europ_asistance_2024



Nejlepší trasy v Čechách

Kapitoly článku

Západní Čechy, Plzeňsko a Chodsko

Stod – Stříbro

Výletní okruh Plzeň-Stod-Stříbro-Plzeň je oblíbený hlavně pro svůj „motorkářsky přívětivý“ úsek silnice č. 230 mezi Stodem a Stříbrem. Zhruba dvacet kilometrů po kvalitním asfaltu nikterak frekventované silnice, která střídá rytmus rychlejšími i utaženějšími zatáčkami, uvítají jistě sportovněji zaměření motorkáři. Turista v jedné stopě zas jistě nepohrdne zastávkou ve Stříbře, městěčku s krásným náměstím a bohatou hornickou historií, kterou připomíná expozice zdejšího muzea v budově bývalého kláštera (nyní v rekonstrukci).

Plzeň – Plasy – Kralovice - Zbiroh

Podobně zábavnou i turisticky zajímavou trasu nabízí výjezd z Plzně po silnici č. 27 na Třemošnou a do Plas - zejména v jejich okolí najdete dost zatáček na obě kolena, přímo ve městečku pak stojí za návštěvu bývalý cisterciácký klášter, který v sobě pozoruhodně spojuje několik historických architektonických stylů. Od Plas pak máte možnost vydat se do Kralovic a z nich po příjemně členité silnici č. 201k údolí Berounky do Zvíkovce (úsek dolů přes řeku a do Zvíkovce jistě potěší).
Kvalitní povrch, hezká příroda, nízký provoz a perfektní směs spíše pomalejších zatáček pak můžete vychutnávat dál, to pokud se za Zvíkovcem vydáte po silnici č. 235 do kopcovité krajiny až na hranici Plzeňského kraje, směrem na Zbiroh. Tamní malebný zámek je komerčně využíván pro nejrůznější společenské akce, v jeho prostorách lze ale kromě luxusní restaurace a hotelu obvykle navštívit také některou z právě probíhajících výstav (aktuálně třeba expozice obrazu Leonarda da Vinci).

Domažlicko

Až se někdy vydáte na výlet do Domažlic (nemusíte zrovna jen na Chodské slavnosti, toto historické město nabízí k vidění i celou řadu gotických i barokních památek), pamatujte, že v okolí je několik pro motorkáře zajímavých úseků. Z Domažlic tak můžete například vyjet po silnici č. 182 směrem na Přeštice a vychutnat si serpentiny mezi Radonicemi a Hradištěm, nebo to naopak můžete vzít směrem na Klatovy a v Kdyni sjet na silnici č. 184 a vydat se do kopce lesem. Mapky úseků hovoří za vše…!

Bor – Svržno

Dle vašich tipů v naší databázi je oblíbenou motorkářskou trasou v Západních Čechách také úsek silnice č. 195 mezi Borem a Svržnem. Na asi 15 kilometrech kvalitní široké okresky si můžete projet rychlejší i pomalejší zatáčky s dobrou přehledností a nízkým provozem. A až se třeba budete v Boru otáčet, abyste si trasu projeli znova, můžete si zde prohlédnout historické centrum (městská památková zóna) i zámek přestavěný z někdejšího hradu.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 188 cm
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (98x):


TOPlist