sumoto_leden



FO3 Tour 2012 - Polsko a Slovensko

Po předchozím výletu na jih Evropy do Černé Hory jsme se rozhodli pro cestu tentokrát na východ. Naším cílem byla opět cesta a body zájmu, jako např. Krakov a Medzilaborce. Vše opepřené krásnou až netknutou přírodou v lesích a lukách jihovýchodního Polska a východního Slovenska s poměrně novými cestami kde se nepotká skoro žádný dopravní prostředek.

Kapitoly článku

FO3 Pol Slov Tour 2012

Úvod

V závěru článku publikovaného zde v cestopisech s názvem FO3 Balkan Tour 2011 se avizovalo, že příští rok se pravděpodobně pojede etapa kolem Tater (vrchem tam, spodem zpět), tzn. Polsko-Slovensko, tak se tak stalo. Našel se pravda remcal, který chtěl strávit začátek léta spíš někde na jihu, ale protože v naší partě platí pravidlo většiny, a ta se nakonec přiklonila k návrhu již zmíněnému a měl tím pádem remcal po ptákách a Vašek musel rád taky souhlasit.
Nakonec ani nebylo až tak moc proč protestovat, protože náš kamarád, poet, skladatel, spisovatel a hlavně principál  ochotníků (neplést prosím s „охо́тник“) Divadla na Skále v Helvíkovicích Láďa, slavil v den našeho původně plánovaného odjezdu kulaté narozeniny, kterých se nedalo nezúčastnit. Helvíkovice jsou směr Polsko, čím se Vlastou naplánovaná trasa jenom potvrdila.
Místo výjezdu, původně Mladé Buky, jsme změnili na Helvíkovice a jízda mohla začít.

Den první - sobota 16. června 2012 - sjíždíme se v Helvíkovicích u Žamberka

Na úvod se sluší představit členy výpravy „Druhé FO3 Tour“, jednak se chceme připomenout vážené společnosti webových stránek motorkari.cz a určitě bude dobré čtenáři říct, kdo je kdo, aby při čtení nedocházelo k bordelu v evidenci.

Takže výprava měla následující složení:

Vlasta  - (on Vlasta) - Honda XL 1000 Varadero - vedoucí výpravy a Brunhilda-GPS
Pepa s Jarmilou - Kawasaki 1200 
Milan s Evou - Suzuki Intruder 1400
Pavel s Marcelou - Aprilia RSV 1000 R
Ervín - Yamaha Royal Star    1300
Vašek - Honda VTX 1800

a tak jako vloni s doprovodným vozidlem, tentokráte to bylo vozidlo Citroen Berlingo s posádkou Katka, Lenka a Jana. Na vysvětlenou, vozidlo převáželo naše sličné kamarádky, jízdní kola a hlavně hudební instrumenty, protože jádro celé výpravy tvořil základ kapely FO3 & spol. 

Domluvená hodina příjezdu na místo oslavy kulatin principála Ládi byla stanovena na „někdy po 16-cte“ s tím, že se  srazíme u naši stálé ubytovatelky Queen Mary of Betlehem - Maruška neumí uvařit pořádnou svíčkovou, ale zato má chaloupku jako z pohádky nedaleko hospody U Jelena v těsné blízkosti rodného domku Prokopa Diviše. Jen tak pro informaci, vždy má po ruce rum, umí perfektní kafe a v jejím okolí se nevyskytuje žádná divoká zvěř, včetně tygrů, lvů a leopardů a opravdu to není tím, že by snad Maruška chrápala nějak moc hlasitě.
Jak domluveno, tak vykonáno, první část výpravy doráží do místa oslav před 16 ctou, jedná se o naši „severní frakci“, Vlasta, Pavel s Marcelou a Milan s Evou, která dorazila z Mladých Buků a Rudníku. Skoro ve stejnou dobu doráží i doprovodné vozidlo z Prahy a po deseti minutách taky „jižní frakce“ Ervín a Vašek.
Pepa s Jarmilou mají přijet až v pondělí na Slovensko.
Po krátkém přivítání u Queen Mary, kafe, cígo a podobně se všichni společně vydáváme do hlavního sídla oslav.

Tam už vládla dobrá nálada, rychle jsme ze sebe shodili moto-oblečení, připravili noclehy a zapojili se do narozeninové slavnosti. Popisovat co se dělo je nošení dříví do lesa, všichni mají z podobných akcí své zkušenosti. Snad jen, divadelní společnost se vytáhla, nachystala mnoho scének a vypečených her, viz foto. Vedoucí výpravy Vlasta rozhodl, že se původní čas odjezdu posouvat nebude a tak jsme se spořádaně kolem a po půlnoci neradi loučili a šlo se do spacáků a peřin. Pravda, jak kdo.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz


TOPlist