Téma: Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta
5.7.2011 v 09:45
Ahoj motoholky, motodámy, motokočky, prostě všechny, kterým jsou vlastní motorky.
Zakládám naprosto holčičí téma, i když na holčičí kecání mě moc neužije , ale žene mě k tomu naprosto praktická záležitost: sháním recepty na mňamky, nejlépe sladký, který vydržej nějaký to "šoupnutí" do zatáčky v báglu na zádech nebo pod síťkou na zadní sedačce, který při převozu vydržej skoro všechno.

Poznámka pro pány: klidně pište taky, ale o skopovým to moc nebude , i když nějakej šikovnej recept na tenhle druh masa by se taky užil

Odkazy, fotky, návody, předpisy - prosím sem



1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 5.7.2011 v 10:06 | Nahoru | #1
takže jsi to Avelino ty ;)

ingrediencí je v tomto pamlsku málo, proto je důležité aby byly co nejkvalitnější.

3-4 (celkem 400g) tabulky dobré čokolády (tím nemyslím Milku a pod), ideálně s obsahem tak 60-80% kakaa
3 vejce (bílky)
125-150g másla
dle chuti třeba čerstvé chilli papričky
nízkou formu na pečení

čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni - doporučuju si na to vzít větší misku
bílky ušleháme (samože rukou)
chilli papričku (nejlépe žlutou nebo červenou) zbavíme peciček a bílého uvnitř, ruce si pomažeme máslem a nakrájíme na tenké kolečka či kousky. To zamícháme do rozpuštěné čokolády s máslem. Až bude hnědá hmota zcela rozpuštěna a bez kousků másla a čokolády začneme do ní vmíchávat ušlehaný bílkový sníh, pěkně pomalu a postupně.

Vzniklou bublinkatou tmavě hnědou hmotu poté nalijeme do nižší třeba dortové, ale dá se na to použít cokoliv, ideálně kulatá forma s průměrem kolem 35cm a 7cm výšky s odjímatelným dnem. Strčíme do trouby vytopené na 180°C a fertig, cca 20-30 min pečeme.

Výsledkem bývá hodně hutná, opojně čokoládová hmota s drobnými bublinkami která na dochuti nechává ostrý říz papriček. Vyndej, nech zchladnout na balkoně, zezhora lehce zasyp práškovým cukrem a dozdob třeba sušenou papičkou a nebo physalis.

S poměry surovin si můžeš hrát, takže od nadýchané, téměř pěnové hmoty můžeš dojít až k téměř tvrdé ale krásně tahavé a jemné čokoládě

a podávej to po malých koskách, je to ukrutně dobrý, ale podle složení asi odhadneš počet kalorií

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:10 | Nahoru | #2
VlastíkPlamínek> První větu jsem nepochopila, jsem holka od sporáku

Zbytek vypadá neuvěřitelně zajímavě a rozhodně použitelně Děkuju za skvělej tip

Doplněk po editaci: jo, kalorie bych na tomhle vlákně, prosím , vynechala, hlavně, když to bude dobrý

Naposledy editováno 05.07.2011 10:14:47
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist