Téma: Jak dlouho se tak griluje prase???
 
9.2.2009 v 21:36
na narozky chci grilovat a nemam vubec tuseni

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:37 | Nahoru | #1
tak 4h...?

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:37 | Nahoru | #2
no me se neptej:D

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:39 | Nahoru | #3
Sele pečené na rožni (doba pečení 3-5 hodin)
(váhy uvedeny pro 10 porcí)
sele 10 kg, 250 g slaniny, 250 g másla, asi 23-24 ks rohlíků, kmín 20 g a sůl asi 250 g, půl litru piva 10°
Aspoň jeden den odleželé sele (v chladné místnosti) osolíme zevnitř i zvenku, břišní dutinu vyplníme rohlíky a zašijeme provázkem a pro jistotu ještě spíchneme jehlou. Sele navlečeme na rožeň, uši před spálením chráníme pergamenem a před dopečením je odkryjeme. Sele okmínujeme a potřeme máslem. Při rožnění potíráme sele rozškvařenou slaninou, před dokončením ho potíráme pivem (dodá barvu) a poté opět ještě slaninou a máslem. Jestliže se při pečení udělají na seleti puchýřky, ihned je propícháme.

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:42 | Nahoru | #4
tak to je dobry ja cekal dyl ten kamos mi ho nalozi predem,melo by to bejt naky cinsky prase nebo neco takovyho,ze je prej lepsi na grilovani

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:43 | Nahoru | #5

naprcal>tak 4h...?



Tak dobrou chuť

Jestli máš na mysli prase a ne sele tak počítej okolo těch 6-8 hodin, ale určitý to neni, musíš ochutnávat, když už jde od kosti tak je hotový

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:43 | Nahoru | #6
bude to v breznu snad nevadi ze venku nebude takovy teplo

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:44 | Nahoru | #7
no naky sele nevim presne jak velky,vis ze ne naky hovado

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:44 | Nahoru | #8
jsme zvani?

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:46 | Nahoru | #9
To je ruzný.Záleží také na grilu a rožlení stálosti žáru.Gril doporučuju částečně uzavřený.Ono se to nepropeče celé hned,ale prostě se to okrajuje postupně,jinak já bych doporučil pašíka předuzeného.Posledních nekolik grilovaček se nám osvědčila třeba jen kýta nebo dvě.Kolikrát to tučný z prasátka zůstalo takže z kýty skoro žádný odpad...

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:46 | Nahoru | #10
35kg....v půl čtvrté začátek....v sedum už okrajuješ....já myslím, že je to taky hodně o tom jak ho máš naložené

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:47 | Nahoru | #11
naprcal: kdyz prijedes tu dalku a jeste na moto tak proc ne

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:48 | Nahoru | #12
A hlavně bych doporučil si pozvat někoho kdo už s tim má zkušenosti. Ale jestli máš nějaký selátko 15 kg tak to zvládneš sám

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:50 | Nahoru | #13
no zadny hovado jak rikam jak vypada 15kg si nepredstavim

(reakce na) Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:50 | Nahoru | #14

naprcal>
chudák



mňaaaaam, kua dal bych si

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:51 | Nahoru | #15
kurna se toho budu bat

1 reakcí na tento příspěvek Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:52 | Nahoru | #16
já jak ho tak vidím celého, tak bych to asi nemohl jíst.. to je takové divné.. radši normální kýtu, nebo steaky atd.. tohle ne

1 reakcí na tento příspěvek Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:54 | Nahoru | #17
Většinou začneme topit tak ve 13 hodin, kolem 17té sundáme alobal, pečem pečem a kolem 18té začnem okrajovat kůži no a masa si nikdy moc neužiju páč jsem většinou už ožralej a mám nějaký prase na háku, protože u toho topení většinou narazíme bečku, topíme a pijem.

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:56 | Nahoru | #18

(reakce na) Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:56 | Nahoru | #19
Hadra.ml> tak to má být

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:56 | Nahoru | #20
Jinak, pokud bych si mohl vybrat, tak raděj kýtu(y ), protože s tím není takového prcání a je to maso libový a nezůstane hromada kostí.

1 reakcí na tento příspěvek Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 21:58 | Nahoru | #21
z kosti si pak postavim chopra

(reakce na) Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:06 | Nahoru | #22

Tyger...8>z kosti si pak postavim chopra


motorkář jak má být

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:13 | Nahoru | #23
Nazdárek,dělám prase na dva způsoby.1:na okrajování 30kg za 4hodky můžeš první.2:na porcovaní 30kg za 6hodin asi 65porcí za 30minut máš rozporcovaný a lidi dlabou.Ten první způsob je lepší na pařbu déle vám vydrží a po půlnoci není hlad.Ten druhý je na nakrmení lidí ve větším množství bez čekání.Prase si nech každopádně napíchat na jatkách nebo od řezníka a nechat uležet.Malá rada-do láku na potírání(3L)přidej dva rozkrajené pomeranče i s kůrou,stáhne to prasečí pachuť.Přeji co nejméně žlučníkových kolapsů

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:23 | Nahoru | #24
Záleží jak kerý. Třeba čuněk se griloval docela dost dlouho

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:26 | Nahoru | #25
Tady jsem něco našel.My jsme ho tuším,ještě předvařili.Nakonec se nám ho ale nepovedlo upéct,tak jsme ho druhý den zakopali Byla děsná kosa a furt pršelo a neměli jsme žádnou stříšku,kde by jsme se před deštěm schovali.Půlka pak byla spálená a půlka nedopečená,ale to už je hafo X roků z5

(reakce na) Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:29 | Nahoru | #26

naprcal>já jak ho tak vidím celého, tak bych to asi nemohl jíst.. to je takové divné.. radši normální kýtu, nebo steaky atd.. tohle ne


Až bys ochutnal tak bys změnil názor, mňam

Akorát minule mi to kamarádi trochu znechutili když začli kuchat mezi ocima mozeček a sázeli se kdo to sezere

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:33 | Nahoru | #27
Jj,kýta je dobrá,selátko víc pro fajnšmekry Ale musí se to umět

Jak dlouho se tak griluje prase???

9.2.2009 v 22:41 | Nahoru | #28
Já taky přidám jeden vyzkoušenej recept : naložený prasátko zabalíš do silnýho alobalu a točíš tak tři hodiny nad grilem /35kg prase/ potom se alobal propíchne
a šťáva nachytá do hrnku, potom sundat alobal a už normálně opékat a potírat tou šťávou. Za hodinku už se může začít okrajovat.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist