A jak to vypadalo v Česku? Co se tady jedlo, než tady přivandrovali všechny ovoce a zeleniny z jiných kontinentu?
A kdy se poprvé v Česku za komunismu objevily exotické ovoce?
2 reakcí na tento příspěvek co se jedlo v czesku ve 14 století
Masné výrobky byly součástí stravy, zejména v zimě, kdy bylo možné uchovávat maso konzervací nebo sušením. Maso bylo přítomné v podobě drůbeže, vepřového masa a hovězího masa. Ryby hrály důležitou roli v stravě obyvatel, zejména v oblastech s přístupem k vodním zdrojům.
Oleje a tuky byly používány k vaření a pečení. Lidé využívali také med a bylinky k dochucení jídel. V bohatších domácnostech a u šlechty byla strava rozmanitější a obsahovala exotičtější ingredience dovážené z jiných regionů.
V té době byla strava také často ovlivňována církevními posty, kdy bylo nařízeno omezit nebo zcela vyloučit určité potraviny, zejména během postních období.
Celkově lze říci, že strava v 14. století byla poměrně závislá na regionálních podmínkách a společenském postavení jednotlivých lidí.