gbox_leden



Pavel Šnajdr na tandemu s Vláďou: Velká sázka o malé pivo aneb na Harleyi navštívit všechny státy světa

Jednoho dne se Pavel Šnajdr vsadil, že na etapy projede všechny státy světa, a to v sedle motorky, která rozhodně nepatří mezi typicky cestovní stroje. Jelikož ho odjakživa fascinují stroje Harley-Davidson, nemohl si vybrat nic jiného než koráb Electra Glide Ultra Classic. Je jasné, že cestování na tak velké motorce ve dvou a s bagáží má svá pro a proti.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Pavel říká: „Uzavřel jsem dohodu s jedním Australanem, který již objel celý svět na Harley-Davidsonu, že to dokážu také a za prvních 70 navštívených zemí od něj dostanu malé pivo. Za dalších 70 států další malé pivo a až budu mít všechny, tak mně koupí velké.“ V těchto dnech je už jenom kousek k prvnímu malému pivu a pomalu střádá plány na cestu Praha–Tokio. Do této chvíle se svou ženou Najah projeli Jižní Ameriku, Střední Ameriku i Kanadu a jak sám říká, očarovala je Aljaška. Právě tam se jim moc líbilo, ovšem museli neustále dávat bacha na medvědy, které potkávali doslova na každém kroku.

Pojďte si poslechnout vyprávění, jak si Pavel pořídil první Harley, jak došlo na bláznivou sázku a co všechno je na cestě světem potkalo. Přeci jen, sednout uprostřed cesty na letadlo a letět pět hodin pro zadní pneumatiku, není úplně běžné, stejně jako se porvat s těžkým a naloženým Harleyem v terénu. Pavel prozradí, které země už projeli, kde se mu líbilo a kam by se už nepotřeboval vracet. Je sympatické, že cesta není jenom o honu za číslem projetých států, ale hlavně o poznání zemí, kultur a lidí. Tušíte vůbec, kolik států existuje? Také to se v rozhovoru dozvíte.

Náš tip

Stahujte MP3 v plné délce 1 hodina 11 minut: snajdr.mp3 nebo si rozhovor poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

O čem se mluvilo:

  • Jak se vsadil, že také objede všechny státy světa na H-D
  • O cestování ve dvou na těžkém H-D Electra Glide Ultra Classic
  • O Jižní a Střední Americe, ale i několika destinacích v Asii
  • Jak rozdílní lidé na světě jsou a kde není radno se dlouho zdržovat
  • O nečekaných setkáních s Čechy

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist