Téma: Zasírači vláken
9.11.2010 v 21:18
Zasírači všech vláken spojte se!!!

To se to tady pěkně zasírá!


Naposledy editováno 10.04.2012 18:53:53

Blokovaní uživatelé: eMnatřetí

Zasírači vláken

8.11.2021 v 13:48 | Nahoru | #24241
Makrela je ryba a ta je mastná i když je EKO , natož když je uzenáč anebo vyloženě kremáč - to jsou už mastný i ty saze

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

8.11.2021 v 15:09 | Nahoru | #24242
To pak ta ekologie vypadá, když tu máme masný Makrelky

(reakce na) Zasírači vláken

8.11.2021 v 23:18 | Nahoru | #24243
JPechy> Jen si dejte, chlapci, já má bohužel k některým jídlům odpor...smažený pavouci... vařený stonožky...vitačský makrely...to bych blil už při pozvání na hostinu

Zasírači vláken

9.11.2021 v 06:19 | Nahoru | #24244
Ale takoví smažený písečný červy to je asi věc.

Zasírači vláken

9.11.2021 v 10:14 | Nahoru | #24245
To mně teda nic neříká. Mořský potvory nejím, hmyz taky nee. Všelijaký rostlinstvo klidně přenechám vegetariánům, mně staší ke spokojenosti sem tam obalovaný smažený květák či kedluben, mrkev, hrášek nebo zelí. Ovšem vepřový řízek je prostě vepřový řízek

Zasírači vláken

9.11.2021 v 10:17 | Nahoru | #24246
Si muj člověk. Řízek ničím nenahradíš. I když řízky z hub nebo vošouchy. Dal bych si říct.

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

9.11.2021 v 11:50 | Nahoru | #24247
Cmunda s řízkem, no, proč ne ( pokud teda vošouchy jsou bramboráky s přídavkem salámu nebo uzeného ).

Zasírači vláken

9.11.2021 v 11:56 | Nahoru | #24248
Už zase žerou....

(reakce na) Zasírači vláken

9.11.2021 v 12:02 | Nahoru | #24249

Bimbam píše: Cmunda s řízkem, no, proč ne ( pokud teda vošouchy jsou bramboráky s přídavkem salámu nebo uzeného ).



Přesně tak. Ale cmunda po kaplicku (obalený maso v bramborákovém těstě a k tomu kyselé zelí) mňamka.

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

9.11.2021 v 12:12 | Nahoru | #24250
Codo - no a co nám zbejvá jinýho, když ještě nemožeme na oběd a hlad nás nutí o dlabanci aspoň kofrat. Hmm, ono vlastně to jídlo je takové naše potěšení. Dneska v závodce vařej dršťkovou polívku, bavorský vdolky a kakao. To su zvědavej jestli to kakao bude aspoň oslazený a jestli to bude mlíko a kakao nebo jenom ( jako obvykle ) bílý kafe z melty. Už přišli lidi z oběda, tak můžu jít zase já - tady musí dycky někdo bejt, proto se střídáme. Kakao prej stojí za prdlajs došla hláška od sousedního ponku...

(reakce na) Zasírači vláken

9.11.2021 v 12:25 | Nahoru | #24251
Bimbam> Ale čeče taky bych nepohrdnul a dal si.

Zasírači vláken

9.11.2021 v 12:36 | Nahoru | #24252
Tyvole dršťkovou s vdolkama...ma to mám chuť už snad půl roku

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

9.11.2021 v 12:57 | Nahoru | #24253
Dršková není problém ale ty vdolky

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

9.11.2021 v 13:34 | Nahoru | #24254
Vdolky jsou menší problém než dršťkovka ( pokud se teda vaří doma ze syrovejch drštěk, to je slušnej puch ) kus mouky kus mlíka kousek sádla trocha cukru a kvasnice, umatlat těsto, nechat vykynout, do menšího rendlíka si dát omastek na smažení ( anebo vytáhnout friťák ) a už to jede a mísa vdolků je po chvilce usmažená. Ale ony se možná vdolky dají taky koupit v pekařství už hotové, jenom namazat - podobně jako hotová mražená nebo "salámoidní" dršťková ( tu maj tady v řeznictví a k tomu gulášovku a zelňačku a černou zabíjačkovou prdelačku ) to je prostě polívka ve futrálu na salám, asi tak šest důkladnejch hlubokejch talířů to může dát.

(reakce na) Zasírači vláken

9.11.2021 v 13:40 | Nahoru | #24255

Bimbam píše: ..................( tu maj tady v řeznictví a k tomu gulášovku a zelňačku a černou zabíjačkovou prdelačku ) ........................



Všechny 3 vč. dršťkové můžu

Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:03 | Nahoru | #24256
Po práci tam jdu kolem na nákup ( žencká marodí tak dělám zásobovací jednotku ) mám Ti nějakou vzít?

Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:08 | Nahoru | #24257
od každé 1/2 litr

Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:10 | Nahoru | #24258
Voni to nerozlejvaj jako v hospodě do skla výčepák sud, prodávaj to v celku

Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:11 | Nahoru | #24259
a včem? Ve sklenicích (zavařovačkách) ? Nebo??

Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:28 | Nahoru | #24260
Nee, v tom futrálu na salámy. Na obou stranách zavázaný a v tom je ta polívka. Mívají tak i čistý vývar z kostí.

Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:41 | Nahoru | #24261
Jo ahááááá. Já myslel že ji vaří a prodávaj třeba do bandiček nebo tak

(reakce na) Zasírači vláken

9.11.2021 v 14:46 | Nahoru | #24262

JPechy píše: Dršková není problém ale ty vdolky



Vdolky nejsou problém, ale ta práce s dršťkama...



Ale povedly se mi, ne?

Zasírači vláken

9.11.2021 v 15:08 | Nahoru | #24263
To nejsou vdolky, ale bochánky nebo bulky

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

9.11.2021 v 15:09 | Nahoru | #24264
Takto vypadají vdolky

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zasírači vláken

9.11.2021 v 16:01 | Nahoru | #24265
JPechy> sorry, hochu, ale to, co fotíš, jsou tzv. bavorský vdolečky. Vdolky jsou to, co je na mý fotce. Může tady být neshoda v krajových názvech, to jo, ale vdolky se pečou v troubě a nesmaží se jako koblihy
Mrkni do kuchařek.
Mimochodem - pokud by to bylo, jak tvrdíš ty, pak bych chtěl vidět někoho, kdo by servíroval ty tvoje vdolky k dršťkový... kapku humus, řekl bych

Naposledy editováno 09.11.2021 16:04:04

Zasírači vláken

10.11.2021 v 05:58 | Nahoru | #24266
Je to co já myslím. Polívka jako polívka a vdolky jako druhé jídlo.
Samozřejmě nepojídat s polévkou.

Zasírači vláken

10.11.2021 v 09:44 | Nahoru | #24267
Codo - já taky na tom plechu vidím něco co se peče z rohlíkového těsta - spíš housky než dalamánky ( ty jsou z chlebovýho těsta ). U nás se vdolky taky smažily v plecháčku v omastku - podobně jako koblihy. Jenže kobliha je kulatá a plní se marmeládou dovnitř zatímco vdolek je placatej a maže se marmeládou nebo povidlama zvenku. Když se vdolky nepomažou marmeládou a jen pocukrují, tak se jim říká aspoň na jihu Moravy beleše. Prostě krajový názvy jsou někdy zavádějící. Co je prostě někde vdolek ( ze sladkého těsta ) je jinde houska nebo bulka z těsta rohlíkového. Bylo to opravdu jako jídlo myšleno v jídelně a tady ve Středozemi zvykem že je dršťková polívka a ty vdolečky jako druhé jídlo. I když ano, jsou "gurmáni" kteří k téhle polívce anebo ke gulášovce ty sladký namazaný vdolečky dokážou přikusovat ( typickým příkladem je jedna paní od nás z práce , ta to tak dlabe a prej se ty chutě hezky doplňují stejně jako na jednohubce s česnekevosýrovou pomazánkou kompotovanej angrešt anebo kulička hroznovýho vína.).

(reakce na) Zasírači vláken

10.11.2021 v 09:58 | Nahoru | #24268
Codo> No ono když si to pořádně od Bimbama přečteš "Dneska v závodce vařej dršťkovou polívku, bavorský vdolky a kakao. To su zvědavej jestli to kakao" , tak ti musí být jasné o čem se psalo.

Zasírači vláken

10.11.2021 v 10:13 | Nahoru | #24269
No, možný je taky to, že já píšu občas delší než jednovětné kecy a pak se v tom může čtenář ztratit případně na konci zapomene co četl na začátku a když se vrátí na začátek tak už neví co bylo na konci Doháněj nás sklerózy a věk, to už lepší nebude.

Zasírači vláken

10.11.2021 v 10:16 | Nahoru | #24270
Někdy s tím mám problemy i já. To víš jsme už starší jedinci.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist