gbox_leden



Lékárnička jako parťák na cesty.

Berete lékárničku jen jako povinnou výbavu? Škoda, možná by vám jiný pohled na věc mohl ušetřit trochu místa a pár gramů. A všichni víme, že zejména na motorce se to cení zlatem. Právě proto jsme zapátrali a pořídili pár tipů, jak s lékárničkou nakládat, aby z ní byl takový malý cestovatelský multitool.

Základem je mít lékárničku s kvalitními komponenty, jako jsou například ty od záchranářských profíků z Firsthelp. Ty také obsahují izotermickou fólii, která je doslova nezbytnou součástí vaší výbavy. Proč? Můžete ji využít minimálně 4 praktickými způsoby:

  1. Ochrana před nepříznivým počasím: Ať už prší, fouká nebo je vám zima, tak vás ochrání i zahřeje.
  2. Deka: Můžete se přikrýt napřímo nebo třeba přes tenký spacák, který vám nestačí, nebo ji dát pod sebe, ať spacák nemáte vlhký od země.
  3. Sedátko: Nesedejte na mokrém nebo studeném, dejte si pod zadek izotermickou fólii. Stejně tak ji můžete použít i celou rozloženou jako piknikovou deku po dešti.
  4. Reflexní signál: V případech, kdy se potřebujete nechat najít, může světlo, které se od ní odráží posloužit jako vodítko k vašemu rychlejšímu nalezení.

Další tip od nás je využití lékárničky jako KPZ. Vždycky je dobré s sebou mít věci jako: náhradní zapalovač, nit, jehlu, malý nůž, pinzetu… spoustu těchto malých, ale praktických drobností. Otázkou je kam to dát a mít to stále po ruce? Lékárnička je řešení. Místo na tyhle drobnosti se tam vždycky najde a nestane se vám, že když je náhodou (a náhoda je prostě blbec) budete potřebovat, nebudete je mít a nebo nebudete vědět, kde jsou (zapadlé?).

V neposlední řadě vám na cestách bude lékárnička samozřejmě parťákem při první pomoci. Všichni doufáme, že ji tímto způsobem nebudeme muset nikdy využít, ale lepší je být připraven. Proto volte lékárničky, které mají součástí balení alespoň základní návod, jak na to. A nebo si ho vytiskněte a přiložte. Tohle určitě není ta chvíle, kdy být hrdinou a spoléhat se, že to “nějak” dopadne.

A kdo stojí za lékarničkami stojí? Je to Jirka Chvojka, záchranář a motorkář tělem i duší (rozhovor Jirky Na tandemu s Vláďou najdete zde), který se výrobou použitelných lékárniček zabývá a jehož iniciativu výroby lékárniček spustila právě jeho práce dohromady s moto koníčkem. Byl svědkem spousty případů, kdy by kvalitnější komponenty pomohly a sám na svých moto cestách zažil několik chvil, kdy byl vděčný za izotermickou fólii, která byla její součástí.

#zachranarimotorkarum

Související videa:

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)



TOPlist