globalmoto_kveten





Téma: Seznamkove komando
 
1.7.2014 v 11:44
stručná charakteristika postav:
Gugo : letadlo
Wegas : nadany fyzik
Artepx : neurobiolozka
Anii : mrtvá bezpohlavní princezna z Rumunska
Cucka : pani ucitelka
Ozzy : uchyl vysetrovatel

Sraz komanda proběhl 21.6. u Gugáče, a tímto mu za všechny zúčastněné děkuji, jako hostitel se velmi osvědčil /



Urceno vsem prudickam a prudicum v Seznamce ,aby se mohli seberealizovat a nechali tem chudakum co se chteji seznamit alespon trochu mista.

foto ze srazu






Tem co se chteji seznamit doporucuju zalozit si vlakno nekde jinde a pokud holt neodolaji tak pozor zejmena na tyhle: (seznam bude aktualizovan)

Pozor - máme členem i chlapy (aby se někdo necítil méně nebo více cenný) :
kutilsro (na základě přijetí nabídky), Kubacech..... MedWed a Fish, Veverčák
Čestný host: slewa

Artepx (zadaná a ještě k tomu vdaná)
Cucka
anii
Vovce
hondagirrl
sebkova
fazeraja

z hlavy uz me zadna nenapada.

A aby to tu bylo komplet tak tu postupně přidáme ještě seznam odhalených onanistů: Kopřiva681

*btw nebyl to muj napad, ale ona se stydi


Naposledy editováno 09.08.2018 07:19:46

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:45 | Nahoru | #8851

kubacech píše: my zkoušeli kupovat v Opavském glóbusu, kde to vedoucí řeznictví z nudy dělal a mělo to úspěch ale vzhledem k "trvanlivosti", kdy to nikdy nevydrželo déle než den od koupení, jsme usoudili, že je levnější koupit maso a usušit si ho sami


v čem to sušíš, v sušičce na ovoce?

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:47 | Nahoru | #8852
anii> zavěšené v troubě Jen s tím teď musím do sklepa do staré, protože zasrat novou sušeným masem nám bylo zakázáno

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:49 | Nahoru | #8853

kubacech píše: anii> zavěšené v troubě Jen s tím teď musím do sklepa do staré, protože zasrat novou sušeným masem nám bylo zakázáno


uka jak já si troubu klidně zaseru

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:49 | Nahoru | #8854

anii píše: ne, to byl jen výkřik do tmy. máš to bez bodu :)



Plýtvám moudrem a na koho? no...si odpovězte sami

koukám co se tu řeší za chlast a mělo by s to přejmenovat na "Dámský klub tetičky Betty"

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:50 | Nahoru | #8855

kubacech píše: anii> zavěšené v troubě Jen s tím teď musím do sklepa do staré, protože zasrat novou sušeným masem nám bylo zakázáno


Technologickej postup? (velikost kousků, teplota, doba sušení, solení či nějaký kořenění?) - pokud teda netajíš svý knouhau, celkem bych to prubnul, troubu si tímhle klidně zaseru
Čau, Tom

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:51 | Nahoru | #8856

kubacech píše: my zkoušeli kupovat v Opavském glóbusu, kde to vedoucí řeznictví z nudy dělal a mělo to úspěch ale vzhledem k "trvanlivosti", kdy to nikdy nevydrželo déle než den od koupení, jsme usoudili, že je levnější koupit maso a usušit si ho sami

a máš nějakej svůj způsob nebo to, co najdu na netu?

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:51 | Nahoru | #8857

anii píše: uka jak já si troubu klidně zaseru



Mne by spíš zajímalo co a jak upravené suší...nějakej návod? (jaký maso, jak nakrájený, jak naložený)...našinec má velkou laboratorní sušičku ve sklípku ...totiž

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:52 | Nahoru | #8858

TomElefant750 píše: Technologickej postup? (velikost kousků, teplota, doba sušení, solení či nějaký kořenění?) - pokud teda netajíš svý knouhau, celkem bych to prubnul, troubu si tímhle klidně zaseru
Čau, Tom



byl jsem druhej . Čau Makrela

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:52 | Nahoru | #8859

TomElefant750 píše: Technologickej postup? (velikost kousků, teplota, doba sušení, solení či nějaký kořenění?) - pokud teda netajíš svý knouhau, celkem bych to prubnul, troubu si tímhle klidně zaseru
Čau, Tom

řek bych, že koření bez problému...měl jsem pepřový, chalapeňos, uzený...

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:53 | Nahoru | #8860

anii píše: uka jak já si troubu klidně zaseru







1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:54 | Nahoru | #8861

selkie píše: a máš nějakej svůj způsob nebo to, co najdu na netu?



našel jsem něco na netu a vypiloval to k obrazu svému

Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:54 | Nahoru | #8862
http://recepty.vareni.cz/domaci-susene-maso/ - Kubíčku..tento třeba?:)

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:54 | Nahoru | #8863

FishX3 píše: byl jsem druhej . Čau Makrela


Snad ti nesrazím sebevědomí, ale dokonce až třetí
Čau, Tom

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:55 | Nahoru | #8864
kubacech> Nech těch pornofotek a napiš postup
Čau, Tom

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:56 | Nahoru | #8865

selkie píše: řek bych, že koření bez problému...měl jsem pepřový, chalapeňos, uzený...



No to píše kurwa obecně ... mne zajímá jak to koření aby se to dostalo do masa....počítám že na sucho to nebude dobrý a do oleje nesmysl .... takže do vody? a naložit? použít tendenizer? jak slnéplátky? kolik soli? ...

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:57 | Nahoru | #8866

kubacech píše: našel jsem něco na netu a vypiloval to k obrazu svému



Tak přestaň blafat obecně a koukej vysypat vytuněný návod, ty Kul-očko!

Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:57 | Nahoru | #8867
sakra Kubo, dej sem recept

my uz si pak detaily dopilujem taky, ale jaky je zaklad?

Naposledy editováno 02.10.2014 14:58:23

Seznamkove komando

2.10.2014 v 14:59 | Nahoru | #8868
Vy chtějte recept, ale KUBO, mě pošli VZOREK !

4 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:01 | Nahoru | #8869
Maso se dá zmrznout do mražáku. Když je tvrdé tak se nechá povolit a nakrájí na co nejtenčí plátky. Ve výsledku tak kolem 3-5mm. Potom je nechám půl dne úplně povolit a vyliji krev.

Následně udělám nálev. Do dvoudecové sklenky naliju 1/6 worchester, 2/6 sojovka od vitany a 3/6 whisky. Dám 3-4 lžičky soli, 2 ličky pepře a promýchám, tokud se sůl nerozpustí. Potom do toho naložit maso a nechat den uležet.

Potom se to navěší na špejle či jehly na ražničí jako na fotce a dá sušit do trouby.
U nás jen zapnu horký vzduch a i s teplotou na 0 nám trochu hřeje. Odhadem tam je tak kolem 50°C.
Čas změřený nemám, protože stejně již během sušení někdo chodí pravidelně na degustační kontrolu

E: maso dle chuti, většinou používáme vepřovou kýtu

Naposledy editováno 02.10.2014 15:02:56

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:04 | Nahoru | #8870

kubacech píše:



super, diky.. budou se poradat degustacni festivaly?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:05 | Nahoru | #8871
kubacech> Díky, asi vím co budu o víkendu zkoušet
Tohle množství nálevu je asi na jaký množství masa?
Čau, Tom

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:06 | Nahoru | #8872

kubacech píše: Maso se dá zmrznout do mražáku. Když je tvrdé tak se nechá povolit a nakrájí na co nejtenčí plátky. Ve výsledku tak kolem 3-5mm. Potom je nechám půl dne úplně povolit a vyliji krev.

Následně udělám nálev. Do dvoudecové sklenky naliju 1/6 worchester, 2/6 sojovka od vitany a 3/6 whisky. Dám 3-4 lžičky soli, 2 ličky pepře a promýchám, tokud se sůl nerozpustí. Potom do toho naložit maso a nechat den uležet.

Potom se to navěší na špejle či jehly na ražničí jako na fotce a dá sušit do trouby.
U nás jen zapnu horký vzduch a i s teplotou na 0 nám trochu hřeje. Odhadem tam je tak kolem 50°C.
Čas změřený nemám, protože stejně již během sušení někdo chodí pravidelně na degustační kontrolu

E: maso dle chuti, většinou používáme vepřovou kýtu



Vida Vepřík je za jiný prachy než Hovězí roštěnec ...jdu koupit po pul kile co se mi bude líbit Děkuji můj milý, mladý příteli.

2 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:06 | Nahoru | #8873
strel ten cas aspon odhadem..pokrtim troubu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:07 | Nahoru | #8874

Cucka píše: strel ten cas aspon odhadem..pokrtim troubu



v navodu se pise cca 10-14h

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:15 | Nahoru | #8875

FishX3 píše: v navodu se pise cca 10-14h



no, to by odpovidalo... rajcata se do sucha susej cca 12 hod...

(reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:56 | Nahoru | #8876
TomElefant750> přibližně na kilo

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 15:58 | Nahoru | #8877

Cucka píše: strel ten cas aspon odhadem..pokrtim troubu



to asi bude záležet na té troubě. Když třeba přijdu ve 4 domů, tak v 9 večer už se tenčí kousky dají degustovat ale vnitřek je měkký.

Jo a během sušení nechat troubu pootevřenou, aby šla ta vlhkost ven

Naposledy editováno 02.10.2014 15:58:44

Seznamkove komando

2.10.2014 v 16:27 | Nahoru | #8878
taky jsem sušil, ale nakonec jsem přešel na nakupování... nejhoší na tom je vždycky to zklamání jak z hromady marinovaného masa je jen pár sušených kousků

marinádu jsme používal pdoobnou jak psal Kuba, ale bez whisky, ale dá se různě exopperimentovat, vždy je třeba aby tam nebyl tuk ten žlukne

sušení je pomalé a trouba není ideální - chybí tam odovod vlhkosti, ale sušička se tím když se dá rovnou naložené dost zasere, takže nakonec jsme dělal nejdřív v troubě a pak na dosušení sušička

E: ještě dva recepty:
Jerky1

Jerky2

Naposledy editováno 02.10.2014 16:29:32

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

2.10.2014 v 17:24 | Nahoru | #8879
kubacech> Jestli to delas na pade, tak je to podle me moc. Ja delam prvni pulhodku na 75 kvuli dezinfekci a pak tak 14-15 na 35 max. Kdyz se delaj na padesat je to takovy krupavejsi, je to pak lepsi pred jedenim macet ve vine. Na min je to spis zvejkajda, ja to tak mam radsi.

Seznamkove komando

2.10.2014 v 17:25 | Nahoru | #8880
14-15 byly hodiny samozrejme
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist