Dvanáctá GP sezony – Velká cena Velké Británie

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Vedoucímu jezdci šampionátu šestistovek Scottu Reddingovi (Marc VDS Racing) víkend v České republice moc nevyšel. Britský závodník nutně potřeboval dobrý výsledek, ale nakonec si odvezl osm bodů za osmé místo v cíli. Vzhledem k tomu, že jeho největší soupeř Espargaró skončil čtvrtý, Redding zaznamenal další ztrátu náskoku, který nyní představuje jednadvacet bodů. Závod v Británii je jeho domácím podnikem, což by Redding rád ukončil výsledkem, který by znamenal maximum bodů. Navíc se o víkendu na jihu Anglie očekává oznámení jeho přestupu do MotoGP, kde by měl hájit barvy Gresiniho Hondy.

Psychickou výhodu má nyní na své straně Pol Espargaró (Tuenti HP 40), jemuž se postupně daří snižovat náskok britského závodníka. Dvě nuly na kontě nyní znamenají velký rozdíl v jejich vzájemném souboji, ale od Itálie Espargaró pravidelně boduje, dvakrát vyhrál a jednou byl třetí. Čtvrté místo v Brně bylo jeho druhým v řadě. Souboj o titul není ztracen, ale naopak, bude ještě gradovat. O to víc bude zajímavé sledovat počínání vedoucí dvojice, jezdců, kteří se nemají příliš v lásce.

Na třetí průběžné pozici je Esteve Rabat (Tuenti HP 40), druhý jezdec týmu Sita Ponse. Ten může být s výkony své jezdecké dvojice velmi spokojený a pokud by letošní ročník uzavřeli mistrovským titulem, co víc by si mohl přát. O něco horší jsou vyhlídky týmu na příští rok, protože v jeho řadách již nebude ani Espargaró, který odchází k Yamaze do MotoGP a nezůstane ani Rabat, jenž podepsal dvouletou smlouvu s belgickým týmem Marc VDS Racing. Na to Sito Pons zareagoval slovy, že to z Rabatovy strany rozhodně nebylo rozhodnutí, kterým by chtěl získat lepší techniku, protože tu má i u Ponse, a také dodal, že udělal velkou chybu, že odchází.
O nadcházejícím víkendu uvidíme v Moto2 také českou stáj Montáže Brož Racing a jejich jezdce Gina Rea, britského závodníka, který pojede na divokou kartu v domácím prostředí. V Brně jim zlobila technika, která je nakonec vyřadila i ze samotného závodu. Od neděle na přípravě techniky pro Silverstone intenzivně pracují a budou chtít si ve svém druhém závodu v prostředí kubatury Moto2 spravit chuť.

Němec Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), který si v neděli pádem v Brně zlomil ruku a musel v pondělí na operaci, neuvažoval, že by v Anglii závodil, ale podle posledních zpráv to přeci jenom zkusí. Záleží na zdravotní prověrce. V brněnské nemocnici v neděli skončil Francouz Mike Di Meglio (JiR Moto2). Ten absolvoval krkolomný pád, dokonce s kontaktem jednoho ze soupeřových motocyklů, což se naštěstí obešlo bez tragických následků, nicméně zlomenina kostrče si vyžádá minimálně měsíc bez závodění.

Průběžné hodnocení MS – Moto2: ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist