Borntobewild> enem k tomu friťáku. Není to až tak špatná a nepotřebná věc. Já mám třeba rád obalený a osmažený hříbky nebo květák či kedlubnový plátky, natož pak řízky normální vepřový anebo třeba i rybí, kuřecí. Na tohle všechno se dá ten friťák dobře použít, ba i na ty hranolky. Máme už leta asi na dva litry oleje. Jak je olej už jenom slabě vlažnej, Lucka ho slije do takové nádoby od čehosi a fertik. Nekazí se, nežlukne, je uloženej v chladu a suchu. Pak se friťák umeje a stčí do skříňky v kuchyni. Zabere to místa asi tolik jako větší papiňák nebo kastrol či pánev, čili houby zle. A ty oleje má asi dva nebo tři - jeden na ryby, druhej na smažení řízků ten třetí snad na koblížky a prostě smažený sladký věci co se taky dělají blbě na pánvi. Mně třeba hranolky chutnají ale zase su strašně línej se s tolika bramborama loupat, krájet na pláty a pak z nich ještě jednou krájet hranolky. Existuje nějakej "hranolkovač"? Ona se u nás sežere zadělávačka hranolků na posezení a je faktem že ty předsmažený a zamražený co se prodávají v krámu jsou chuťově divný ( zkoušeli jsme je dovařit dle návodu jak v troubě tak ve friťáku ).