Téma: Jak poznáte vegana?
 
28.1.2016 v 20:07

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 10:25 | Nahoru | #1
Creck> Bejvávalo, teď jsou na to tak tvrdé kontroly a sankce, že si ani kuchařka nelajzne vzít zbytky z jídelny. Ostatně mívají to ošetřené i ve smlouvě. Pokud se bavíme o zbytcích ne jako o odpadu, tak ten mohou odkoupit za zvýhodněnou cenu jako zbytkový oběd a tím raději doma nakrmí chlapa, než prase, ono pak takové brambory pro prase vyjdou levněji. Abychom si rozuměli - jsou dvě roviny. Jednou jsou ty zbytky, co nosí strávníci - to se vyhazuje a pokud někde zůstalo z dob dávno minulých, že ne...tak je to spíš otázka času
A druhé je to, co se nevydá, ale nejsou to zbytky po někom, ale tím asi doma krmit prase nebudeš, že?

U nás to bejvalo jednoduché, bábička dělala v džízídí, tam měli jako benefit nárok na tolik a tolik metráků brambor, šrotu, kukuřic.. a já nevím co.. a tím se prase krmilo. Pokud něco žralo zbytky z kuchyně, tak pes, ale ono to není jak u naší rozežraný generace, tam prostě co se uvařilo, se snědlo, pes dostal tak kosti .. My, co jídlem plýtváme, pak zase nechováme prasata, abychom je tím krmili

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:16 | Nahoru | #2
anii> dokonce i zbytky ze švédských stolů se likvidijou jako znehodnocený,což je podobný,jako nebezpečný odpad. musí to dělat certifikovaná firma.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 11:58 | Nahoru | #3

anii píše: U nás to bejvalo jednoduché, bábička dělala v džízídí, tam měli jako benefit nárok na tolik a tolik metráků brambor, šrotu, kukuřic.. a já nevím co.. a tím se prase krmilo. Pokud něco žralo zbytky z kuchyně, tak pes, ale ono to není jak u naší rozežraný generace, tam prostě co se uvařilo, se snědlo, pes dostal tak kosti .. My, co jídlem plýtváme, pak zase nechováme prasata, abychom je tím krmili



Pochybuju, že Creck viděl v živote živé prase. Jinak by takovou blbost nepsal. My chovali prasata. Standardně jsme mívali 1-2. A měli jsme pole, kde se pěstovala pšenice, řepa a brambory a tím se ta prasata krmila (+kopřivy). Zbytky maximálně tak slepicím. Babička dávala zbytky u psovi a kočkám, to my naštěstí ne. Ale praseti ze zbytků tak leda namočenej starej chleba.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?

1.2.2016 v 12:26 | Nahoru | #4

anii píše: Creck> Bejvávalo, teď jsou na to tak tvrdé kontroly a sankce, že si ani kuchařka nelajzne vzít zbytky z jídelny. Ostatně mívají to ošetřené i ve smlouvě. Pokud se bavíme o zbytcích ne jako o odpadu, tak ten mohou odkoupit za zvýhodněnou cenu jako zbytkový oběd a tím raději doma nakrmí chlapa, než prase, ono pak takové brambory pro prase vyjdou levněji. Abychom si rozuměli - jsou dvě roviny. Jednou jsou ty zbytky, co nosí strávníci - to se vyhazuje a pokud někde zůstalo z dob dávno minulých, že ne...tak je to spíš otázka času
A druhé je to, co se nevydá, ale nejsou to zbytky po někom, ale tím asi doma krmit prase nebudeš, že?

U nás to bejvalo jednoduché, bábička dělala v džízídí, tam měli jako benefit nárok na tolik a tolik metráků brambor, šrotu, kukuřic.. a já nevím co.. a tím se prase krmilo. Pokud něco žralo zbytky z kuchyně, tak pes, ale ono to není jak u naší rozežraný generace, tam prostě co se uvařilo, se snědlo, pes dostal tak kosti .. My, co jídlem plýtváme, pak zase nechováme prasata, abychom je tím krmili



Jestli ono to nebude spíš než krmením tím že to domácí prase si většina chovatelů vykrmí na podstatně víc než na 110 - 130 kg.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist