Téma: Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
 
26.10.2012 v 17:15
Začíná být zima a bude více času na vaření,tak se klidně pochlubte,co jste dobrého vytvořili :)
Třeba mě i ostatní inspirujete
Za mě dnes japonská kuchyně....Dobrou chuť


Naposledy editováno 26.10.2012 17:15:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

18.2.2013 v 17:16 | Nahoru | #481
Sylwie> Když se bochník při kynutí "rozplácne", tak je těsto moc řídké a je v něm moc kvasu. Chce to trochu laborovat, než člověk dostane do rukou ty správné poměry. Hlavně se nesnažit dosáhnout toho, aby byl chleba naprosto identický s tím, jaký se sežene v krámě, jelikož ten průmyslový způsob a postup výroby má pramálo společného s tradičním echt postupem. Kolikrát do těsta na novou várku klidně semelou housku z tvrdých bochníků, co nestačili prodat.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

18.2.2013 v 18:15 | Nahoru | #482
J.M.K.> Hlavně ten chleba z obchodu není po dvou dnech chuťově už nic moc a čtvrtý den na něm začíná rašit plíseň. Poslední, co jsem měla možnost ochutnat byl s vlašskými ořechy. Byl druhý den pryč, ten se mu vážně povedl. Před týdnem si dotáhl domů kance, takže byl kančí guláš a řízky.

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

18.2.2013 v 18:24 | Nahoru | #483
Sylwie> Právě, ten kupovaný už druhý den začíná tvrdnout, kdežto u toho domácího jsem někde zahlédl i názor, že by se měl naopak nechat 2 dny odležet, pak, že je teprve nejlepší. A ty včerejší rohlíky také byly pěkně odleželé a měkké až ráno, zatímco kupované rohlíky nech volně na talíři, nebo pod utěrkou - za půl dne budou jako štollwerk.

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

22.2.2013 v 13:13 | Nahoru | #484
Gordon blue s americkými bramborami



1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

22.2.2013 v 14:22 | Nahoru | #485
marcel666vtr> Děkuju za inspiraci... už nemusím přemýšlet, co ukotlit k večeři.

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

22.2.2013 v 19:03 | Nahoru | #486
J.M.K.> Jo není zač

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

23.2.2013 v 13:07 | Nahoru | #487
Dnes-smažený kuřecí řízek a bramborový salát



(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

23.2.2013 v 13:08 | Nahoru | #488
marcel666vtr> něco kromě "hotovek" nemáš?

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

23.2.2013 v 16:38 | Nahoru | #489
Kurňyk... řízek a salát by bodnul. Ale já už su stejnak nacpané vařeným kolenem.

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

23.2.2013 v 21:46 | Nahoru | #490
králík na česneku se špenátem s noky(domácí výroby)



Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

23.2.2013 v 22:43 | Nahoru | #491
Dneska jsme si upekli domácí chleba a udělal jsem výbornou sýrovou pomazánku

Minulej víkend čokoládové fondue, předevčírem thajská masová směs s rejží

Fotky nebudou, abyste si náhodou neposlintali klávesnici

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 00:03 | Nahoru | #492
trins> No hanba, velebnosti... taková pochpoutka a takhle ji kazit tou zelenou kejdou. Jinak zítra bude králík aj u nás - akorát, že na zelenině a s bramborovými knedlíky.

sharkis> Také mě políbila pekařská můza a peču skoro obden, podle toho, jak rychle "jde" kvas. Akorát přemýšlím, jestli zítra udělat chleba, nebo rohlíky, ale tentokrát pacholci neměli žitnou mouku, tož zřejmě rohlíky zvítězí. A když na to bud nálada, budou i plněné.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 00:06 | Nahoru | #493
J.M.K.> voe co to meleš? jak kazit zelenou kejdou...víš jaká je to dobrota?...jak ho děláš na zelenině?

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 00:10 | Nahoru | #494
špenát můžu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 00:18 | Nahoru | #495
trins> Jak pro koho... pro mě je to děs. syrové lupeny bych možná schroustal, ale takovou kejdu, to nemůžu pozřít. Ale spíš mi vadí ta konzistence - ze stejného důvodu nemůžu pozřít čočku (jako tu "kaši"), ale když se z toho pak udělá polívka... tak tu můžu dlabat po kýblech.

Ale nicméně, proti gustu žádný dišputát - zase třeba jsou lidi, kteří jen ucítí romadur a hned zezelenají a hledají kýbl, kdežto pro mě je tohle rajská pochoutka.

Jinak toho králíka prasknu do pekáče, osolím, opepřím, našpikuju, přidám obkový list, cibuli, česnek, kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), může se přidat i zelená paprika, podleju a dám péct. Je z toho výborná šťáva a nejlíp se k tomu hodí právě bramborový knelík. Pochopitelně poctivě doma dělaný, ne "z prášku" - byl by hřích takovou dobrotu kazit něčím "instatním".

také se už jakou dobu lifruju k tomu, udělat z králíka svíčkovou (poctivě nakládanou).

Kitty> A co třeba "nemůžeš"? Pochlub se...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 10:16 | Nahoru | #496
J.M.K.> no nejím houby, olivy, plody moře (ryby jím), pajšl na smetaně, omáčku z fazolových lusků a dušenou mrkev...jo a pak tučný maso, to tlustý okrajuju

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 10:17 | Nahoru | #497
a špenát teda miluju...akorát listovej, ten nasekanej sním, ale nic co bych vyhledávala

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 11:27 | Nahoru | #498
Kitty> To já krom té fazolové omáčky zdlábnu všechno ostatní. A dušená mrkev je dobrá, akorát se to musí umět... když ju někdo rozdusí na s*ačku "á la schulkantine", tak toby ani hladové prase nežralo.

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 13:52 | Nahoru | #499
dušená mrkvička je žužozní..jediný u čeho se mě zvedá pajšl,tak je kuře/slepice na paprice.....holt vzpomínky na dětství

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 14:14 | Nahoru | #500
trins> Jakto? Vaši neuměli slépku na paprice ukotlit? Já naopak mám na takovéto dlabance dobré vzpomínky.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 15:37 | Nahoru | #501
J.M.K.> neuměla to ani máti,ani ve škole,ale co bylo horší,tak máti si myslela že to fakt umí,tak to dělala často a ráda

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 15:53 | Nahoru | #502
trins> To znám... také znám jednu ženskou, co neumí pořádně ani upéct kuře a přitom si myslí, jaká není šéfkuchařka a tváří se strašně pohoršeně, když někdo jen naznačí, že mu od ní nešmakuje. A "školní jídelny" - škoda slov. Ta dvě slova by klidně mohla býti názvem hororového filmu.

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 15:59 | Nahoru | #503
kuře/slípku na paprice mám moc ráda...babička uměla fantastickou omáčku i mamka teda, já to moc nevařím, muž to nerad

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 16:03 | Nahoru | #504
trins>

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 16:13 | Nahoru | #505
jooo slépka na paprice to je kumšt

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:00 | Nahoru | #506
Králík na zelenině:





2 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:04 | Nahoru | #507
Koukám, jsem v dobrých rukách nevíte někdo nějakou dobrou marinádu na telecí žebra a jak dlouho se to cca peče ? Ještě jsem je nedělala, ale vypadali u řezníka tak hezky, že jsem neodolala.

Naposledy editováno 24.02.2013 21:05:26

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:10 | Nahoru | #508
v4o> naper tam sůl,pepř,trochu piva a cokoli jinýho(hořčici,kečup).....hele já bych se toho nebál,ale já bych to osobně udělal jen sůl,česnek,pepř,rozmarýn.

neboj se zkoušet...maximálně to vyhodíš....já takto vyhodil hovězí steak za 300kč,protože jsem odběhl na hajz a chcal dýl,než jsem plánoval

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:14 | Nahoru | #509
trins> Tak to je drsný Taky bych to viděla jen na nějaký jednoduchý základ, ono to bude dobré samo o sobě. A bát se nebojím, protože je stejně nebudu muset jíst, jsem vegetarián

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:18 | Nahoru | #510
v4o> tak to je nejvíc...tak to dej tomu komu to chceš upáct,ať se s tím popere sám.....jako masožravec si to asi dochutí líp
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist