globalmoto_kveten





Téma: Guguv Gastronomicky Guide
 
2.5.2014 v 18:14
Jak tak nejak cestuju tou naší zemí, která není zemí, ale zahrádkou. Někde člověk musí složit hlavu a někde se musí najíst. Bohužel v poslední době mám asi smůlu, ale dost často narážím na to, že si z vás dělá hoteliér nebo hospodkej Hejla, kterýho voškube.
Ano jsem prožranej a jen tak něco neskousnu, ale dost mě vadí, když se mě někdo snaží přesvědčit že syntetická náhražka sýra je opravdu sýr a když mě v penziónu s cenovou relací 1500 á noc dají k snídani rozpuštěný tang a náhražku másla.
Pravda potom člověka potěší, když dorazí do restaurace, kde jsou příjemní a jěště se to dá jíst.

Nejvíce křiklavé případy s obou stran spektra jsem se rozhodl postupně uveřejnit, protože si myslím, že slušné podniky je třeba pochválit a udělat jim reklamu a vice versa.

Známkování jako ve škole. Klidně se přidejte.
Předchozí
1 2 3
Následující

Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 18:25 | Nahoru | #1
A začnu pokud možno optimisticky.

Nejlepší ubytovací zážitek tohoto jara Skelna huť

Domáci atmosféra, z chalupy na vás dýchne genius loci, majitelé penzionu chovají koně,kachny,kozy,ovce a bůh ví co jěště. Čerstvý kozí sýr a mléko k snídani.
Skelná huť je super zastrčená vesnička a legálně se tam dá dojet lesem (po cestě)

cenová relace cca 450 Kč/noc/osoba.

Totální spokojenost, 1*















Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 18:36 | Nahoru | #2
Jo plánuji cestu letos po ČR tak je dobré vidět takové kozy udělám jsi puntík na mapě...navíc jsem kuchař tak jsem trochu náročný na stravu a třeba bude nějaká ta koza k obědu

2 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 18:46 | Nahoru | #3
Za mě co se týče hospod následovně (známky jako ve škole):

Na Pašince - Kutná Hora - 1
Dětenická Krčma - Dětenice - 1
U Medvídků - Praha - 1 (výborný pivo i jídlo)
Pivovar u Bulovky - Praha - 1 (hlavně výborný pivko ale jídlo taky dobrý)
U Mikuláše Dačického - Kutná Hora - 2
Hájenka - Kersko - 3

Na nic dalšího jsem si zatím nevzpomněl =).

Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 19:41 | Nahoru | #4
Selký dvůr -Biskoupky 1,Sedlácký dvůr-Jiřice u Humpolce 1,Zichovecký pivovar 1+.

Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 20:11 | Nahoru | #5
Roubenka v Týništi n. Orl. směr Vamberk. Zastavujeme tam vždycky při cestě na moravu. Motorest U lípy v Krušovicích.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 20:59 | Nahoru | #6

moucan píše: Za mě co se týče hospod následovně (známky jako ve škole):

Hájenka - Kersko - 3



Hele, mně tam kančí kýtu se šípkovou omáčkou chutnala moc!
Taky se mi tam (v celém Kersku) líbilo.
Takže já bych dal:
Kersko 1

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.5.2014 v 21:14 | Nahoru | #7
VladaM> Je pravda že už je nějakej pátek co jsem tam byl ale co se týče obsluhy, vzhledu a čistoty hospody nic moc. Proto ta trojka.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 08:00 | Nahoru | #8

moucan píše: Za mě co se týče hospod následovně (známky jako ve škole):

Na Pašince - Kutná Hora - 1
Dětenická Krčma - Dětenice - 1
U Medvídků - Praha - 1 (výborný pivo i jídlo)
Pivovar u Bulovky - Praha - 1 (hlavně výborný pivko ale jídlo taky dobrý)
U Mikuláše Dačického - Kutná Hora - 2
Hájenka - Kersko - 3

Na nic dalšího jsem si zatím nevzpomněl =).



Nechápu jak někdo může chválit takovej kýč jako jsou Dětenice. Navíc s tím jejich rádoby středověkým chováním a s těmi jejich nehoráznými cenami

Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 09:01 | Nahoru | #9
chytré vlákno doufám,že zavítáte příští sezonu taky dolů na jih k nám a vyzkoušíte mojí kuchyni

2 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 09:27 | Nahoru | #10
Člověče, já už si po zkušenostech v našich občerstvovnách radši dám hotovku za 8 pětek než bejt nasranej z blafu za kterej vysolim 2 kila.
A tuhle mě rozštíp jídelák v Rožmberku na hotelu, kde měli Gordon Blue - co na to říct?

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 09:51 | Nahoru | #11
charlie.vtx1800> protože nepřemýšlej ale zase na obranu,mají tam dost Němců a to jsou řízkožrouti na všechny způsoby,tak to mají nastavený ekonomicky pro ně

3 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 10:09 | Nahoru | #12
kadajc> charlie.vtx1800 se ani tak nediví těm řízkům ale spíš ho zarazilo to gordon blue správně je to gordon bleu,ale to by kuchař měl vědět.
i když chápu že se to dá přehlídnout,člověk čte automaticky správný výraz.

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 10:16 | Nahoru | #13
borekXJ> tak to mě nedokáplo,každý si píše svým nářečím,že kolikrát přemýšlím co to slovo znamená tak ten můj názor na řízky přehlédněte jako by nebyl

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 10:17 | Nahoru | #14

borekXJ píše: kadajc> charlie.vtx1800 se ani tak nediví těm řízkům ale spíš ho zarazilo to gordon blue správně je to gordon bleu,ale to by kuchař měl vědět.
i když chápu že se to dá přehlídnout,člověk čte automaticky správný výraz.



treba uz jim zplesnivel, tak je modrej

Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 11:18 | Nahoru | #15
kadajc> ok,a názor na řízky je dobrej...nejlepší zákusek je řízek!!!
Veverčák> v některých hospodách je to možné,ale že by to povýšili až na specialitu s vlastním názvem???

Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 12:00 | Nahoru | #16
Joooto muluju, kdyz nekdo rekne dam si Gordon Blůůůůů .
Jestli dnes seberu dostatek moralnich vlastnosti, tak sepisu snad nejhorsi zazitek z Pensionu Byk. Ted jdu na koleno do Budvarky

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 12:04 | Nahoru | #17
charlie.vtx1800> Ono je hotovka a hotovka. Taky jsme zazili moravskeho brabce zalityho nejakou omackou zdanlive pripominajici znojemskou. Ale o tom snad pozdeji.

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 12:06 | Nahoru | #18
seikos> Noo jako mysli mze jednou to staci, je to takova atrakce.
Osobne jsem tam byl jednou a jednou jsem byl na Maly strane u Brabantskeho krale a tam je to lepsi (mensi, autenticke prostredi a nikdo se te nepta sedlaku co budes zrat, ale tancujou kolem tebe spore odene devy s ohnem Tudiz na kvalitu podavanych pokrmu jsem zapomel (nemuzu hodnotit) Kazdopadne pocitove, sel bych tam znovu.

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 12:26 | Nahoru | #19
budu zvědavej na váš názor až mě navštívíte ale i řádnej pořízek se u mě do 100kč nají polední menu 69,- a sele,žebra,krkovice,pstruh atd. do 100,-

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 13:21 | Nahoru | #20

borekXJ píše: kadajc> charlie.vtx1800 se ani tak nediví těm řízkům ale spíš ho zarazilo to gordon blue správně je to gordon bleu,ale to by kuchař měl vědět.
i když chápu že se to dá přehlídnout,člověk čte automaticky správný výraz.


No ono je to správně Cordon Bleu!
Ale co se týče hotovek - nebývá to taková tragédie jako mnohdy minutky. Hospod kde si pochutnám na minutce je fakt málo.

Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 14:54 | Nahoru | #21
charlie.vtx1800> přesně o tom mluvím,člověk prostě občas něco přehlídne

Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 15:19 | Nahoru | #22
myslím,že je jedno jak to někde napíšou, hlavní je aby to byla bašta

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 15:50 | Nahoru | #23
Jeden z největších kekelů co jsem poslední dobou konzumoval byla gulášovka a kafe v Pekelkách. Tam už si fakt víckrát nic nedám. Kafe od žida a polívka za 35 voda s bramborama a paprikou.

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 17:30 | Nahoru | #24
Majklos> JJ ono pekelny doly...to je takovy mrhani dobrym mistem. Kvalita jidla se tam dost meni, ja jsem tam neco jedl vloni a zrovna gulasovka byla docela dobra.

Kafe ...to je u me zvlastni kapitola, spokojenost s tim jak delaji kavu v teto zemi , respektive kdekoliv severne od MIlana je u me dost nizka .

Naposledy editováno 03.05.2014 17:31:26

Guguv Gastronomicky Guide

3.5.2014 v 17:38 | Nahoru | #25
Mě se líbilo a chutnalo například tady - Restaurace Kastrol 1 za obsluhu,jidlo i cenu...a maji výbornou domácí malinovku

A prasárničky v podobě burgra mi chutnají tady - Dish v Praze a Blackdog v Berouně

Pak se mi nestalo,že by mi nechutnalo tady - U Gregorů v Nymburce - tam doporučuju pečenou čokoládu

Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 15:01 | Nahoru | #26
Toz pecene koleno v Budvarce se vydarilo





Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 15:12 | Nahoru | #27
Takze muzu popsat svuj nejhorsi zazitek na gastronomickem poli, z lonskeho roku.
Nejakym nedopatrenim, jsme se ubytovali v penzionu Byk , kdyz jsme jeli na motoslalom do Zdaru.
1. den jsme prijeli a dali si vcelku normalni prejt a pak sli chlastat do Jihlavy. Kdyz jsme se vratili tak nam prislo ze na pokoji to nejak tuchne, ale kdo by to ve 2 rano zkoumal.
Vratili jsme se az druhy den na veceri a objednali si spanelskeho ptacka, na taliri jsem dostal jednoho pidiptaka rozkrojeneho napul, k tomu hranolky. Vcelku nic divneho, kdyby to cele nebyl ozalite cimsi bilym, pripominajicim jak strukturou tak chuti lepidlo na tapety. No mel jsem hlad tak jem vyzral hranolky a ptacka a nechal si prinest jidelni listek. Po zkusenosti s omackou ala lepidlon a tapety jsem si rikal na smazaku se neda nic zkazit, zlepsime si chut. Toz dal jsem si smazeny syr s tatrkou a kroketama.
Ze v nekterych podnicich nakupuji ty uplne nejlacinejsi krokety z makra, ktere videly brabory tak mozna z jedouciho vlaku, kdyz vyjizdely z tovarny na umele hmoty jsem si jiz zvykl, ale to co se me snazili vnutit pod nazvem smazeny syr v penzionu Byk, tak to jsem veru jeste nezral. Jak to bylo hnusne, rekl bych ze to byla nejaka nahrazka z rostlinneho tuku (ale jen hadam). Kdyz jsem hladovy, byvam neprijemny, ale nechtel jsem se hadat, takze jsem to jidlo nevracel. Dopil pivo a rikam ze platime. Ucet byl na nejakych 323 Kc (nevic co tam vse bylo krom tech popsanych jidel), polozim pred hostinskeho (asi majitele) na stul 500 kc a cekam. Nahle se ozve "rikal jste 340 ? " Zbytek asi nema cenu popisovat, trosku ve me bouchly saze a zbytek vymeny nazoru skoncil tim, ze pan hostinsky odkracel stim at rano klice nechame v zamku.

Penzion je na hlavnim tahu z Jihavy do Rakouska, a vrele vam tento podnik nedoporucuju.

Ubytko 3-
Jidlo 5

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 17:53 | Nahoru | #28
kadajc> A kde se dá najít tvoje vývařovna?

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 18:14 | Nahoru | #29
mara.k> koukni vedle na vlákno Jindřichův Hradec otevírat se bude 5.září bohužel musím nakrmit ještě spoustu bavorských pupků jsem tady vázanej do srpna a chci to dodržet

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 21:33 | Nahoru | #30
Pokud zavítáte k nám na chodsko tak mohu doporučit

http://www.chodska-chalupa.cz/

a při cestě ze Sušice na Kašperské Hory u obce Dlouhá Ves toto

http://www.sumavskachalupa.com/cs/
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist