Téma: Čauky hlasí se napůl vyzobaná kukuřice (motorkářka:)))někdo na pokec??...
 
24.9.2015 v 19:34
Čauky hlásí se napůl vyzobaná kukuřice (motorkářka)Někdo na pokec??

Naposledy editováno 03.07.2017 10:09:08

Blokovaní uživatelé: arnostik, eMnatřetí

2 reakcí na tento příspěvek Čauky hlasí se napůl vyzobaná kukuřice (motorkářka:)))někdo ...

24.1.2019 v 01:10 | Nahoru | #1
Většina hranolek připravených z mražených polotovarů se v poslední době nedá žrát. Hlavně v restauracích. Nedávno jsem udělal hranolky z čerstvých brambor a objevil jsem chuť, kterou si pamatuju z mládí. V malým kastrolku jsem je per partés osmažil abych nespotřeboval moc oleje a paxem je dal dopéct do trouby.
Problém friťáku je, že buďto se v něm smaží denně což, pominu li zdraví, začne lézt krkem, nebo se v něm nechá olej, který se zkazí, nebo se pokaždé velké množství oleje vyleje, což stojí prachy. Nevíc zabírá místo. Friťák je dobrej do stánku s občerstvením, v domácnosti se bez něj obejdu.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Čauky hlasí se napůl vyzobaná kukuřice (motorkářka:)))někdo ...

24.1.2019 v 11:00 | Nahoru | #2
Borntobewild> enem k tomu friťáku. Není to až tak špatná a nepotřebná věc. Já mám třeba rád obalený a osmažený hříbky nebo květák či kedlubnový plátky, natož pak řízky normální vepřový anebo třeba i rybí, kuřecí. Na tohle všechno se dá ten friťák dobře použít, ba i na ty hranolky. Máme už leta asi na dva litry oleje. Jak je olej už jenom slabě vlažnej, Lucka ho slije do takové nádoby od čehosi a fertik. Nekazí se, nežlukne, je uloženej v chladu a suchu. Pak se friťák umeje a stčí do skříňky v kuchyni. Zabere to místa asi tolik jako větší papiňák nebo kastrol či pánev, čili houby zle. A ty oleje má asi dva nebo tři - jeden na ryby, druhej na smažení řízků ten třetí snad na koblížky a prostě smažený sladký věci co se taky dělají blbě na pánvi. Mně třeba hranolky chutnají ale zase su strašně línej se s tolika bramborama loupat, krájet na pláty a pak z nich ještě jednou krájet hranolky. Existuje nějakej "hranolkovač"? Ona se u nás sežere zadělávačka hranolků na posezení a je faktem že ty předsmažený a zamražený co se prodávají v krámu jsou chuťově divný ( zkoušeli jsme je dovařit dle návodu jak v troubě tak ve friťáku ).

(reakce na) Čauky hlasí se napůl vyzobaná kukuřice (motorkářka:)))někdo ...

24.1.2019 v 12:13 | Nahoru | #3
Borntobewild> proto si taky hranolky delam z brambor a ne ze sacku
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist