Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

6.1.2015 v 17:28 | Nahoru | #1

ptaak píše: Nespočetněkrát jsem měl v restauraci espresso z mašiny mnohonásobně dražší a bylo to hnusný, že lépe to chutnalo i doma z 3,5barového



"bar" je zhruba stejně nicneříkající reklamní buzzword jako "MPixel". Marketing, jak je vidět, asi světu vládne

Ad hnusná restaurace - co bylo použito za zrna, jaká byla hrubost mletí, nastavena teplota? Čisté prostředí? Přístup baristy k přípravě kávy? Nehledej zradu prvně jen v mašině ta má pouze nějakou část vlivu.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

6.1.2015 v 17:31 | Nahoru | #2
dj_hroch> Právě, že to není jen o mašině. Doma si to namelu čerstvý, vim co namelu a chutná mi to úplně nejvíc (asi i díky rituálu ) Právě se ptám na rozdíly, když nejde jen o bary. U Mpx vím, toto neznám
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist