globalmoto_kveten





Téma: Švestka pravá
 
1.2.2017 v 12:57
Ted jsem ji nechal měsíc odvětrat a přelil do flašek.

275kg kvasu
25 litrů, 66,21 procent (nejsilnější co jsem za 12 let nechal napálil)

Co napálíme, to pijem, nikdy neředíme. Letos nám to asi propálí držky....

....a v sobotu zabíjíme ( dvě cca 150ti kilový prasata ). Jednou za rok jím 2-3 dny jen tlačenku...







1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

2.2.2017 v 20:36 | Nahoru | #1
To jitrnice ne, moc prace. Mame dve 150 kg prasata a jsme na to 4. Udela se polivka, kterou lejem do sprcek od tlacenky a do mrazaku. V zime pulku useknes, dolejes vodou kroupy nebo nudle a polifka jak bic. Pak prejt do sacku, a nach mrazak placnu na plech zeli brambory a drzka se smeje. Tlacenka bejt musi, dle ni hodnotime kvalitu cely zabijacky. Pastiku, skvarky a sadlo samozrejmost. Vybere se maso na uzeni, mesic ve drevenym skopku, pak na akatu a tresni udime. Libovy pro baby a spek pro me. No a klasika odrezky po cca kilech do pytliku na gulas, flakoty a zebra na peceni a fajne na rizky. Mozek, pater a zeleninu z polifky zerem za pochodu....A skvarky kdyz domotam taky ale to uz su vozralej, nevim kdy je prestat zrat a druhe den mi je z toho mastnyho zle. Ale to neva....

(reakce na) Švestka pravá

3.2.2017 v 06:17 | Nahoru | #2
Zelinář> tak už nám nedělej chutě ať se vám to vydaří.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist