globalmoto_kveten





Téma: Jak poznáte vegana?
 
28.1.2016 v 20:07

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 01:26 | Nahoru | #181

jarikGSXR píše: Já jednou přemýšlel, kolik za svůj život člověk zašlápne a přejede mravenců, když rád chodí a jezdí na kole do přírody, to musí být hrozné číslo



Jo kamo, a ja jednou cetl, kolik pavouku, much, komaru a dalsiho svinstva sezere (spolkne) kazdy clovek ve spanku. A to zerou stejne vegani jako my

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 05:20 | Nahoru | #182
Manzak> jsem taky někde viděl...a zrovna málo toho nebylo....

Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 08:51 | Nahoru | #183
Pavúkov tuším len 8, to je pohoda nie? V niektorých krajinách toho zožerú kilá ročne

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 08:55 | Nahoru | #184

fockewulf píše: Nevím, čím krmili ti lidi svá domácí zvířata. Podle toho, jak to popisuješ, tak asi radioaktivníma pneumatikama, nic jiného mě nenapadá.



2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 09:08 | Nahoru | #185

fockewulf píše: Nevím, čím krmili ti lidi svá domácí zvířata. Podle toho, jak to popisuješ, tak asi radioaktivníma pneumatikama, nic jiného mě nenapadá.

Vím, že s tebou to nemá moc cenu, tak si dál pochutnávej na antibiotiky narvaném kuřecím z pšonklandu a na masokostní moučce odchovaných prasatech.

A abych nezapoměl, zbytky z jídelen jsou špatné ááááno



Tak kdyz se kouknes na takove to domaci krmeni 1-2 prasata, ti lidi nemaji kukuricny lan, ci neco podobneho.
Tudiz tomu vali zbytky z jidelen, kde prase zere prase a koupene krmne smesi.
Vysledek je potom horsi nez od tech mensich vykrmen.
To ze tomu rikas Pepiku z toho vyborne domaci maso neudela.

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 10:25 | Nahoru | #186
Creck> Bejvávalo, teď jsou na to tak tvrdé kontroly a sankce, že si ani kuchařka nelajzne vzít zbytky z jídelny. Ostatně mívají to ošetřené i ve smlouvě. Pokud se bavíme o zbytcích ne jako o odpadu, tak ten mohou odkoupit za zvýhodněnou cenu jako zbytkový oběd a tím raději doma nakrmí chlapa, než prase, ono pak takové brambory pro prase vyjdou levněji. Abychom si rozuměli - jsou dvě roviny. Jednou jsou ty zbytky, co nosí strávníci - to se vyhazuje a pokud někde zůstalo z dob dávno minulých, že ne...tak je to spíš otázka času
A druhé je to, co se nevydá, ale nejsou to zbytky po někom, ale tím asi doma krmit prase nebudeš, že?

U nás to bejvalo jednoduché, bábička dělala v džízídí, tam měli jako benefit nárok na tolik a tolik metráků brambor, šrotu, kukuřic.. a já nevím co.. a tím se prase krmilo. Pokud něco žralo zbytky z kuchyně, tak pes, ale ono to není jak u naší rozežraný generace, tam prostě co se uvařilo, se snědlo, pes dostal tak kosti .. My, co jídlem plýtváme, pak zase nechováme prasata, abychom je tím krmili

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:16 | Nahoru | #187
anii> dokonce i zbytky ze švédských stolů se likvidijou jako znehodnocený,což je podobný,jako nebezpečný odpad. musí to dělat certifikovaná firma.

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:24 | Nahoru | #188

Creck píše: Tak kdyz se kouknes na takove to domaci krmeni 1-2 prasata, ti lidi nemaji kukuricny lan, ci neco podobneho.
Tudiz tomu vali zbytky z jidelen, kde prase zere prase a koupene krmne smesi.
Vysledek je potom horsi nez od tech mensich vykrmen.
To ze tomu rikas Pepiku z toho vyborne domaci maso neudela.


Takže když to převedu do normální řeči, tak jíst v jídelnách je v podstatě zdraví škodlivé, protože zbytky se k výkrmu nehodí, díky za kvalitní názor

FiZzeR-ty nikdy nezklameš

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:37 | Nahoru | #189

nemako píše: anii> dokonce i zbytky ze švédských stolů se likvidijou jako znehodnocený,což je podobný,jako nebezpečný odpad. musí to dělat certifikovaná firma.


Na to si ten certifikát budu muset pořídit

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:47 | Nahoru | #190

Danny350 píše: Na to si ten certifikát budu muset pořídit

není to tak snadný. jak je něco znehodnocený,dost se po tom jde

Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:55 | Nahoru | #191
Já bych tak znehodnocoval, až bych brečel

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:58 | Nahoru | #192

anii píše: U nás to bejvalo jednoduché, bábička dělala v džízídí, tam měli jako benefit nárok na tolik a tolik metráků brambor, šrotu, kukuřic.. a já nevím co.. a tím se prase krmilo. Pokud něco žralo zbytky z kuchyně, tak pes, ale ono to není jak u naší rozežraný generace, tam prostě co se uvařilo, se snědlo, pes dostal tak kosti .. My, co jídlem plýtváme, pak zase nechováme prasata, abychom je tím krmili



Pochybuju, že Creck viděl v živote živé prase. Jinak by takovou blbost nepsal. My chovali prasata. Standardně jsme mívali 1-2. A měli jsme pole, kde se pěstovala pšenice, řepa a brambory a tím se ta prasata krmila (+kopřivy). Zbytky maximálně tak slepicím. Babička dávala zbytky u psovi a kočkám, to my naštěstí ne. Ale praseti ze zbytků tak leda namočenej starej chleba.

Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 12:21 | Nahoru | #193
Náhodou některé prasata jsou pěkně mlsné..myslím i ta domácí divočáci obecně ale u domácích mě to překvapilo ... sousedi měli dvě a jedno by sežralo i hadru od oleje a druhé bojkotovalo podřadné krmení..třeba kopřivy a šrot skoro nežralo jen když bylo vyhladovělé Asi nějaká aristokratická odrůda zamíchaná mezi běžná prasata ...takový čuník Schwarzenberg

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 12:26 | Nahoru | #194

anii píše: Creck> Bejvávalo, teď jsou na to tak tvrdé kontroly a sankce, že si ani kuchařka nelajzne vzít zbytky z jídelny. Ostatně mívají to ošetřené i ve smlouvě. Pokud se bavíme o zbytcích ne jako o odpadu, tak ten mohou odkoupit za zvýhodněnou cenu jako zbytkový oběd a tím raději doma nakrmí chlapa, než prase, ono pak takové brambory pro prase vyjdou levněji. Abychom si rozuměli - jsou dvě roviny. Jednou jsou ty zbytky, co nosí strávníci - to se vyhazuje a pokud někde zůstalo z dob dávno minulých, že ne...tak je to spíš otázka času
A druhé je to, co se nevydá, ale nejsou to zbytky po někom, ale tím asi doma krmit prase nebudeš, že?

U nás to bejvalo jednoduché, bábička dělala v džízídí, tam měli jako benefit nárok na tolik a tolik metráků brambor, šrotu, kukuřic.. a já nevím co.. a tím se prase krmilo. Pokud něco žralo zbytky z kuchyně, tak pes, ale ono to není jak u naší rozežraný generace, tam prostě co se uvařilo, se snědlo, pes dostal tak kosti .. My, co jídlem plýtváme, pak zase nechováme prasata, abychom je tím krmili



Jestli ono to nebude spíš než krmením tím že to domácí prase si většina chovatelů vykrmí na podstatně víc než na 110 - 130 kg.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 13:33 | Nahoru | #195

nemako píše: anii> dokonce i zbytky ze švédských stolů se likvidijou jako znehodnocený,což je podobný,jako nebezpečný odpad. musí to dělat certifikovaná firma.

to přece muže rovnou do popelnice.....jako že nemužu doma vyhodit okoralej salam jo ???

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 13:41 | Nahoru | #196
hrochino> když je okoralej tak jo, když je už zelenej tak to musíš zabetonovat

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 13:56 | Nahoru | #197

Danny350 píše: hrochino> když je okoralej tak jo, když je už zelenej tak to musíš zabetonovat

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 13:58 | Nahoru | #198

strecmen píše: Jestli ono to nebude spíš než krmením tím že to domácí prase si většina chovatelů vykrmí na podstatně víc než na 110 - 130 kg.

Já tu nejsem ta, co propaguje, že maso z domácího chovu je hnusný. Já naopak maso z 90% z domácího chovu, jen vyvracím, že by se prasata krmila zbytkama z jídelen, kdo kdy prase choval, tak má zkušenosti jiný ..

Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 14:34 | Nahoru | #199
Co v tom je? to je nejaka calamada, to nevite, ze vam prase kysely zrat nebude? A nezvejkejte kdyz s vama mluvim!!!!

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 14:50 | Nahoru | #200
anii> Asi to víc patřilo creckovi, ale pokračoval jsem jen dál v diskuzi o výkrnu prasat, neber to osobně.

Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 14:50 | Nahoru | #201

Vod těch prasat vyjedete! Dyť vy z nich chcete udělat chrty! S tím je konec! Místo vás se o ně bude starat někdo jinej, nějakej odborník, zemědělec, a ne nějakej blbej advokát!

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 19:38 | Nahoru | #202

hrochino píše: to přece muže rovnou do popelnice.....jako že nemužu doma vyhodit okoralej salam jo ???

doma si můžeš vyhodit co chceš. řeč byla o veřejném stravování,tam platí jiný pravidla.

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 20:35 | Nahoru | #203
HondaGiRRl> Mimochodem to pak dává celá ta diskuze smysl

(reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 20:35 | Nahoru | #204

HondaGiRRl píše: Pochybuju, že Creck viděl v živote živé prase. Jinak by takovou blbost nepsal. My chovali prasata. Standardně jsme mívali 1-2. A měli jsme pole, kde se pěstovala pšenice, řepa a brambory a tím se ta prasata krmila (+kopřivy). Zbytky maximálně tak slepicím. Babička dávala zbytky u psovi a kočkám, to my naštěstí ne. Ale praseti ze zbytků tak leda namočenej starej chleba.



Ale Arnold má pravdu, někteří (navzdory nařízením) mají zbytky z jídelen, hospod a vývařoven. Ale radši prase vyrostlé na tomhle, než na přikrmování ke žrádlu kafilérií.V čem Arnold může bejt překvapenej je, že i prasata z domácích chovů můžou figurovat mezi produkty jatek.

1 reakcí na tento příspěvek Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 21:13 | Nahoru | #205
Jak jsme se od kožené kombinézi dostaly ke krmení prasat.....

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 21:15 | Nahoru | #206

hrochino píše: Jak jsme se od kožené kombinézi dostaly ke krmení prasat.....

než z prasete uděláš brašnu,musíš ho vykrmit

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 21:18 | Nahoru | #207

nemako píše: než z prasete uděláš brašnu,musíš ho vykrmit

jinak nemas dost materialu ani na srajtofli

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 21:25 | Nahoru | #208

wegas píše: jinak nemas dost materialu ani na srajtofli

se selátkama mám uplně jiný plány,než šití šrajtoflí

Jak poznáte vegana?

2.2.2016 v 12:01 | Nahoru | #209

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

2.2.2016 v 12:25 | Nahoru | #210

nemako píše: se selátkama mám uplně jiný plány,než šití šrajtoflí

budes je zahrivat, aby jim nebyla zima?
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist