globalmoto_kveten





Téma: Automatický kávovar presso - zkušenosti
 
18.4.2017 v 19:35
Vybírám automatický kávovar a už mě z toho trochu jebe. Heureka nemá moc vypovídající hodnotu, protože nejvíc jsou hodnocené ty nejlevnější, které si kupuje většina, ale hlavě každý tam dá recenzi hned po nákupu, když je nadšený z nového stroje. Testy atd. jsou spíše jen srovnávací tabulky, kolik má nejvíc funkcí vzhledem k ceně a fóra o kávě atd. jsou většinou mrtvá.
Takže může mi někdo doporučit už odzkoušený automatický kávovar, nebo třeba jen značku? Uvést, co je fajn, co ho štve, co se často kazí atd.?
Např. teď se dívám na Juru C60. Jura obecně má mezi automaty dobrý zvuk, jenže teď jsem zjistil, že nemá vyndávací spařovací jednotku a že to tam umí časem plesnivět. Pak se mě líbil Bosh, který je dost málo rozšířený, takže testy a recenze skoro žádný, jen na zahraničních forech jsem našel 2-3x stížnost na poruchu při napěňování mlíka, další recenze samozřejmě všichni nadření. V De longi se vůbec nevyznám, těch typů je tam snad milion.
Děláme si presso (já dvojité) latté jen návštěvám, takže se mě víc líbí, když to má pěnění mllíka hadičkou třeba z krabice. Bude to čistě na domácí užívání, takže cena tak do 15t max (něco se dá najít v akcích), pákový nechci, kávu děláme celkem často denně, když dojde návštěva, je to strašný opruz se s tím drbat.
Teď nám umírá Saeco Taela Touch, ta měla funkcí milion, ale do opravy už dávat peníze nechci.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti

20.10.2020 v 17:50 | Nahoru | #1
gugo> Hele, já ti to vyracet nebudu, ani nemám potřebu něco podporovat. Vím, co skoro každej den vidím v práci. Je pravda, že kafe ze zaoctovaný mašiny jsem neochutnával, stačí mi ten smrad. Co se týče odvápňování, tak profi máme již zmiňovanou kyselinu mléčnou, pro domácí použití výrobce dodává kyselinu citronovou (akorát samozřejmě jinak balenou, s příslušným píár a taky cenou) a výslovně zakazuje ocet = porušení záručních podmínek. Tak asi ví, co dělá. Krom toho, odvápnění citronovku je opravdu bez chuti a zápachu, což se o octu říct nedá. Ale lej si tam co chceš, jen mi to pak nenos na záruku, nechci se dohadovat s dalším kokotem!

Co se týče propláchnutí, mě se to teda nikdy dokonale nepovedlo. Ovšem, je taky pravda, že co se mi dostane na stůl, tak tam ten ocet byl třeba už několik dní. Taky je otázka, jak odvápňuješ a jakou koncentraci octa použiješ. Standardní odvápňovací proces fullautomatu trvá 20 - 30 minut. Pokud tam jen naleješ slabý roztok, proženeš to třeba minutu a hned propláchneš, tak se asi nic nestane. Akorát se nestane ani to odvápnění. To je taky každej druhej jouda, kterej se diví jak divizna, že odvápnění je nějakej danej procej a ne to tam jen chlemstnout vylejt a hotovo.

(reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti

20.10.2020 v 18:58 | Nahoru | #2
sardel> no neboj ze bych ti nosil neco v zaruce, na to jsem vetsinou moc linej a pozarucni opravy zvladnu sam. Jen nechapu jak muzes cejtit ocet z neceho co je proplachly, ale budiz proste cejtis , odvapnovat minutu fakt nema cenu s jakoukoliv kyselinou.
A jinak tedy kyselina citronova bez chuti neni, chut ma kyselou A jestli tedy ten ocet nici ty tesneni, tak muzem klidne udelat sazku , rekni na jak dlouho mam hodit tesneni z kavovaru do octa aby se znicily. Trochu me to pripomina takovy ty sahodlouhy debaty, jak motorovej olej nici Okrouzky retezu.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist