globalmoto_duben_nolan




Jiří Chvojka Na tandemu s Vláďou: Záchranář na cestách

Další díl seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil Jiří Chvojka, tedy motorkář srdcem i duší, jehož denním chlebem je záchrana životů. Jirka totiž pracuje na záchranné službě a my jsme si s ním popovídali nejen o jeho náročné práci, ale i o životě v jedné stopě. Jak sám říká, na motorce si čistí hlavu, rád cestuje a stále více vyhledává klid v přírodě daleko od lidí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Není se čemu divit, práce záchranáře je velice náročnou profesí nejen po stránce fyzické, ale i po stránce psychické. Kapitolou samou o sobě bylaPraha, kde si odkroutil hezkých pár pátků a kde zažil věci neuvěřitelné. Před nějakým časem však hlavní město opustil a na záchrance mimo Prahu našel další motivaci a chuť do práce. Vůbec nejradši jezdí do práce na motorce, na které také rád cestuje a s partou kámošů ze záchranky rád vyráží do přírody východně od našich hranic.

Poslechněte si, proč vyhledává klid, jak boural na motorce ve Skotsku nebo jak to chodí ve službě a jak profese záchranáře člověka deformuje. Jirka na základě zkušeností vyrábí vlastní moto lékárničky, které „šije“ motorářům na míru a velký zájem ho mile překvapil. Ve volném čase jezdí po akcích, kde síří osvětu první pomoci a potkat ho můžete například na akcích Motoškoly Míry Lisého. Právě to je velké téma a Jirka s námi natočil video základů první pomoci při nehodě motorkáře, které se na našem portálu  objeví co nevidět.       

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce
  • Cestování na Ukrajině, Rumunsku nebo Skotsku
  • O nehodě, kdy se záchranář ocitl v roli zraněného
  • Jak se zachovat v případě dopravní nehody
  • O tom, jak se na motorce chránit a co nepodcenit

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Capan přispěl 6 Kč
Ondros přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist