(váhy uvedeny pro 10 porcí)
sele 10 kg, 250 g slaniny, 250 g másla, asi 23-24 ks rohlíků, kmín 20 g a sůl asi 250 g, půl litru piva 10°
Aspoň jeden den odleželé sele (v chladné místnosti) osolíme zevnitř i zvenku, břišní dutinu vyplníme rohlíky a zašijeme provázkem a pro jistotu ještě spíchneme jehlou. Sele navlečeme na rožeň, uši před spálením chráníme pergamenem a před dopečením je odkryjeme. Sele okmínujeme a potřeme máslem. Při rožnění potíráme sele rozškvařenou slaninou, před dokončením ho potíráme pivem (dodá barvu) a poté opět ještě slaninou a máslem. Jestliže se při pečení udělají na seleti puchýřky, ihned je propícháme.
1 reakcí na tento příspěvek Jak dlouho se tak griluje prase???
1 reakcí na tento příspěvek Jak dlouho se tak griluje prase???
1 reakcí na tento příspěvek Jak dlouho se tak griluje prase???
naprcal>já jak ho tak vidím celého, tak bych to asi nemohl jíst.. to je takové divné.. radši normální kýtu, nebo steaky atd.. tohle ne
Až bys ochutnal tak bys změnil názor, mňam
Akorát minule mi to kamarádi trochu znechutili když začli kuchat mezi ocima mozeček a sázeli se kdo to sezere