Nebude to tedy úplně na zoraném poli, je to vlastně původní vinohrad o který se zřejmě od převratu (tzn. cca 25 let) nikdo nestaral a dle toho to taky vypadá. Takže ještě horší než to zoraný pole. Tady na vlákně bych chtěl postupně zveřejňovat práce, tak jak budou probíhat od zkulturnění pozemku až po výrobu vlastního vína a čile o tom diskutovat s lidmi který to zajímá, čerpat zkušenosti od těch co už vědí a třeba inspirovat ty kteří sbírají odvahu do něčeho takovýho jít. Tak nám držte palce, doufáme že to nebudeme muset někde na půl cesty vzdát.
Stav ke dni 1.1.2014 pohled do jednoho z řádků z východní strany
Stav ke dni 1.1.2014 pohled do stejného řádku ze západní strany
A toto je světlo na konci tunelu
jo a ty sazenice
Naposledy editováno 19.01.2015 18:16:12
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
No a už jenom dopálíme poslední zbytky pařezů a jedeme nanovo v dalších řádcích
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
Icezz mi slíbil na jaře pomoc, snad to vyjde. Na sázení jsem si vyrobil takový přerostlý sázecí kolík velikosti rýče
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
No na to sázení jsem viděl různý udělátory, třeba tady, ale nic z toho se neprodává. Asi koupím štychar a půdní vrták a tím to musím nějak dobastlit
2 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
oldbajker píše: Danny350> a tak nějak se to sází. Ten důlčík mají šikovnější, já ho mám jako rýč. Vzal jsem kus starý roury, naříznul, zašpičatil a zavařil. Ale jde to dobře, když je zem měkká. A to vy nejspíš máte. S tím vrtákem by ses asi dost nadrbal
Tam je právě zem dost písčitá až kamenitá. Viděl jsem různý lesnický sazáky, jako tohle...
...ale to má tu čepel vždycky tak kolem 20 cm a to bude asi na tu révu málo. Kolik tak mají ty sazenice se zakrácenejma kořenama? 30-40 cm tak odhaduju...
Jinak můžeme začít sázet.
A na další části jsme už zahájili úklid.
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
Nedávno jsem se dozvěděl, jak se správně likvidují akáty. Nechá se vyšší pařez a pak se jen vylamují mladé výhonky. Časem prý spodek sám odumře. Ale to je několikaletá záležitost a ta rada vám asi nepomůže
2 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
Kéž by tak mohlo fungovat jednoduché "lidi to chtějí žrát/pít, tak to vyrábím"... Tohleto je tomu na hony vzdálený
Náš vinohrad není registrovaný u UKZUZ, já nejsem registrovaný vinař. Tudíž se nás netýká "vinařský zákon" jako takový a celá EU mi může olizovat čokodírku.
Takže jestli si někdo myslí, že se budu někoho dovolovat, zda si můžu na svým pozemku vykopat starou hlavu a za ni nasázet novou, asi upadl někde hodně škaredě na hlavu.
ZuzukiB píše: A ještě budem snad muset žádat o povolení... No to svět nežral... Jsem netušila, že zemědělství je pro stát natolik potenciálně nebezpečným oborem, že na něj musí takto starostlivě dohlížet.
Kéž by tak mohlo fungovat jednoduché "lidi to chtějí žrát/pít, tak to vyrábím"... Tohleto je tomu na hony vzdálený
Aspoň tady názorně vidíš proč si v životě nekoupím jedinou flašku zahraničního vína. Celá tato taškařice se samozřejmě totiž motá kolem toho, že Frantíci a jim podobní mají přebytky...
Zde o tom krásný článeček. Vyzdvihnul bych tuto větu: "Evropští producenti by tak byli plně vystaveni konkurenčnímu prostředí z celého světa, což je pro ně varianta ještě méně přijatelná"
Akorát furt nevím čím to budu bastlit. Buď si nechám vyrobit něco u zámečníka nebo koupím štychar a bude.
Ještě teda musím vynajít zdroj na tabletové hnojivo a tubusy proti okusu.
Tak to asi koupím všechno v Oslavanu hnojivo, tubusy a plachetky
Naposledy editováno 14.04.2015 14:19:08