Ano jsem prožranej a jen tak něco neskousnu, ale dost mě vadí, když se mě někdo snaží přesvědčit že syntetická náhražka sýra je opravdu sýr a když mě v penziónu s cenovou relací 1500 á noc dají k snídani rozpuštěný tang a náhražku másla.
Pravda potom člověka potěší, když dorazí do restaurace, kde jsou příjemní a jěště se to dá jíst.
Nejvíce křiklavé případy s obou stran spektra jsem se rozhodl postupně uveřejnit, protože si myslím, že slušné podniky je třeba pochválit a udělat jim reklamu a vice versa.
Známkování jako ve škole. Klidně se přidejte.
Nejlepší ubytovací zážitek tohoto jara Skelna huť
Domáci atmosféra, z chalupy na vás dýchne genius loci, majitelé penzionu chovají koně,kachny,kozy,ovce a bůh ví co jěště. Čerstvý kozí sýr a mléko k snídani.
Skelná huť je super zastrčená vesnička a legálně se tam dá dojet lesem (po cestě)
cenová relace cca 450 Kč/noc/osoba.
Totální spokojenost, 1*
2 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide
Na Pašince - Kutná Hora - 1
Dětenická Krčma - Dětenice - 1
U Medvídků - Praha - 1 (výborný pivo i jídlo)
Pivovar u Bulovky - Praha - 1 (hlavně výborný pivko ale jídlo taky dobrý)
U Mikuláše Dačického - Kutná Hora - 2
Hájenka - Kersko - 3
Na nic dalšího jsem si zatím nevzpomněl =).
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide
moucan píše: Za mě co se týče hospod následovně (známky jako ve škole):
Hájenka - Kersko - 3
Hele, mně tam kančí kýtu se šípkovou omáčkou chutnala moc!
Taky se mi tam (v celém Kersku) líbilo.
Takže já bych dal:
Kersko 1
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide
moucan píše: Za mě co se týče hospod následovně (známky jako ve škole):
Na Pašince - Kutná Hora - 1
Dětenická Krčma - Dětenice - 1
U Medvídků - Praha - 1 (výborný pivo i jídlo)
Pivovar u Bulovky - Praha - 1 (hlavně výborný pivko ale jídlo taky dobrý)
U Mikuláše Dačického - Kutná Hora - 2
Hájenka - Kersko - 3
Na nic dalšího jsem si zatím nevzpomněl =).
Nechápu jak někdo může chválit takovej kýč jako jsou Dětenice. Navíc s tím jejich rádoby středověkým chováním a s těmi jejich nehoráznými cenami
2 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide
A tuhle mě rozštíp jídelák v Rožmberku na hotelu, kde měli Gordon Blue - co na to říct?
3 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide
i když chápu že se to dá přehlídnout,člověk čte automaticky správný výraz.
borekXJ píše: kadajc> charlie.vtx1800 se ani tak nediví těm řízkům ale spíš ho zarazilo to gordon blue správně je to gordon bleu,ale to by kuchař měl vědět.
i když chápu že se to dá přehlídnout,člověk čte automaticky správný výraz.
treba uz jim zplesnivel, tak je modrej
Osobne jsem tam byl jednou a jednou jsem byl na Maly strane u Brabantskeho krale a tam je to lepsi (mensi, autenticke prostredi a nikdo se te nepta sedlaku co budes zrat, ale tancujou kolem tebe spore odene devy s ohnem Tudiz na kvalitu podavanych pokrmu jsem zapomel (nemuzu hodnotit) Kazdopadne pocitove, sel bych tam znovu.
1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide
borekXJ píše: kadajc> charlie.vtx1800 se ani tak nediví těm řízkům ale spíš ho zarazilo to gordon blue správně je to gordon bleu,ale to by kuchař měl vědět.
i když chápu že se to dá přehlídnout,člověk čte automaticky správný výraz.
No ono je to správně Cordon Bleu!
Ale co se týče hotovek - nebývá to taková tragédie jako mnohdy minutky. Hospod kde si pochutnám na minutce je fakt málo.
1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide
Kafe ...to je u me zvlastni kapitola, spokojenost s tim jak delaji kavu v teto zemi , respektive kdekoliv severne od MIlana je u me dost nizka .
Naposledy editováno 03.05.2014 17:31:26
A prasárničky v podobě burgra mi chutnají tady - Dish v Praze a Blackdog v Berouně
Pak se mi nestalo,že by mi nechutnalo tady - U Gregorů v Nymburce - tam doporučuju pečenou čokoládu
Nejakym nedopatrenim, jsme se ubytovali v penzionu Byk , kdyz jsme jeli na motoslalom do Zdaru.
1. den jsme prijeli a dali si vcelku normalni prejt a pak sli chlastat do Jihlavy. Kdyz jsme se vratili tak nam prislo ze na pokoji to nejak tuchne, ale kdo by to ve 2 rano zkoumal.
Vratili jsme se az druhy den na veceri a objednali si spanelskeho ptacka, na taliri jsem dostal jednoho pidiptaka rozkrojeneho napul, k tomu hranolky. Vcelku nic divneho, kdyby to cele nebyl ozalite cimsi bilym, pripominajicim jak strukturou tak chuti lepidlo na tapety. No mel jsem hlad tak jem vyzral hranolky a ptacka a nechal si prinest jidelni listek. Po zkusenosti s omackou ala lepidlon a tapety jsem si rikal na smazaku se neda nic zkazit, zlepsime si chut. Toz dal jsem si smazeny syr s tatrkou a kroketama.
Ze v nekterych podnicich nakupuji ty uplne nejlacinejsi krokety z makra, ktere videly brabory tak mozna z jedouciho vlaku, kdyz vyjizdely z tovarny na umele hmoty jsem si jiz zvykl, ale to co se me snazili vnutit pod nazvem smazeny syr v penzionu Byk, tak to jsem veru jeste nezral. Jak to bylo hnusne, rekl bych ze to byla nejaka nahrazka z rostlinneho tuku (ale jen hadam). Kdyz jsem hladovy, byvam neprijemny, ale nechtel jsem se hadat, takze jsem to jidlo nevracel. Dopil pivo a rikam ze platime. Ucet byl na nejakych 323 Kc (nevic co tam vse bylo krom tech popsanych jidel), polozim pred hostinskeho (asi majitele) na stul 500 kc a cekam. Nahle se ozve "rikal jste 340 ? " Zbytek asi nema cenu popisovat, trosku ve me bouchly saze a zbytek vymeny nazoru skoncil tim, ze pan hostinsky odkracel stim at rano klice nechame v zamku.
Penzion je na hlavnim tahu z Jihavy do Rakouska, a vrele vam tento podnik nedoporucuju.
Ubytko 3-
Jidlo 5
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide
1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide
http://www.chodska-chalupa.cz/
a při cestě ze Sušice na Kašperské Hory u obce Dlouhá Ves toto
http://www.sumavskachalupa.com/cs/