1 reakcí na tento příspěvek Jídlo Touratech
To jídlo není tak blbý, jak by se zdálo. Kdyby to byly jen obyčejný instantní guláše, tak by to do nabídky nezařazovali. Tyhle jídla mají dvě hlavní výhody - vaří se přímo v obalu a mají vyvážené nutriční hodnoty.
Vaření v obalu je praktická věc - prostě hliníkový obal není jen sáček ale má kulaté dno, takže se otevře, vytvaruje se z toho takový "hrnek" a zalije se to horkou vodou, zamíchá, nahoře zase zavře a nechá stát. Jídlo nakyne a jí se to přímo z toho hliníku, není potřeba špinit ešus, kde se už může tou dobou vařit voda na čaj nebo na cokoliv jiného. Kdo někdy vařil pro na jednom vařiči pro 4 lidi, tak to pochopí.
Nutriční hodnoty většinu lidí nezajímají ale věřte mi, že když jste třeba v Maroku, tak vás docela zajímá, jestli to je jídlo nacpaný glukamáty a solí a po snídani budete celý den pít 2x tolik vody než normálně. Jejich jídla jsou navržená pro horolezce, extrémní cestovatele a pro extrémní sportovní akce. Neobsahují žádné konzervanty, žádné chemikálie apod. Navíc Travellunch dělá docela snesitelný jídla i pro vegetariány, kterých je mezi cestovateli docela hodně. Mimochodem, tenhle výrobce se cestovatelským jídlem zabývá od roku 1928 a dodává dehrydrovaná jídla speciálně pro expedice. Je to asi tak jako srovnávat svíčkovou v hospodě s proteionovým obědem sportovců před závody. Pochopitelně, takové jídlo nepotřebuje každý a nejsou potřeba ani v té zmíněné severní Africe, pokud jím místní jídla. Když ale člověk zůstane viset v horách nebo v poušti, tak je to vyzkoušená věc a až tak nerozhoduje, že to stojí víc než Vitana, po které člověk fakt pije mnohem víc.
Když si ale můžeme kupovat hodinky s odolností 200m a přitom se potápíme maximálně do 40m, super lehké racingové helmy a přitom s nimi cestujeme nebo máme v navigacích celý svět a jedeme maximálě do Alp - tak proč ne?