Díky své poloze nedaleko Costa del Sol je vyhledávaným turistickým centrem. A co je nejdůležitější? Po cestě k ní se jede přes národní park Montes de Málaga a hory, kde je spousta zatáček a hezkých panoráma.

Ronda je známá býčími zápasy. Místem, které je s tímto kontroverzním „sportem“ spjato, je Plaza de Toros. Francisco, Juan a Pedro Romerové patřili k nejslavnějším matadorům, v 18. a 19. století vytvořili základy pravidel pro dnešní býčí zápasy.

V centru města pak leží naprosto ikonický most Puente Nuevo, který byl postaven ke konci 18. století a na první pohled je příkladem umu tehdejších řemeslníků. Most je 70 metrů dlouhý a překlenuje soutěsku El Tajo, a to až téměř sto metrů nad zemí.

Na to, že bylo 20.února, tak všude po cestě bylo plno stromů s pomeranči a citróny - všechny byly zralé a nikdo je nesbíral. 

Po zpáteční cestě jsme navštívili město Puerto Banús, což je přístav nacházející se v oblasti Nueva Andalucía, jihozápadně od španělské Marbelly na pobřeží Costa del Sol. Byl postaven v květnu 1970 José Banúsem, místním developerem, jako luxusní přístav a nákupní komplex.

Přístav byl krásný, ale mě osobně nejvíce zaujala Koenigsegg Garage, kde byl vystavený celokarbonový Koenigsegg One:1 - pastva pro oči! No, neváhal jsem a musel se u něj aspoň vyfotit (když jsem fotil, tak mi kolemjdoucí několikrát pochválili motorku a to i včetně místní policie, i přesto že jsem stál na chodníku v zákazu).

Koenigsegg One:1 je supersportovní automobil, poprvé představený v Ženevě na místním autosalonu v březnu 2014. Ve stejném roce bylo vyrobeno sedm vozů, které jsou schopné dosáhnout rychlosti až 451 km/h. Číslo 1 v názvu pochází z poměru výkonu ku hmotnosti automobilu, protože při výkonu 1 360 koňských sil váží 1 360 kilogramů. Na produkci takového výkonu slouží motor V8 s hmotností pouhých 197 kg.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz


TOPlist