globalmoto_duben_nolan





Téma: jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování
 
23.3.2021 v 22:09
Ahoj,
jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky

Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).



Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 12:48 | Nahoru | #91
Už je mi jasné proč mají někteří tolik kufrů

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 13:46 | Nahoru | #92

Pedl píše: Už je mi jasné proč mají někteří tolik kufrů



A v Rumunsku za nima běží 50 psů

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 13:49 | Nahoru | #93

FJRPEPA píše: A v Rumunsku za nima běží 50 psů



tyvle jidlo jako navnadu na jidlo, to neni zlej napad.. takze do rumunska plechovku gulase, par patron, a muzes mit pecenyho cokla kazdej vecer

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 18:33 | Nahoru | #94
já si oblíbyl Švédu porce solidní z jedné se nají i 2 lidi... https://www.hotovky.../manufacturer/sveda/

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 19:41 | Nahoru | #95

FJRPEPA píše: Na to vysušení masa sušičku nepotřebuješ, stačí trocha místa v ledničce.



Zajímavá myšlenka . Máš to odzkoušený - něco bližšího bys sem nahodil ?

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 21:27 | Nahoru | #96
No a občas to "vaření" vypadá takhle



Žádné konzervy ani hotovky, pěkně čerstvé jídlo

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 22:01 | Nahoru | #97

1100Virago píše: Koukám, že se dotaz na chuťový rozdíl mezi Pikokem a Veselou pastýřkou pořádně rozjel

Já jídlo vozím jen pro případ nouze. Taky preferuju stravování po restauracích, ale čas od času se stane, že člověk hledá místo k ubytování, dorazí někde hladový a potmě, v prdeli světa je všechno zavřeno - a pak přijde železná zásoba vhod.
Takže tahám právě guláš od Pastýřky, malý hranatý luncheon meat který se dá jíst i studený, sušené maso Indiana v sáčku nebo Jihočeské jerky z Billy (nejčastěji obojí). K tomu instant polívky InTaste, kus loveckého salámu a nějakou tu tatranku a čokoládu. Interní desinfekci nepočítám Někdy přivezu domů všechno nedotčené, někdy musím po cestě přikupovat. Ale jsem raději připravený, než hladový

edit: Sušené maso je taková žvýkačka na kousání, jí se to studené a je to mimořádně skladné a výživné. Kulturisti vědí



Díky za tip, to sušené maso bych měl taky zkusit

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 22:02 | Nahoru | #98

Honza-TA950 píše: ad pivo - v každé zemi si místní pivo dám - někde lepší, někde horší, důležité je aby bylo a bylo vychlazené
.....



Jo jo, taky si v obchodech vybírám místní pivo. A nebo takové, co kupují místní

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 22:02 | Nahoru | #99

kerut píše: tyvle jidlo jako navnadu na jidlo, to neni zlej napad.. takze do rumunska plechovku gulase, par patron, a muzes mit pecenyho cokla kazdej vecer



no aby to nakonec nebyla celá smečka

(bo v Rumunsku jsem je často viděl ve smečkách)

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 22:03 | Nahoru | #100

1100Virago píše: No a občas to "vaření" vypadá takhle



Žádné konzervy ani hotovky, pěkně čerstvé jídlo



To jako vozíš sebou? Takový gril? kde?

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 22:43 | Nahoru | #101
Mám ho na vnitřní straně v brašně, dá se složit a stlačit na tloušťku zhruba půl centimetru, možná míň. Koupil jsem ho před miliónem let v akci v Kauflandu a koukám, že se dá sehnat i dnes:
skládací gril 25 x 25 cm

Naposledy editováno 25.03.2021 22:43:18

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 22:47 | Nahoru | #102
1100Virago> a dl vezeš uhlí (kolik?) a něco na podpal, plus papír?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 06:14 | Nahoru | #103

Malp píše: Zajímavá myšlenka . Máš to odzkoušený - něco bližšího bys sem nahodil ?



Takže koupíš si vepřovou panenku. nějakej větší kousek. Pak potřebuješ 1.5 kila mořské soli, 1 kg kristalového cukru, přiměřeně pepře, rozmarýnu, tymiánu.
Koření s cukrem a solí promícháš. Pak potřebuješ suchou bavlněnou utěrku, rozložíš ji a půlku směsi na ní vysypeš, rozprostřeš a položíš na ní panenku a zasypeš druhou půlkou směsi, tak aby panenka byla pěkně stejnoměrně zasypaná ze všech stran. Pak panenku zabalíš pevně do utěrky, a dáš ji do přiměřeného kastrůlku, ale tak aby neležela na dně, musí být alespoň kus nad dnem kastrůlku, stačí vypodložit nějakou laťkou. A celé se to vloží do lednice. Druhý den již bude utěrka zcela mokrá a bude i voda na dně. Takže vyndáš z ledničky, rozbalíš a utěrku vyměníš za jinou suchou a znova do lednice a tak to děláš čtyři dny kdy už maso nebude pouštět vodu. Pak už cítíš jak se panenka celá zpevnila a můžeš ji nechat jenom mírně potřenou onou směsí a opět do utěrky. Za sedm osm dní bude panenka k jídlu.

Já když jsem to dělal poprvé, tak jsem to měl moc slané, nechalo se to jíst, ale bylo to moc. Pak jsem tedy v té druhé polovině směsi nechal jen malinko a bylo to fajn. Ale chce to jako se vším vařením zkoušet a zkoušet a staneš se mistrem.

Tak děj vědět k jakýmu výsledku jsi se dopracoval, s tím kořením opatrně.

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 06:24 | Nahoru | #104

Roman2bk píše: no aby to nakonec nebyla celá smečka

(bo v Rumunsku jsem je často viděl ve smečkách)



Vzpomínám, jak sedíme v Rumunsku v kopcích u cesty a karád, že se jede podívat přes louku jak to vypadá za horizontem. Jen vyrazil, běží s řevem za ním jeden pes a po pár metrech je psů víc než deset a ne, že by se hnali za ním, ale oni si ho pěkně nadbíhali. Tak jim ujel. Jenže vracet se musel, poměrně úzkým průjezdem a psi neomylně v tom místě zasedli a čekali na oběť. Nebudu to zdržovat, kamarád projel a boty ho od zubů ochránili. My smíchy na zemi a kámoš se klepal ještě večer.

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 07:20 | Nahoru | #105
A co Endiaron,a živočišný uhlí vozíte?
A s tím masem bacha na vetřelce.
www.novinky.cz/koktejl/clanek/trpel-silnymi-bolestmi-a-plynatosti-v-tele-mu-radila-obri-tasemnice-40355150

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 08:35 | Nahoru | #106

Roman2bk píše: a dl vezeš uhlí (kolik?) a něco na podpal, plus papír?


Nic z toho nepotřebuješ. Nalámeš klacíky, podpálíš hrstí suché trávy, po chvíli přidáš větší kousky a když to shoří a vrstva uhlíků doutná na dně, položíš mřížku s masem. Ten gril je maličký, připravený je za pár minut a jídlo hotové za dalších pár..
Takhle se to dělá

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 08:48 | Nahoru | #107
FJRPEPA> Dík za odpověď . Jelikož sušený maso rád mám ( sám jsem zatím nedělal ) , tak časem určitě otestuju i tuto možnost sušení , stejně jako co sem dávali ostatní . Jak se k něčemu doberu , dám vědět .

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 09:27 | Nahoru | #108
kratkej01> hele, jo, vozim. Endiaron, brufen, analergin, renie, poradnej stahovaci obvaz a pulitrovku slivovice. Vsechno osvedceno lety praxe.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 09:35 | Nahoru | #109
helioland>
Já sem si zatím vždycky vystačil s tou slivovicí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 10:54 | Nahoru | #110

FXSTC píše: helioland>
Já sem si zatím vždycky vystačil s tou slivovicí


Já s Coca-colou Dobrý je, že po ní můžeš řídit.

Naposledy editováno 26.03.2021 11:00:39

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 13:55 | Nahoru | #111
Koudy01>
Ale to po slivovici taky

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 14:06 | Nahoru | #112
FXSTC>
To snad jenom na Moravě.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 15:13 | Nahoru | #113
Malp> opatrne na tuhle metodu, zbyva tam i tak dost vlhkosti a pokud to pak chces vezt nekde tyden v kufru tak fakt pozor ...
suseni v susicce je jistota

a ke grilu muj tip, vozim v kufru nonstop, mam i male retizky a nekdy sito vesim nad ohen, nekdy se polozi na kameny, jen sem z toho ucvaknul ty plisky
www.hornbach.cz/shop/Mrizka-stiraci-26x-30cm-pozink/8470438/artikl.html

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 15:59 | Nahoru | #114
K tomu grilu, mám z Ali, krásně se to složí do jedné trubičky, průměr cca 3cm, dlouhá 25-30. Nosím to na vandry, vozím na kole.



A sušené maso... Kapitola sama pro sebe. Můj oblíbený je tento:

https://doprirody.pr...bez-udenia-pancetta/

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

26.3.2021 v 22:00 | Nahoru | #115
xylem> Ok , beru na vědomí .

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

27.3.2021 v 06:14 | Nahoru | #116
SekošGSF>
Jo, pražma na grilu, to je dobrota.

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

27.3.2021 v 14:02 | Nahoru | #117
není špatné lehce povařit sušené maso a do tohoto vývaru přihodit trochu kus-kusu a je hotovo, rychlovka a zabere to málo místa

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

30.3.2021 v 11:29 | Nahoru | #118
Já se osobně považuji za mlsného a rád jím, ale lenost si uvařit na cestách je nad vším, jak jsem psal dříve, tak týden klidně vydržím o fazolích, pokud bych si musel vařit teplé jídlo, ale jinak se snažím opravdu nevozit s sebou moc věcí, jeden boční kufr náhradního oblečení a druhý boční kufr na provozní oblečení (vnitřní tašku, kterou si beru na pokoj) a top case je ideálně prázdný pro přilbu atd, když jdu pryč od motorky a proto vozím zásobu těchto ovesných tyčinek minimálně jednu na den, kterou klidně nahradím jedno jídlo. Testoval jsem jich mnoho od cca 10 Kč do 100 Kč za kus, ale toto je pro mě jasný vítěz.
Jinak obdivuji každého, kdo si vaří atd, sám jsem to dělal v mládí, když jsem kempoval, ale teď na motorce si raději zajdu na jídlo, takový kebab anebo sendvič s pršutem Ti v bývalé Jugoslávii připraví na počkání a po jídle dobrá káva a můžu valit dál .... večer ideálně otestovat místní pivko, nejsem pivař, ale patří to k poznávání místních. Při návštěvě Sibiu v Rumunsku jsem prochodil celé centrum města abych si mohl dát nějaké rumunské, protože všude měli jen Staropramen, který nepiju ani v Praze.
Závěrem všem cestovatelům bez rozdílu toho, zda si vaříte anebo si necháte od někoho uvařit.

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

30.3.2021 v 13:11 | Nahoru | #119
VlČek67: Ten Staropramen jsi zkusit měl S tím pražským má společné jen logo Jinak je to jen další rumunské pivo.

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

30.3.2021 v 13:29 | Nahoru | #120
1100Virago> Nevěděl jsem to a netvrdím, že nemáš pravdu, ale když chci zkusit místní pivo, tak hledám pivo i s místním názvem něco jako "lokání originál, původní" nikoliv v té zemi jen uvařené "něco z importu", tím netvrdím že je rumunský Staropramen špatný, nezkoušel jsem ho ...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist