Dvanáctá GP sezony – Velká cena Velké Británie

Kapitoly článku

Moto3 – preview

Možná všechny překvapil, ale závod v Brně vyhrál Luis Salom (Red Bull KTM), jenž v průběhu víkendu chodil o berlích a stěžoval si na bolestivé zranění paty (zlomenina) z Indianapolisu. Tu mu chtěli operovat, ale nakonec k tomu nedošlo, což mu umožnilo nastoupit do závodu v České republice. V něm odevzdal maximum a ve finále slavil pětadvacet bodů. Jeho náskok na druhého jezdce v pořadí představuje čtrnáct bodů a spolu s Viňalesem je jediný, kdo bodoval v každém závodu.

Druhý Maverick Viňales (Team Calvo) sice bodoval v každém závodu, ale jeho bilance je mnohem úspěšnější v tom, že byl v každém z úvodních závodů na stupních vítězů a to je naprosto perfektní výkon. Jak je ale vidět na vedoucí pozici ani to nestačí, takže jediné co Viňales musí udělat, je začít vyhrávat závody, protože to se mu letos podařilo dvakrát. Španěl Salom byl pětkrát na nejvyšším stupínku a to je samozřejmě rozdíl.

Na třetím místě je Alex Rins (Estrella Galicia 0,0), který byl po závodu v Brně hodně nazlobený a ani se mu není co divit. Španěl vyhrál kvalifikaci a v posledních kolech závodu Moto3 hledal ideální prostor pro finální útok. Jenže pak se dostal do kontaktu s týmovým kolegou Alexem Márquezem (Estrella Galicia 0,0), oba bojovali v době, kdy jejich soupeři zvyšovali tempo a výsledkem bylo, že oba přišli o pozici na stupních vítězů a Rins navíc letos poprvé chyběl na pódiu v závodu, který dokončil. Na vedoucí pozici teď ztrácí osmadvacet bodů, na druhého Viňalese je to bodů čtrnáct.
V závodu Britské Grand Prix uvidíme také českého závodníka Jakuba Konfeila (Redox RW Racing GP). Rodák z Rohatce u Hodonína v Brně vybojoval osm bodů a v průběžném hodnocení mu patří dvanáctá pozice, kde má stejný počet bodů, jako jedenáctý Jihoafričan Brad Binder. Nyní je situace taková, že Kornfeil na sedmého Jacka Millera ztrácí deset bodů a to je rozdíl, který by mohl český závodník vymazat. V Británii bude základ skončit před Binderem a pokud možno se posunout na hranici první desítky.

Na Silverstonu pojedou dva závody také jezdci Red Bull Rookies Cupu, ale o tom až v samostatném článku. Časový harmonogram juniorského šampionátu je součástí rozpisu všech tří motocyklových kubatur.

Průběžné hodnocení MS – Moto3: ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist