Téma: Vinohrad od A do Z
 
13.1.2014 v 15:25
Jak již mnozí vědí naše spotřeba vína se dostala do "červených čísel" a už nestačíme vydělávat na to co prochlastáme. A vzhledem k tomu, že jsme čirou náhodou přišli k pozemku ve vinařském kraji, rozhodli jsme se zbudovat vlastní vinici a víno si vypěstovat sami.
Nebude to tedy úplně na zoraném poli, je to vlastně původní vinohrad o který se zřejmě od převratu (tzn. cca 25 let) nikdo nestaral a dle toho to taky vypadá. Takže ještě horší než to zoraný pole. Tady na vlákně bych chtěl postupně zveřejňovat práce, tak jak budou probíhat od zkulturnění pozemku až po výrobu vlastního vína a čile o tom diskutovat s lidmi který to zajímá, čerpat zkušenosti od těch co už vědí a třeba inspirovat ty kteří sbírají odvahu do něčeho takovýho jít. Tak nám držte palce, doufáme že to nebudeme muset někde na půl cesty vzdát.

Stav ke dni 1.1.2014 pohled do jednoho z řádků z východní strany








Stav ke dni 1.1.2014 pohled do stejného řádku ze západní strany








A toto je světlo na konci tunelu







1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z

24.3.2015 v 08:22 | Nahoru | #1
u nás se stříhalo, vyvazovalo....teda já nee, to manželka . V dubnu budeme sázet ty nový hlavy, Icezz nám přijede pomoct, tak to snad půjde rychle.
Nedávno jsem se dozvěděl, jak se správně likvidují akáty. Nechá se vyšší pařez a pak se jen vylamují mladé výhonky. Časem prý spodek sám odumře. Ale to je několikaletá záležitost a ta rada vám asi nepomůže

(reakce na) Vinohrad od A do Z

24.3.2015 v 09:26 | Nahoru | #2
oldbajker> vysoký pařezy necháváme (hlavně teda z důvodu snadnějšího vydobytí), ale vylamovat to, to bych asi dělal do smrti a kořeny si myslím by stejně zůstaly životaschopný. Letos po zkušenosti je budu natírat Roundupem, páč fyzická likvidace je v podstatě nemožná a až bude evidentní, že to chcíplo, tak teprve vykopat.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist