globalmoto_duben_nolan





Téma: Švestka pravá
 
1.2.2017 v 12:57
Ted jsem ji nechal měsíc odvětrat a přelil do flašek.

275kg kvasu
25 litrů, 66,21 procent (nejsilnější co jsem za 12 let nechal napálil)

Co napálíme, to pijem, nikdy neředíme. Letos nám to asi propálí držky....

....a v sobotu zabíjíme ( dvě cca 150ti kilový prasata ). Jednou za rok jím 2-3 dny jen tlačenku...






Předchozí
1 2
Následující

3 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

1.2.2017 v 20:19 | Nahoru | #31
zelenina mě živí....ale moc ji nedám. Jak to není mastný, tak mi to moc nejede...

Jinak co se té voltáže týče, tak čím slabší, tím víc chutná a voní. Nad těch 60 už to zavání denaturovaným lihem. Někdy si po vypití té svojí říkám, že bych něco podobnýho koupil v drogerii hned vedle barev...

Ale to nevadí, jednou sem řekl, že to ředit nebudu, tak pojd do mě at je po mě...

12 let pálím ročně 3 metráky švestek. Tudle mi soused dal pulčák merunky a pulčák hruškovice, kurva to bylo žrádlo. 52 procent, dobrá a hlavně to vonělo ovocem. To moje ředidlo by ani Indiáni nechlastali, ale já jsem si zvykl. Mám venku za chlívkem flašku a jak jdu něco dělat, tak tam vobrátím velkýho, chvilku bojuju o život, pak se životní funkce vracej do normálu a jde se makat.....

Švestka pravá

1.2.2017 v 20:22 | Nahoru | #32
To je přístup

Švestka pravá

1.2.2017 v 20:57 | Nahoru | #33
Ty jsi jako ten borec ze Slavností sněženek, akorát on měl v kozím chlívku Plzeň




(reakce na) Švestka pravá

1.2.2017 v 21:21 | Nahoru | #34

Zelinář píše: zelenina mě živí....ale moc ji nedám. Jak to není mastný, tak mi to moc nejede...

Jinak co se té voltáže týče, tak čím slabší, tím víc chutná a voní. Nad těch 60 už to zavání denaturovaným lihem. Někdy si po vypití té svojí říkám, že bych něco podobnýho koupil v drogerii hned vedle barev...

Ale to nevadí, jednou sem řekl, že to ředit nebudu, tak pojd do mě at je po mě...

12 let pálím ročně 3 metráky švestek. Tudle mi soused dal pulčák merunky a pulčák hruškovice, kurva to bylo žrádlo. 52 procent, dobrá a hlavně to vonělo ovocem. To moje ředidlo by ani Indiáni nechlastali, ale já jsem si zvykl. Mám venku za chlívkem flašku a jak jdu něco dělat, tak tam vobrátím velkýho, chvilku bojuju o život, pak se životní funkce vracej do normálu a jde se makat.....


Koukám že se držíš hesla "není umění chlastat když mi chutná"
Čau, Tom

1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

1.2.2017 v 21:36 | Nahoru | #35
Ještě na ZŠ jsem měl Dobrou vodu v lednici, ráno vstanu dám pořádnýho loka a už jsem byl jak čertík, vypoulené oči, držku dokořán, jazyk venku blekotal jsem a vyplachoval hubu pod kohoutkem. Fotřík někde dostal takovejhle utrejch cca kolem 60+% a dali mu to do petky od dobrý vody a on to dál vedle mý flašky. No fotřík musel do školy, protože to že mě táhlo a tý historce nevěřili dokud jim to tatík nevysvětlil

Švestka pravá

1.2.2017 v 21:50 | Nahoru | #36
Určitě výborný domácí výpalek a dobrý plán s těma pašíkama, jen mi nejde do hlavy, proč razíte heslo co nateče to pijem.
Ředíme na 53 -54 % někdo na 57%. Meruňkovicu i pod 50%, ta kořalka se pak líp v puse rozvine a ukáže všechny tóny chuti. Naproti tomu, když to má 60% a víc, tak to jen pálí do trubek.
Ale samože, sto lidí, sto chutí , takže kořalce a tlačence třikrát ZDAR

(reakce na) Švestka pravá

1.2.2017 v 21:53 | Nahoru | #37
dewwil> to mi pripomelo kamosku na dovolene, po ranu, s kocovinou, ktera by zabila slona, poslepu sahla do lednicky, nahmatla svou petflasku s ledovym cajem a zhluboka se napila. zahy pochopila, ze by si taky mohla napred cichnout, pac misto svyho caje popadla muj tuleni mor, ale ten jeji pohled stal za to

(reakce na) Švestka pravá

2.2.2017 v 10:15 | Nahoru | #38
Zelinář> Skvělý, že v sobotu zabíjíte

My totiž v sobotu odpoledne pojedem přes Znojmo zpátky z Motosalonu v Tullnu, tak se stavíme na okoštování

Zadej souřadnice a chystej pohoštění pro 5 až 7 chlapů

(reakce na) Švestka pravá

2.2.2017 v 10:56 | Nahoru | #39
Zelinář>gratuluju- ruka v ruce jdou, kořalečka a zabijačka

2 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

2.2.2017 v 12:04 | Nahoru | #40
5-7 chlapu.... to by toho moc nezbylo. Ale jo, nejsem hamoun, ale vysvetlete to tem okolo...stara, tchyne (spojeni slov TCHor a sviNE ).

D-fens....pochopil . Na pivo je zima, na vino taky, takze slivovice, svarak a grog

(reakce na) Švestka pravá

2.2.2017 v 16:57 | Nahoru | #41
Zelinář> joooooooooo zabijačky, děda byl řezník, tak jsme jezdili po příbuzenstvu.

Švestka pravá

2.2.2017 v 18:26 | Nahoru | #42
To vypadá nádherně. Dělali sme třešínky, švestky a špendlíky. Bohužel málá zahrada, málo ovoce, málo kořalky. Nemám už co pít.

Švestka pravá

2.2.2017 v 19:06 | Nahoru | #43
Jojo, zabíjačky, to je tradice. Prejt, jitrničky, ovárek, uzený, ..... to byly časy. Sešla se celá rodina, všichni přiložily ruce k dílu a bylo to.
Jedině dobře, že se to udržuje.
PS: nedivil bych se kdyby se tady objevil někdo zelenej a začal tady roztrubovat homo kecy jak je to nehumální apod.
V dnešní době přeci maso roste na "stromě" a KFC, McD apod. jsou ok

Švestka pravá

2.2.2017 v 20:20 | Nahoru | #44
Miki83, ale to tu už predsa máme: zabíjanie zvieratiek pre mäso je špatné, ááno!

1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

2.2.2017 v 20:36 | Nahoru | #45
To jitrnice ne, moc prace. Mame dve 150 kg prasata a jsme na to 4. Udela se polivka, kterou lejem do sprcek od tlacenky a do mrazaku. V zime pulku useknes, dolejes vodou kroupy nebo nudle a polifka jak bic. Pak prejt do sacku, a nach mrazak placnu na plech zeli brambory a drzka se smeje. Tlacenka bejt musi, dle ni hodnotime kvalitu cely zabijacky. Pastiku, skvarky a sadlo samozrejmost. Vybere se maso na uzeni, mesic ve drevenym skopku, pak na akatu a tresni udime. Libovy pro baby a spek pro me. No a klasika odrezky po cca kilech do pytliku na gulas, flakoty a zebra na peceni a fajne na rizky. Mozek, pater a zeleninu z polifky zerem za pochodu....A skvarky kdyz domotam taky ale to uz su vozralej, nevim kdy je prestat zrat a druhe den mi je z toho mastnyho zle. Ale to neva....

(reakce na) Švestka pravá

2.2.2017 v 23:22 | Nahoru | #46

Zelinář píše: 5-7 chlapu.... to by toho moc nezbylo. Ale jo, nejsem hamoun, ale vysvetlete to tem okolo...stara, tchyne (spojeni slov TCHor a sviNE ).

D-fens....pochopil . Na pivo je zima, na vino taky, takze slivovice, svarak a grog



Klíííd, my bychom jen ochutnali...

Chtěl jsem ti jako protihodnotu nabídnout naši prezentaci motonovinek, co budou v Tullnu, stará a tchyně budou rády, že se mrknou na jiný samce než na tebe, a ve finále to nejlepčííííí: seznámíš se s pár motorkářema

Já bych fakt jen ochutnal, kousek tlačenky, trochu prejtu, slivku nechám jiným... zvaž to, máš jen jednu příležitost... jinak si budem myslet, že seš fakt ten hamoun

3 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

3.2.2017 v 06:12 | Nahoru | #47





To se musim taky pochlubit naředěno na 52%.Snad ten regál nepraskne aby jsem neměl vytopený barák

(reakce na) Švestka pravá

3.2.2017 v 06:17 | Nahoru | #48
Zelinář> tak už nám nedělej chutě ať se vám to vydaří.

(reakce na) Švestka pravá

3.2.2017 v 06:34 | Nahoru | #49
nedojed> pěkná zásobička

(reakce na) Švestka pravá

3.2.2017 v 06:47 | Nahoru | #50
nedojed> to je vono Koukam ty nemas misto ani na zavareniny

Švestka pravá

3.2.2017 v 07:25 | Nahoru | #51
Jednou jsem pil 80% rum a to se nedalo, musel jsem to zapíjet obyč rumem, aby to tolik nepálilo

Švestka pravá

4.2.2017 v 19:15 | Nahoru | #52
Ahoj 66 to Ti roztrhá hubu. Ne že se to nedá vypít ale je to hnus bez chuti. Ideální je 50-52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Švestka pravá

9.2.2017 v 21:38 | Nahoru | #53
nedojed> A co ten spodní regál kde máš oharky? Já donesu oharky a ty lahvinku a budem koštovat

(reakce na) Švestka pravá

10.2.2017 v 05:17 | Nahoru | #54
LALIK> Okurky jsou v jinem regalu

Švestka pravá

13.2.2017 v 12:46 | Nahoru | #55
Když už tady je takové vlákno.
Nechal jsem vypálit jabka, koupil dubový soudek a tam to nechal 2 roky. Víc jsem nevydržel. Po stočení to mnělo barvu jak slabý čaj. Čekal jsem víc. Včera jsem byl v palírně a ten jejich calvados byl po 3/4 roce tmavší. Prý se tam dávají dubové chipsy. Máte s tím někdo zkušenost ? Našel jsem, že jsou z francouzkého nebo z amerického dubu a opálené na určitou intenzitu. Vypadá to, že jsem soudek koupil nevypálený.

1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá

13.2.2017 v 12:58 | Nahoru | #56
Brejlovec: Hele a nemají náhodou být ty sudy použitý? Nemyslím od asfaltu, ale po zrání něčeho jinýho (portskýho, nebo whisky, nebo co já vím...). Takhle nějak se tyhle zrzavý chlasty bez trestí dělaj údajně. Přesně nevím.

(reakce na) Švestka pravá

13.2.2017 v 13:21 | Nahoru | #57
Yura> Na whisky určitě. Používají se sudy od portského a madeiry. Ale to je obilná pálenka. Na ovocnou nevím. Jinak kupovat celý sud 100 - 200 litrů, to bych nenaplnil. Bohužel.
Kromě těch chipsů, co jsem napsal výše, jsou ještě z použitých sudů. Po whisky, bourbonu, koňaku a dokonce i rumu. Zajímalo by mně jestli to někdo použil a s jakými zkušenostmi.
Například. https://www.alkohol...op/15-1-Dubove-drevo

Naposledy editováno 13.02.2017 13:22:49

Švestka pravá

13.2.2017 v 17:56 | Nahoru | #58
Ja tie dubove hobliny hadzem do kotla a ono to ma cenu zlata.

Švestka pravá

17.2.2017 v 09:06 | Nahoru | #59
Ale jo, dá se to lunkat. Na zabijačce sme neco vypili a jako jo. Sice to téměř nevoní, chut jak z drogérie, ale nemá to takovej ten vocas co se ti vzepře v hubě a to beru jako úspěch. Má to jenom zatopit v břichu a dost. Kosa na konci je nežádoucí....
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist