globalmoto_duben_nolan





Téma: Výroba vína, jak na to
2.10.2018 v 21:24
Děláte doma víno z vinné révy, případně z jiného ovoce?
Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky

1 reakcí na tento příspěvek Výroba vína, jak na to

19.10.2018 v 21:39 | Nahoru | #1
Po cca 14 dnech ustálo kvašení, víno jsem prvně stáhnul (samozřejmě jsem demižony dostatečně vysířil). Dva dny nato se již demižony od vršku krásně čistí. Jinak zatím to vypadá sakra dobře, chuť až na lehce kvasinkovou (lehce nahořklou) v pohodě. Čili už je to pitelné nevyzrálé víno. Otázka prosím, kdy stočit podruhé a opět sířit ?

btw 1: foto je po stočení
btw 2: pokud moje téma někoho sere ,tak napište a já ho pošlu do věčných lovišť (no problem)



Naposledy editováno 19.10.2018 23:27:18

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Výroba vína, jak na to

21.10.2018 v 16:46 | Nahoru | #2
jarikGSXR> Teď to nech sednout a můžeš to tak klidně nějakou dobu nechat. A nebo taky stočit. Jak chceš. Síry dle potřeby, ale u mladého vína je potřeba téměř vždy. To poznáš sám.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist