Téma: milášek
 
31.3.2013 v 20:16
Tak to má za sebou a jsou z něj klobásky Tímto se sním loučím a jdu se nadlábnout. To být fajne.A co vy taky děláte ještě doma zabíjačky? Protože motorkář,pivo a maso jde tak nějak k sobě!

1 reakcí na tento příspěvek milášek

2.4.2013 v 18:31 | Nahoru | #1
Záleží na druhu prasete. Pokud je to vyloženě masné plemeno,tak i 180kg prase nemusí být samý tuk.
Já měl jednou prase 218 kg,a mělo tak málo sádla,že nebylo skoro co škvařit. Samé libové maso.

Dělat celý den zabíjačku není moc. Pokud se dělá vše,tzn. jitrnice,jelita,pressviřt,sádlo,paštika,párky,zavařování masa do konzerv,tak to ani za jeden den nestihneš.

(reakce na) milášek

2.4.2013 v 19:13 | Nahoru | #2
prackarr> presvuřt slyším poprvé, my děláme jen tlačenku

Krom párků a masa do konzerv se všechno zmíněné dělalo, je ale fakt, že nás bylo cca 8-10 a každý už věděl co má dělat, řezník nebyl debil, takže to šlo jak po másle. Já radši makám jak šroub a pak mám klid, než abych dělal tu něco, popošel, odpočinul si, pak zase kousek - to bych se asi zbláznil.

Mě teda nebylo na blití ani ze střev, ale ty jsme stejně měli vždy i náhradní, jeden nikdy neví, jaké budou.

Nicméně na zabíjačky už nějaký pátek nechodím a vůbec mi to nechybí, jen když jdu ráno do práce avidím, jak vykládají čuníky nebo když vezou krávu a ta smutně kouká, tak mi moc veselo není, ale holt je to blbé a amso je dobré, navíc kdybych se narodil já jako kráva, tak mě taky sežerete hovada

Naposledy editováno 02.04.2013 19:14:40
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist