Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

6.1.2015 v 17:21 | Nahoru | #1
Já se na to právě ptám, třeba server PC je při stejném výkonu několikrát dražší jak obyč PC jelikož je dimenzován na provoz 24/7. Tak mě zajímá rozdíl v pákovce za 3tis, za 10 a za 40 třeba. Nespočetněkrát jsem měl v restauraci espresso z mašiny mnohonásobně dražší a bylo to hnusný, že lépe to chutnalo i doma z 3,5barového Třeba i zpracováním mi ten můj přijde robustní proti jinejm za tu cenu, ostatní maj páky málem plastový lehoučký, s timhle by šlo i někoho umlátit

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

6.1.2015 v 17:28 | Nahoru | #2

ptaak píše: Nespočetněkrát jsem měl v restauraci espresso z mašiny mnohonásobně dražší a bylo to hnusný, že lépe to chutnalo i doma z 3,5barového



"bar" je zhruba stejně nicneříkající reklamní buzzword jako "MPixel". Marketing, jak je vidět, asi světu vládne

Ad hnusná restaurace - co bylo použito za zrna, jaká byla hrubost mletí, nastavena teplota? Čisté prostředí? Přístup baristy k přípravě kávy? Nehledej zradu prvně jen v mašině ta má pouze nějakou část vlivu.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist