globalmoto_duben_nolan





Téma: jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování
 
23.3.2021 v 22:09
Ahoj,
jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky

Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).



Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:00 | Nahoru | #61

Massakra píše: Tak já nevozím vůbec nic ani ten suchý chléb.
Vždy si zajdu do nějakého restaurantu , nebo na benzinu a když je nouze tak do marketu.



To je taky možnost, ale pokud chce člověk strávit více času někde v přírodě, kde prostě restaurace a benzínky nejsou a nechce jen kvůli jídla spěchat pryč, tak vzít si sebou jídlo je jediná možnost. A taky je to pak větší svoboda pohybu

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:03 | Nahoru | #62

Fic6 píše: ..... Roman2bk - moc nechápu tu zavařovačku s okurkama, neřeknu do auta ale na motorku?? :D



Odpověď je jednoduchá, prostě si je někdy vezmu k masu nebo salámu na chuť
někdy mám chuť na ty pikantní
Sklenku samozřejmě zabalím, aby mi v hliníkovém kufru nepraskla.

Naposledy editováno 24.03.2021 20:16:54

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:06 | Nahoru | #63

Katanymmk píše: Tohle není špatný. Mám vyzkoušeno. Docela výběr a hlavně je to kompletní jídlo, nemusíš nic dalšího vymýšlet.
https://www.expresme...op/hlavni-chody+c13/



Jo, také to je možnost. Jedna porce 139 Kč, pro porovnání ve Francii jedna 1 kg plechovka s nějakým hotovým jídlem, co stačí ohřát, např. s těstovinami a masem, nebo s různými směsi, která stačí pro 2 lidi tak jsme kupovali za 1, nebo 1,50 až max 2 eura.

Naposledy editováno 24.03.2021 20:14:29

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:08 | Nahoru | #64

FXSTC píše: Jelikož nemám zájem o rakovinu prdele, tak v šajzemarketech jedovatej odpad nekupuju. Nemám problém se ráno stavit na trhu pro čerstvý jídlo a večer se najíst v hospodě. Takže nevidím jedinej důvod, proč na moto tahat vařič a kila chemikálií, který by v civilizovaných zemích nežral ani toulavej čokl.



To je taky možnost, v některých zemích je dobré mít místní měnu, protože na malých tržištích karty nevezmu (snad v Norsku, tam berou kartu na vše).
Jen to beru jako náhodu, nevyhledávám to, jako že bych hledání těch trhů věnoval nějak moc času. A ne vždy na ně člověk natrefí.

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:14 | Nahoru | #65
Ještě celkově - DÍKY VŠEM ZA TIPY, určitě si příště vezmu něco z toho, co jste tu napsali

A doplním: není to tak, že bych nikdy nešel do hospody.
Vlastně bych mohl založit další 2 témata s fotkama,
1. co chutného jsem při cestováíní v hospodách jedl a
2. jaké pivo jsem kde pil (to by bylo takové typické české téma

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:25 | Nahoru | #66
Super zátiší s jídlem bylo vytuněno zátiším s jídlem a dívkou
Některé prostřené kombinace mi připomněly cestování ...
Osobně používám MRE jako balíček poslední záchrany, jinak vozím ovesné kaše, doplnit to ovocem z místních zdrojů kolikrát lze snadno. A ochutnat od místních není nikdy na škodu, jen to chce potom řádně desinfikovat trávicí trakt, čímž se dostávám ke sterilizátoru, tj. slivovici

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 20:27 | Nahoru | #67
jo souhlas, slivovice jako lék na všechno by neměla ve výbavě správného cestovatele chybět

2 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 21:21 | Nahoru | #68
Protože jezdím pomalu, žeru za jízdy. Kapsy u bundy mám plný oříšků ( směs ). Zasytí to na celej den. Samozřejmě, tejden se to nedá...

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 21:29 | Nahoru | #69

nepirum píše: Protože jezdím pomalu, žeru za jízdy. Kapsy u bundy mám plný oříšků ( směs ). Zasytí to na celej den. Samozřejmě, tejden se to nedá...

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 21:32 | Nahoru | #70
Ještě jedna vzpomínka na minulý rok, Dolomity 8/2020 passo Giau, z jihu palba a nahoře něco rychlého k jídlu, abych se nezdržoval, ale současně jsem si to vychutnal s pěknými výhledy po okolí

2 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 21:50 | Nahoru | #71
To fakt nikdo netaháte sušené hovězí? Naprostá pecka na jakékoliv delší cesty. Skladné, lehké, trvanlivé. Zasytí a tuna bílkovin.
Nejlíp si to udělat doma, kvalita i cena úplně jinde než kupované...

Naposledy editováno 24.03.2021 21:51:44

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 21:59 | Nahoru | #72

Lokomaster píše: To fakt nikdo netaháte sušené hovězí? Naprostá pecka na jakékoliv delší cesty. Skladné, lehké, trvanlivé. Zasytí a tuna bílkovin.
Nejlíp si to udělat doma, kvalita i cena úplně jinde než kupované...



A jak to jíš, jenom za studena? A nebo si to i nějak s něčím ohřeješ?

2 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 22:07 | Nahoru | #73
Koukám, že se dotaz na chuťový rozdíl mezi Pikokem a Veselou pastýřkou pořádně rozjel

Já jídlo vozím jen pro případ nouze. Taky preferuju stravování po restauracích, ale čas od času se stane, že člověk hledá místo k ubytování, dorazí někde hladový a potmě, v prdeli světa je všechno zavřeno - a pak přijde železná zásoba vhod.
Takže tahám právě guláš od Pastýřky, malý hranatý luncheon meat který se dá jíst i studený, sušené maso Indiana v sáčku nebo Jihočeské jerky z Billy (nejčastěji obojí). K tomu instant polívky InTaste, kus loveckého salámu a nějakou tu tatranku a čokoládu. Interní desinfekci nepočítám Někdy přivezu domů všechno nedotčené, někdy musím po cestě přikupovat. Ale jsem raději připravený, než hladový

edit: Sušené maso je taková žvýkačka na kousání, jí se to studené a je to mimořádně skladné a výživné. Kulturisti vědí

Naposledy editováno 24.03.2021 22:11:13

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 22:32 | Nahoru | #74
Roman2bk> jak říká Virago. Je to taková výživná parádní svačinka. Jí se to normálně za studena. Žvýkačka to být nemusí, když se to víc vysuší. Když to dobře nasolíš, tak bych to přirovnal chuťově k brambůrkům z masa ze kterých ti není blbě
Kilo nebo dvě masa po sušení nabalíš do kompaktního uzavíratelného sáčku a kdykoliv není přísun pořádného jídla, tak to člověk ocení. Tahat to sebou můžeš klidně 14 dní. Vydrží to i mnohem dýl, ale v horku bych to neriskoval. U nás to není pravda moc rozšířené, ale určitě to za to stojí

Naposledy editováno 24.03.2021 22:40:37

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

24.3.2021 v 22:33 | Nahoru | #75
beru kádéčko, ale meruňkový pyré nemám rád

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 07:05 | Nahoru | #76
Lokomaster> Sušené maso je paráda, co se týká výživových hodnot i chuti. Není to sice klasický jídlo ve smyslu plného talíře, ale své to splní.
Suším si sám ve formě plátků v sušce na potraviny, nebo klidně i pořádnou flákotu v celku. Pro inspiraci.... vepřová kotleta.





(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 08:03 | Nahoru | #77
[quote=1100Virago] Koukám, že se dotaz na chuťový rozdíl mezi Pikokem a Veselou pastýřkou pořádně rozjel

U Veselý pastýřky kdysi pracovala moje známá. Říkala, že než ji koupilo (myslím) Hamé, že to byla kvalitativní pecka. Pak že už šly výrobky do prdele, ale Hamé značku VP zachovalo kvůli dobrýmu renomé, který si Pastýřka předtím vybudovala. Takže taková marketingová bouda. Je to už ale hodně dávno, už si jen tak na tu story matně vzpomínám. V principu jsem to snad napsal správně.
Dnes bych rozhodně volil Pikok, když už bych musel.
Sušený hovězí je supr.

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 08:31 | Nahoru | #78
Co se týče skladby potravy nejsem nijak vyhraněný. Ale když jedu jenom na jeden den, tak si nachystám jídlo na cestu doma. K tomu termosku s čajem nebo kafe. Podle momentální chuti. Nejraději pojím někde v lese pod turistickým přístřeškem. Je jich všude dost. Když tam nikdo není, a je hezky, tak je to taková pohodička.
Samozřejmě se nevyhýbám ani slušné restauraci. Ale to v případě delší cesty, nebo když jsem líný něco chystat. Markety po cestě využívám taky.

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 08:36 | Nahoru | #79
Jinak z mého soukromého pohledu. Ten některými zatracovaný Lidl má dnes ty konzervy asi nejlepší . Líbí se mi, že v nich najdu to, co je uvedeno na obalu. Což např. u Hamé není vždycky pravda.

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 08:38 | Nahoru | #80
Katanymmk> já teda dělám jen hovězí. Ale co ti budu povídat, ta flákota cos poslal vypadá sakra dobře

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 08:38 | Nahoru | #81

nepirum píše: Protože jezdím pomalu, žeru za jízdy. Kapsy u bundy mám plný oříšků ( směs ). Zasytí to na celej den. Samozřejmě, tejden se to nedá...


To je supr. To taky zkusím. Ještě by to chtělo tankování za jízdy a bude to dokonalý

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 08:56 | Nahoru | #82
Katanymmk> Vždy když jsem v nějakém krámu s elektronikou tak se vždy mrknu na nějakou tu sušičku. Okukuju a zkoumám, že bych si taky sušil, ale pak mi proběhne hlavou krátký film jak se s tím seru v kuchyni tak odcházím s tím, že si pár pytlíčků prostě koupím bez sraní okolo. Je fakt, že to žvejkám moc rád třeba v práci nebo v autě. je to takový super zobání. Mne by asi lákalo pouze to, že si to ochutíš podle svého a takové to experimentování. Bude to asi i o dost levnější, co?

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 09:03 | Nahoru | #83

Lokomaster píše: Roman2bk> jak říká Virago. Je to taková výživná parádní svačinka. Jí se to normálně za studena. Žvýkačka to být nemusí, když se to víc vysuší. Když to dobře nasolíš, tak bych to přirovnal chuťově k brambůrkům z masa ze kterých ti není blbě
Kilo nebo dvě masa po sušení nabalíš do kompaktního uzavíratelného sáčku a kdykoliv není přísun pořádného jídla, tak to člověk ocení. Tahat to sebou můžeš klidně 14 dní. Vydrží to i mnohem dýl, ale v horku bych to neriskoval. U nás to není pravda moc rozšířené, ale určitě to za to stojí



V rodokapsech kovbojové nepoužívali sůl ale střelný prach.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 09:05 | Nahoru | #84

MartasUS píše: Katanymmk> Vždy když jsem v nějakém krámu s elektronikou tak se vždy mrknu na nějakou tu sušičku. Okukuju a zkoumám, že bych si taky sušil, ale pak mi proběhne hlavou krátký film jak se s tím seru v kuchyni tak odcházím s tím, že si pár pytlíčků prostě koupím bez sraní okolo. Je fakt, že to žvejkám moc rád třeba v práci nebo v autě. je to takový super zobání. Mne by asi lákalo pouze to, že si to ochutíš podle svého a takové to experimentování. Bude to asi i o dost levnější, co?



Na to vysušení masa sušičku nepotřebuješ, stačí trocha místa v ledničce.

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 09:06 | Nahoru | #85
Cestou jsem měl velkýho chrousta, já hlad nemám.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 09:17 | Nahoru | #86
MartasUS> Já používám obyč otočnou sušku od ETY starou snad 15 let. Je to v ní extra rychlé. Jde ale klidně hodit plátky masa na pečící papír a na radiátor, nebo do trouby na nízkou teplotu, třeba 50st. Vyjde to na pár korun oproti originálu z krámu a ještě si na to můžeš nasypat koření a soli kolik chceš. Jen bacha při krájení plátků, vždy přes vlákna masa! Jinak usušíš něco, co na max prověří zoubky.

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 09:20 | Nahoru | #87
FJRPEPA> aha .... tak starý vyházím salátky a jogurtíky a naskládám tam pár plátků krkovičky na zkoušku.

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 09:24 | Nahoru | #88
Katanymmk> Pecka, zkusim.

jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 11:12 | Nahoru | #89
Tyhle vypadají jak kupovaný a docela rychlovka bez sušičky. 175*F = 80*C

1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

25.3.2021 v 12:41 | Nahoru | #90
ad pivo - v každé zemi si místní pivo dám - někde lepší, někde horší, důležité je aby bylo a bylo vychlazené

obecně na hodně místech se dá najít slušné pivo a navíc si člověk žízní zvykne - třeba Srí Lanka nebyla na pivo nic moc, Vietnam tak nějak normálně (v podstatě jen 4 značky - sever Hanoj, kolem DMZ Hue + ještě jedno v HoiAn a jih Saigon), Jižní Afrika na stejky i pivo super, Ekvádor - obecně v obchodech slabota, ale minipivovary vždy mely nějaké dobré pivo

Důležité je si stejné pivo nedávat v ČR - čanga a tigera jsem v JV asii vypili hromady, ale v ČR to ani jako nostalgie nefunguje
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist