globalmoto_kveten





Téma: Trafo na omráčení prasete.
29.11.2014 v 17:13
Dobrý den přeji. Mám dotaz mimo moto svět. Řešíme jaké hodnoty má mít transformátor na omráčení prasete při zabíjačce. Víte kolik je potřeba voltů a ampér,aby to bylo akorát??? Za vaše odpovědi předem díky.
Anketa:
Jím jelita.
0%
0
Jím jitrnice.
23%
7
Jím obojí.
53%
16
Nejím nic z toho.
23%
7
Předchozí
1 2
Následující

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:28 | Nahoru | #31

Lion píše: J.M.K.> a tam chodily babičky nakupovat, aby zavařili citron??



Receptura je po babičce a navíc je tam jen to kiwi to tenkrát opravdu nefrčelo ale citron a pomeranč je v původním sešitě psanym v roce 1969. To že někdy byl sehnat problém citron nebo pomeranč dokládá fakt že se počítá i se sušenou pomerančovou nebo citronovou kůrou jako možnou alternativou.Dřív se tam prostě někdy nedával protože nebyl.
Jinak ten sešit už babča taky někde opsala ze kdy je původní receptura netušim.

Zase to nesmíš brát tak doslova.Babička nepoužívala automatickej zavařovací hrnec za 5 litrů ale topila pod tim v kamnech Dnes se věci dělaj jinak vzhledem k době.

E:Ten dokument co mám je už přepis kterej byl určenej pro mojí máti.Přepisovalo se to vždy pro následující generaci takže ten původní vzniknul bez pochyb za babičky mladejch let.

Naposledy editováno 30.11.2014 11:35:57

1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:55 | Nahoru | #32
K tématu:
A co ti brání sehnat jateční přístroj? Je to bezpečnější a nehrozí při tom, že pak budeš muset zpracovávat i kámoše, kterýmu dáš pak ty kleště podržet za elektrody až prase padne a budeš ho chtít píchnout.
Před cca 5 lety mě život donutil si celou zabijačku od a do z udělat sám, už jsem jich od té doby udělal asi 8, a těch kleští bych se dál. Není nad startovní výstřel, co se týká jasného začátku žranice.
Někde jsem taky slyšel, že po tom elektrošoku se čuník blbě vykrvuje, co je na tom pravdy nevím, ale logické by to vcelku bylo.

Naposledy editováno 30.11.2014 11:55:29

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:58 | Nahoru | #33
J.M.K.> Bych řekl, že byl místo éček kvůli trvanlivosti, ale chtělo by to vyjádření nějakého chemika..

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:01 | Nahoru | #34
splasenytrubky> nejlepší způsob

mám tenhle a super

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:01 | Nahoru | #35

Lion píše: jj, ta určitě do toho dávala citron a kiwi



proč by ne (asi máš mladou bábu )
Kiwi ne, ale citrony do kompotu dávala moje bába zcela běžně. Navíc se mi líbí i ta metoda, skleněný víčka s gumovým těsněním - to už se dnes nevidí. Oni vlastně i ty Omnia víčka už jsou historie. Takže za mě má kolega opravdu

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:04 | Nahoru | #36

rancher píše: J.M.K.> Bych řekl, že byl místo éček kvůli trvanlivosti, ale chtělo by to vyjádření nějakého chemika..



myslim že 100% při zavařování je důležitý PH pokud toho nedosáhneš kyselostí je potřeba použít např. E210 (Kyselina Benzoová)

pokud by tam nebyl citron v případě těhle kompotů z dýně bylo by potřeba použít víc cukru

Naposledy editováno 30.11.2014 12:08:04

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:09 | Nahoru | #37
rancher> To je pravda, dávalo se to kvůli trvanlivosti, ale i dochutit to dovede pěkně.

Yura> Víčka Omnia ještě normálně mají nahoře v Jednotě. A i ta plastová utahovací hlava se dá pořád sehnat. Ale i když je už ošoupaná, dá se "opravit" bužírkou z drátu.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:13 | Nahoru | #38

Yura píše: proč by ne (asi máš mladou bábu )
Kiwi ne, ale citrony do kompotu dávala moje bába zcela běžně. Navíc se mi líbí i ta metoda, skleněný víčka s gumovým těsněním - to už se dnes nevidí. Oni vlastně i ty Omnia víčka už jsou historie. Takže za mě má kolega opravdu



Díky.Jinak ty skleničky se skleněnejma víčkama jsou od firmy Weck z Rakouska kupoval jsem to tuhle sezonu mám jich asi 25 kousků.Vypadá to pak hezky když je to vyskládaný na poličce.Stojí to v rozmezí 35-55kč kus a dá se to koupit běžne na netu a maji to i skladem.

E: ještě k tý kyselosti mám i zkušenost že jídla jako boršč nebo znojemská vydrží bez problému v lednici 3 měsíce i přesto že je steriluju jen jednou.Jaká je skutečná trvanlivost netušim zavařuju toho kolem 25litrů ale půlku dám našim takže to dýl nikdy nevydrželo

Naposledy editováno 30.11.2014 12:34:12

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:32 | Nahoru | #39
BladeRider> my toho máme doma ještě zásobu po babce, ta je používala pravidelně. A bylo to starý jako hrom, ještě I. republika, a na víčkách byl vždy odlitej znak sklárny a na dně skleničky firma. Vzpomínám, jak vždycky za komančů nadávali, že nejdou sehnat gumičky a vozívala je tetka odkudsi z Práglu.

JMK - jo, omnie (z Feremby ) se sice prodávaji, ale např. moje máma je používala jen do doby, než se objevily závitový víčka. S těma je podstatně snazší práce a nechycených sklenic je minimum.

Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:39 | Nahoru | #40
já teda jen dodám, že doma marmeládu cpeme do šroubovacích sklenic, jinak nezavařuju nic, nemám žádný znalosti.
Na jaře dělám akorát šťávu z bezinky, a tu dávám do flašek od kořalky.

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 12:52 | Nahoru | #41
Yura> taky se mi dřív stávalo že s víčkama omnia nějaká ta sklenice nechytla ale to jsem bydlel ještě u našich a používal klasickej zavařovací hrnec.

Teď bydlim v bytě mám novou kuchyň a tam ten klasickej hrnec nejni to pravý.Takže jsem pořídil profi hrnec Rommelsbacher kde nejen že nastavim čas i teplotu a pak to tam jen dávám ale jde v něm navíc i vařit guláše a jiný dobroty kterejch připravuješ hodně.

Od tý doby se mi téměř nestává že by mi sklíňka nechytla.Z 300 sklenic je to opravdu max. 1-2sklíňky.Je to většinou tim že sklíňky jsem od někoho dostal a byly tam i poškozený.Sám nevim jestli je to přesnou teplotou a časem sterilace nebo tim že mám doma myčku a ty sklenice jsou prostě vyblejskaný že na nich nejni tečka.
Může za to určitě i nepřesnost (opotřebení hlavy) víčka om68 sem dokonce nedokázal tou plastovou hlavou vůbec uzavřít.Byla moc těsná a víčka deformovala.To se mi povedlo odstranit až když jsem jí upravil na soustruhu.

Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 17:10 | Nahoru | #42
U nás se naopak šroubovačky prakticky vůbec nepoužívají, snad jen "kečupovky" na šťávu. A co zavařuju králičí šunku a paštiku, tak zatím se mně snad ještě nestalo, že by některá nechytla.
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist