globalmoto_kveten





Téma: milášek
 
31.3.2013 v 20:16
Tak to má za sebou a jsou z něj klobásky Tímto se sním loučím a jdu se nadlábnout. To být fajne.A co vy taky děláte ještě doma zabíjačky? Protože motorkář,pivo a maso jde tak nějak k sobě!
Předchozí
1 2
Následující

milášek

31.3.2013 v 20:19 | Nahoru | #1
chudák tvůj pes

milášek

31.3.2013 v 20:36 | Nahoru | #2
už měl 90kg tak co sním!

milášek

31.3.2013 v 20:39 | Nahoru | #3
Štěkanátky ?!

milášek

31.3.2013 v 20:41 | Nahoru | #4
To do psa strčíš kočku a pak to celý semeleš

1 reakcí na tento příspěvek milášek

31.3.2013 v 20:48 | Nahoru | #5
Zabíjačky děláme, maso je v krámě hrozně drahý, tak koupím vždycky celý prase a máme maso na púl roku. Zabíjíme ročně 2x prasata a 3 jehňata ty používám přes léto jako sekačku a na zimu je ubytuju so mrazáku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) milášek

31.3.2013 v 20:50 | Nahoru | #6

Majklos píše: Zabíjačky děláme, maso je v krámě hrozně drahý, tak koupím vždycky celý prase a máme maso na púl roku. Zabíjíme ročně 2x prasata a 3 jehňata ty používám přes léto jako sekačku a na zimu je ubytuju so mrazáku.

Jakou máš cenu? Já za nestandard 30kč ale nevím jestli to můžu někde říct

(reakce na) milášek

31.3.2013 v 21:00 | Nahoru | #7
cempa> To je hodně dobrá cena. Co znamená nestandart, to jsou vyřazený z prasečáku pro nějakou vadu? Cena se dost liší, podle toho co seženu. Před vánocema jsem nemoh sehnat, tak jsem nakonec dával 45 a byl jsem rád že sem něco vůbec sehnal. Většinou beru od chlápka co krmí v prasečáku a nějaký vepříky má doma, je jasný že krmí z kradenýho a ten počítá za prase 4000 bez ohledu ma váhu. mívaj ale tak kolem 120-150 kg.

Naposledy editováno 31.03.2013 21:00:52

1 reakcí na tento příspěvek milášek

31.3.2013 v 21:07 | Nahoru | #8
Tak tohle je ofiko i s papírem. Nestandard znamená že má kýlu nebo zlomenou nohu nebo něco podobnýho ale to nevadí protože ten kus poškozenýho masa vyřízneš a zahodíš. takže fajne.

1 reakcí na tento příspěvek milášek

31.3.2013 v 22:24 | Nahoru | #9
Zabíjíme pravidelně...už co já pamatuju 10tej rok je to vždycky "poslední prase". Nejdřív se koupí prase, páč je hodně zemáků, potom se koupí zemáky páč jich není dost pro prase, potom se koupí prase skrz zemáky....pořád dokola. Míváme stabilně dvě páč dvě líp žerou. Já to nesnáším, držím většinou zadní nohu na špagátě, potom topím, lítám s vodou, míchám vnitřní a melu do tlačenek a jitrnit. Nežeru skoro nic, akorát mozeček, pečený v brutvanu a potom uzený.Jinak tlačenku, škvarky atd nesnáším.

(reakce na) milášek

31.3.2013 v 22:29 | Nahoru | #10

Peřina píše: Zabíjíme pravidelně...už co já pamatuju 10tej rok je to vždycky "poslední prase". Nejdřív se koupí prase, páč je hodně zemáků, potom se koupí zemáky páč jich není dost pro prase, potom se koupí prase skrz zemáky....pořád dokola. Míváme stabilně dvě páč dvě líp žerou. Já to nesnáším, držím většinou zadní nohu na špagátě, potom topím, lítám s vodou, míchám vnitřní a melu do tlačenek a jitrnit. Nežeru skoro nic, akorát mozeček, pečený v brutvanu a potom uzený.Jinak tlačenku, škvarky atd nesnáším.

máš recht človek jak to čuchá celej den tak pak na to nemá ani chuť!

milášek

2.4.2013 v 08:41 | Nahoru | #11
No nevím, když jsme počítali, na kolik vyjde čisté maso, tak to vyšlo šul nul s cenou z řeznictví, co ale udělalo tu výhodnost byly výrobky.

Jinak zabíjení taky nemám rád a než se prase střelí, tak je mi blbě, když se pak ale píchne a začne "utíkat", tak jsem dost vzteklý, jak sebou háže, protože to je opravdu boj ho udržet....pak už je jenom klid a mechanická práce.

Jinak 150kg+ prase je samý tuk, nejlepší je opravdu váha kolem 100-115kg.

milášek

2.4.2013 v 09:07 | Nahoru | #12
My teda zabíjíme už jen z nostalgie 1x ročně. Aspoň se sejde rodina a pořádně se všichni ožerou Ale když jsme počítali tak to vyšlo stejně koupit. Ale má to své kouzlo

A jinak, pomáhám jen s jelitama

Naposledy editováno 02.04.2013 09:08:01

milášek

2.4.2013 v 09:39 | Nahoru | #13
My už sme toho nechali předloni. Těžko se shání kloudnej řezník, co je ochotnej to dělat. Ten náš skončil ze zdravotních důvodů, druhej kšefty skoro nedělá, páč nemá kdy a se záskokama nebyly dobrý zkušenosti. Sami to nezabíjíme, ono to přeci jen chce drobet fortelu a zkušeností, jináč je to utrpení nejen pro prase ale i pro nás.
Takle to šlo ráz na ráz, dva kusy, za 6 hodin odbyto vč. výroby, druhej den bourání. Možná se to bude zdát někomu uhnaný, ale u nás se nepěstoval ten tradiční zvyk vychlastat i benzín z auta a zcamrat se u toho do bezvědomí, to nikdy. Pouhopouhá práce, když byla zima tak jeden dva grogy, na jaře při porážce jarních kusů pár piv. Toť vše.

Jinak u nás to dlouhý roky fungovalo přesně tak, jak popisuje kolega Peřina , úplně mi mluví z duše.

1 reakcí na tento příspěvek milášek

2.4.2013 v 18:16 | Nahoru | #14
Jo, a zabíjíme sami. V 7 začátek a většinou kolem 23 konec všeho všudy.No nahovno celej den...

(reakce na) milášek

2.4.2013 v 18:20 | Nahoru | #15
Peřina> to děláte něco blbě nebo je vás málo

1 reakcí na tento příspěvek milášek

2.4.2013 v 18:31 | Nahoru | #16
Záleží na druhu prasete. Pokud je to vyloženě masné plemeno,tak i 180kg prase nemusí být samý tuk.
Já měl jednou prase 218 kg,a mělo tak málo sádla,že nebylo skoro co škvařit. Samé libové maso.

Dělat celý den zabíjačku není moc. Pokud se dělá vše,tzn. jitrnice,jelita,pressviřt,sádlo,paštika,párky,zavařování masa do konzerv,tak to ani za jeden den nestihneš.

milášek

2.4.2013 v 19:05 | Nahoru | #17
5. švára střílí, tchýně myje a krájí škvarky, strejda bourá a tchán tak od každýho něco a pere střeva , já lítám jak kokot a dělám, že dělám, takže co je potřeba, topím, škvařím sádlo, míchám, melu. V ten večer už funguje jenom tchýně a umývá. Vetšinou je kolem 5 hodiny odpol z většího hotovo, vaří se tláče a jitrnice a já míchám polívku a švára škvaří škvarky. No a tak se kecá a kecá a najednou je 23. Ale doufám, že se na to brzo vyserou, nebo aspoň se vyserou na moji pomoc, páč teď jsem poprvé pomáhal obracet střeva a 3x jsem blil. Jinak děláme tlačenky, jetrnice, jelita, bílou, škvarky a zbytek nabalíčkujem a něco vyudíme. A jo, asi se s tím serem, ale stejnak je to honička.Nicméně s řezníkem to bylo daleko větší....pořád poslouchat kecy typu nestůj, nečum, málo/moc studená, teplá, moc teplá, málo topíš, moc topíš....no nahovno. Ještě že už nechodí.

(reakce na) milášek

2.4.2013 v 19:13 | Nahoru | #18
prackarr> presvuřt slyším poprvé, my děláme jen tlačenku

Krom párků a masa do konzerv se všechno zmíněné dělalo, je ale fakt, že nás bylo cca 8-10 a každý už věděl co má dělat, řezník nebyl debil, takže to šlo jak po másle. Já radši makám jak šroub a pak mám klid, než abych dělal tu něco, popošel, odpočinul si, pak zase kousek - to bych se asi zbláznil.

Mě teda nebylo na blití ani ze střev, ale ty jsme stejně měli vždy i náhradní, jeden nikdy neví, jaké budou.

Nicméně na zabíjačky už nějaký pátek nechodím a vůbec mi to nechybí, jen když jdu ráno do práce avidím, jak vykládají čuníky nebo když vezou krávu a ta smutně kouká, tak mi moc veselo není, ale holt je to blbé a amso je dobré, navíc kdybych se narodil já jako kráva, tak mě taky sežerete hovada

Naposledy editováno 02.04.2013 19:14:40

milášek

2.4.2013 v 19:19 | Nahoru | #19
Já dělám za rok cca 12-15 zabíjaček,takže si toho užiju dost.

Pro ty,co perou střeva- neperte,vyšlemujte je. je to rychlé,snadné a lepší,jak prané střeva.

1 reakcí na tento příspěvek milášek

2.4.2013 v 19:27 | Nahoru | #20
šlemovat je co? My je máme v trokách, nejdřív je tuším obrátíme potom metlou sem a tam a tisíckrát měníme vodu a furt dokola....resp dělá to tchán, já mu naposledy lil vodu aby to šlo otočit a byl to teda hnus.

(reakce na) milášek

2.4.2013 v 19:29 | Nahoru | #21

Peřina píše: šlemovat je co? My je máme v trokách, nejdřív je tuším obrátíme potom metlou sem a tam a tisíckrát měníme vodu a furt dokola....resp dělá to tchán, já mu naposledy lil vodu aby to šlo otočit a byl to teda hnus.


Šlemovat je to,že je otočíš a dáš je na desku (válek) a pak je tupoustranou nože drhneš,až jsou tenké.(něco jako kdybys je dělal na párky)
Je to za chvíli,bez tuny vody a efekt stejnej.

1 reakcí na tento příspěvek milášek

2.4.2013 v 19:32 | Nahoru | #22
Aha...tak to už chápu...no ale tohle beztak u nás nikdo neumí.

(reakce na) milášek

2.4.2013 v 19:39 | Nahoru | #23

Peřina píše: Aha...tak to už chápu...no ale tohle beztak u nás nikdo neumí.


Tyvole,u nás to dělá moje 19tiletá dcera. Nic na tom není.

1 reakcí na tento příspěvek milášek

6.4.2013 v 17:49 | Nahoru | #24
já střeva kupuju a ušetřím si tím dost práce Jinak se těším na letní zabijačku až celej čuník pujde na GRIL (grilovanej milášek to já rád)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) milášek

6.4.2013 v 19:06 | Nahoru | #25

cempa píše: já střeva kupuju a ušetřím si tím dost práce Jinak se těším na letní zabijačku až celej čuník pujde na GRIL (grilovanej milášek to já rád)


Taky je to řešení,ale jak už jsem psal. Vyšlemovat střeva je brnkačka,nic na tom není...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) milášek

16.4.2013 v 15:41 | Nahoru | #26

cempa píše: Tak tohle je ofiko i s papírem. Nestandard znamená že má kýlu nebo zlomenou nohu nebo něco podobnýho ale to nevadí protože ten kus poškozenýho masa vyřízneš a zahodíš. takže fajne.



Tohle je asi taky takovej nestandard...

milášek

16.4.2013 v 17:33 | Nahoru | #27
Rozbouráno za 10 minut. šikovní,kluci Maďarský!

(reakce na) milášek

16.4.2013 v 20:19 | Nahoru | #28
prackarr> My šlemujeme i pereme... Možná to bude vypadat jako že jsme cimprdlíci, ale přecejen je to jídlo že

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) milášek

17.4.2013 v 08:00 | Nahoru | #29

Lubos92 píše: Tohle je asi taky takovej nestandard...

No spapat by se určitě dal, že má dvě hlavy ještě neznamená že maso bude špatný

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) milášek

17.4.2013 v 12:24 | Nahoru | #30

cempa píše: No spapat by se určitě dal, že má dvě hlavy ještě neznamená že maso bude špatný



No, ale píšou, že takovýhle exempláře moc dlouho naživu nevydrží ... Aby to pak vůbec mělo cenu...
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist