Téma: Dělá někdo v pivovaru nebo sodovkárně?
 
21.11.2012 v 21:24
Děláte někdo v pivovaru nebo sodovkárně, případně jako dodavatel technologií pro tyto firmy? Potřebuju osvětlit technologický postup sycení CO2 při výrobě těchto nápojů :)

1 reakcí na tento příspěvek Dělá někdo v pivovaru nebo sodovkárně?

22.11.2012 v 09:11 | Nahoru | #1
dovoli jsem si diskuzi promazat, protože není o chuti, ale o technologii výroby. Co se kvality týče, ať si každý pije co mu chutná a nenutí svoje chutě nikomu jinýmu. Tohle je nekonečný téma.

Dolph-cz> to je taky slovo do pranice, ale nemyslím si, že se veškerý CO2, který vznikne při kvašení, se dostane až do flašky nebo kegu, při všem to stáčení, filtraci apod.

Naposledy editováno 22.11.2012 09:12:03

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Dělá někdo v pivovaru nebo sodovkárně?

22.11.2012 v 10:51 | Nahoru | #2

uncompromised píše: dovoli jsem si diskuzi promazat, protože není o chuti, ale o technologii výroby. Co se kvality týče, ať si každý pije co mu chutná a nenutí svoje chutě nikomu jinýmu. Tohle je nekonečný téma.

Dolph-cz> to je taky slovo do pranice, ale nemyslím si, že se veškerý CO2, který vznikne při kvašení, se dostane až do flašky nebo kegu, při všem to stáčení, filtraci apod.



pokud vše funguje jak má(a nejde o nějaký super hyper extra výborný recept ve smyslu ojebat a udělat co nejlevněji) tak se při kvašení v ležáckých tancích vytvoří tolik CO2,že se pivo bohatě nasytí a ještě se musí tlak i upouštět.

co se potom děje dál při filtrování,stáčení,pasterizaci a pod.- to je druhá věc.v ideálním případě se pak CO2 používá jen jako protitlak,aby pivo při těchto procesech nepěnilo.samozřejmě pokud jim při tom kysličník přece jen uteče,tak se nestydí ho zase zpátky nasytit.o tom není pochyb.

ale to už záleží na konkrétní technologii...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist