275kg kvasu
25 litrů, 66,21 procent (nejsilnější co jsem za 12 let nechal napálil)
Co napálíme, to pijem, nikdy neředíme. Letos nám to asi propálí držky....
....a v sobotu zabíjíme ( dvě cca 150ti kilový prasata ). Jednou za rok jím 2-3 dny jen tlačenku...
3 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá
Jinak co se té voltáže týče, tak čím slabší, tím víc chutná a voní. Nad těch 60 už to zavání denaturovaným lihem. Někdy si po vypití té svojí říkám, že bych něco podobnýho koupil v drogerii hned vedle barev...
Ale to nevadí, jednou sem řekl, že to ředit nebudu, tak pojd do mě at je po mě...
12 let pálím ročně 3 metráky švestek. Tudle mi soused dal pulčák merunky a pulčák hruškovice, kurva to bylo žrádlo. 52 procent, dobrá a hlavně to vonělo ovocem. To moje ředidlo by ani Indiáni nechlastali, ale já jsem si zvykl. Mám venku za chlívkem flašku a jak jdu něco dělat, tak tam vobrátím velkýho, chvilku bojuju o život, pak se životní funkce vracej do normálu a jde se makat.....
Zelinář píše: zelenina mě živí....ale moc ji nedám. Jak to není mastný, tak mi to moc nejede...
Jinak co se té voltáže týče, tak čím slabší, tím víc chutná a voní. Nad těch 60 už to zavání denaturovaným lihem. Někdy si po vypití té svojí říkám, že bych něco podobnýho koupil v drogerii hned vedle barev...
Ale to nevadí, jednou sem řekl, že to ředit nebudu, tak pojd do mě at je po mě...
12 let pálím ročně 3 metráky švestek. Tudle mi soused dal pulčák merunky a pulčák hruškovice, kurva to bylo žrádlo. 52 procent, dobrá a hlavně to vonělo ovocem. To moje ředidlo by ani Indiáni nechlastali, ale já jsem si zvykl. Mám venku za chlívkem flašku a jak jdu něco dělat, tak tam vobrátím velkýho, chvilku bojuju o život, pak se životní funkce vracej do normálu a jde se makat.....
Koukám že se držíš hesla "není umění chlastat když mi chutná"
Čau, Tom
1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá
Ředíme na 53 -54 % někdo na 57%. Meruňkovicu i pod 50%, ta kořalka se pak líp v puse rozvine a ukáže všechny tóny chuti. Naproti tomu, když to má 60% a víc, tak to jen pálí do trubek.
Ale samože, sto lidí, sto chutí , takže kořalce a tlačence třikrát ZDAR
2 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá
D-fens....pochopil . Na pivo je zima, na vino taky, takze slivovice, svarak a grog
Jedině dobře, že se to udržuje.
PS: nedivil bych se kdyby se tady objevil někdo zelenej a začal tady roztrubovat homo kecy jak je to nehumální apod.
V dnešní době přeci maso roste na "stromě" a KFC, McD apod. jsou ok
1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá
Zelinář píše: 5-7 chlapu.... to by toho moc nezbylo. Ale jo, nejsem hamoun, ale vysvetlete to tem okolo...stara, tchyne (spojeni slov TCHor a sviNE ).
D-fens....pochopil . Na pivo je zima, na vino taky, takze slivovice, svarak a grog
Klíííd, my bychom jen ochutnali...
Chtěl jsem ti jako protihodnotu nabídnout naši prezentaci motonovinek, co budou v Tullnu, stará a tchyně budou rády, že se mrknou na jiný samce než na tebe, a ve finále to nejlepčííííí: seznámíš se s pár motorkářema
Já bych fakt jen ochutnal, kousek tlačenky, trochu prejtu, slivku nechám jiným... zvaž to, máš jen jednu příležitost... jinak si budem myslet, že seš fakt ten hamoun
3 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Švestka pravá
Nechal jsem vypálit jabka, koupil dubový soudek a tam to nechal 2 roky. Víc jsem nevydržel. Po stočení to mnělo barvu jak slabý čaj. Čekal jsem víc. Včera jsem byl v palírně a ten jejich calvados byl po 3/4 roce tmavší. Prý se tam dávají dubové chipsy. Máte s tím někdo zkušenost ? Našel jsem, že jsou z francouzkého nebo z amerického dubu a opálené na určitou intenzitu. Vypadá to, že jsem soudek koupil nevypálený.
1 reakcí na tento příspěvek Švestka pravá
Kromě těch chipsů, co jsem napsal výše, jsou ještě z použitých sudů. Po whisky, bourbonu, koňaku a dokonce i rumu. Zajímalo by mně jestli to někdo použil a s jakými zkušenostmi.
Například. https://www.alkohol...op/15-1-Dubove-drevo
Naposledy editováno 13.02.2017 13:22:49