Takže může mi někdo doporučit už odzkoušený automatický kávovar, nebo třeba jen značku? Uvést, co je fajn, co ho štve, co se často kazí atd.?
Např. teď se dívám na Juru C60. Jura obecně má mezi automaty dobrý zvuk, jenže teď jsem zjistil, že nemá vyndávací spařovací jednotku a že to tam umí časem plesnivět. Pak se mě líbil Bosh, který je dost málo rozšířený, takže testy a recenze skoro žádný, jen na zahraničních forech jsem našel 2-3x stížnost na poruchu při napěňování mlíka, další recenze samozřejmě všichni nadření. V De longi se vůbec nevyznám, těch typů je tam snad milion.
Děláme si presso (já dvojité) latté jen návštěvám, takže se mě víc líbí, když to má pěnění mllíka hadičkou třeba z krabice. Bude to čistě na domácí užívání, takže cena tak do 15t max (něco se dá najít v akcích), pákový nechci, kávu děláme celkem často denně, když dojde návštěva, je to strašný opruz se s tím drbat.
Teď nám umírá Saeco Taela Touch, ta měla funkcí milion, ale do opravy už dávat peníze nechci.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
1100Virago píše: Ďuričko: Tak nějak Kyslina citrónová je na vodní kámen, s kávovými úsadami si moc neporadí.
takto reknete soudruhum v catleru respektive v sage nebo na co se to prejmenovali. Pocitam ze kdyz chtej abych to sypal do paky, tak nepredpokladaj ze bych tim cistil neco jinyho nez kafe.
1 reakcí na tento příspěvek Automatický kávovar presso - zkušenosti
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
Ďuričko píše: Codo> Orientuješ se dobře,akorát ta kyselina citrónová má svý specifika co se použití týče, je to takový domácí řešení, dnes se na odvápnění požívají roztoky kyseliny mléčný, který fungujou za studena , maji desinfekční a antioxidační přísady a jsou šetrnější ke stroji...to ale tebe nezajímá, ty potřebuješ ten prášek na čištění kávových úsad
No však jóóó Kyselina mléčná? Tý jsem míval kdysi vždycky po tréninku plno a nevěděl, jak se jí zbavit. Dnes se dá koukám pěkně zpeněžit
Citrónovku jen do pračky, ovšem, ovšem, však AEGčko mi i díky ní vodsloužilo 15 let bez závad, než zhynulo náhlou smrtí. A to by se podle mě dalo ještě opravit, ale už jsem měl v záloze koupenou Miele a záruka už běžela
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
gugo píše: takto reknete soudruhum v catleru respektive v sage nebo na co se to prejmenovali. Pocitam ze kdyz chtej abych to sypal do paky, tak nepredpokladaj ze bych tim cistil neco jinyho nez kafe.
Může se tím čistit zarostlý kovový filtr. Není v návodu i to, že se má část nasypat do nádoby na vodu?
4 reakcí na tento příspěvek Automatický kávovar presso - zkušenosti
Vladimir píše: Já používám ocet, doma je vždycky a v Praze vodního kamene minimum.
Však to kluci výš v diskuzi píšou, že Praha je v pohodě. Voda sice nic moc, ale není tvrdá. U nás je voda sice chuťově fajn, ale do rána ti v ní zkamení růže
Pěkná Guzzina...
Naposledy editováno 19.10.2020 18:43:42
Vladimir píše: Já používám ocet, doma je vždycky a v Praze vodního kamene minimum.
ja vetsinou taky, kdyz neni nic jinyho po ruce. Tem co maji neco proti octu, kdyz to vyplachnes tak fakt nic nesmrdi a minimalne mas jistotu ze poznas kdy je vyplachnuto, prave protoze to prestane smrdet.
Naposledy editováno 20.10.2020 14:17:42
2 reakcí na tento příspěvek Automatický kávovar presso - zkušenosti
1 reakcí na tento příspěvek Automatický kávovar presso - zkušenosti
1 reakcí na tento příspěvek Automatický kávovar presso - zkušenosti
obě jsou to slabé karboxylové kyseliny, že by schopností chelatace?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
sardel píše: hmmm... tak já se s octem potkávám denně. když vám teda nevadí octový kafe, nic proti, chutě jsou různý, tak třeba vibrační pumpa a vůbec veškerý těsnění ho maj moc rády. a takovej ocet kterej prošel plotnou žehličky je taky prima.
proc se zminujes o octovym kafi ? Snad predtim proplachnes ne ? To je stejny jak kdybych ti napsal jestli mas rad citronovy kafe, protoze pouzivas kyselinu citronovou.
Edit: jinak v tabulkach u silikonu nebo vitonu je snasenlivost na slabe kyseliny asi uplne stejna. IMHO stema tesnenima si krapet vymejslis abys podporil svuj nazor.
Naposledy editováno 20.10.2020 16:26:27
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
Co se týče propláchnutí, mě se to teda nikdy dokonale nepovedlo. Ovšem, je taky pravda, že co se mi dostane na stůl, tak tam ten ocet byl třeba už několik dní. Taky je otázka, jak odvápňuješ a jakou koncentraci octa použiješ. Standardní odvápňovací proces fullautomatu trvá 20 - 30 minut. Pokud tam jen naleješ slabý roztok, proženeš to třeba minutu a hned propláchneš, tak se asi nic nestane. Akorát se nestane ani to odvápnění. To je taky každej druhej jouda, kterej se diví jak divizna, že odvápnění je nějakej danej procej a ne to tam jen chlemstnout vylejt a hotovo.
A jinak tedy kyselina citronova bez chuti neni, chut ma kyselou A jestli tedy ten ocet nici ty tesneni, tak muzem klidne udelat sazku , rekni na jak dlouho mam hodit tesneni z kavovaru do octa aby se znicily. Trochu me to pripomina takovy ty sahodlouhy debaty, jak motorovej olej nici Okrouzky retezu.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
Ďuričko píše: Honza-TA950> Hele nevim, nejsem vzděláním chemik...mam to jen z praxe. A druhá věc je, že nechápu jak si někdo může koupit kávovar za 20k, kupovat si arabiky z Etiopie za 600,- 1/2kila a pak šetřit a snažit se vyčistit octem. To je jak koupit si velkýho čopra a řešit přestavbu na plyn
no tyvole to bylo do černýho! Vlastně do tmavě bílýho, abych byl korektní, to se prej teď nosí
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
Ďuričko píše: Honza-TA950> Hele nevim, nejsem vzděláním chemik...mam to jen z praxe. A druhá věc je, že nechápu jak si někdo může koupit kávovar za 20k, kupovat si arabiky z Etiopie za 600,- 1/2kila a pak šetřit a snažit se vyčistit octem. To je jak koupit si velkýho čopra a řešit přestavbu na plyn
Tak mašinku mám teda trochu dražší, doma nepozoruju zarustání vodním kamenem u žádného spotřebiče. Pročištění dělám sem tam spolu s vyčištěním. Nechávám po zahřátí cca 15 min a potom vše párkrát propláchnu do zmizení octové pachutě,
Kafe mám z pražírny za třetinovou cenu a zatím nemám potřebu k čistotě něco řešit.
Jinak v v bunacafe nedoporučují oboje, je to jen obchod,
"K odvápnění používejte jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (např. hliníkovým částem) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet ani kyselinu citronovou."
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Automatický kávovar presso - zkušenosti
Naposledy editováno 21.10.2020 10:10:51
Ďuričko píše: Codo> Třeba v Makru
Ten prevít na čištění kávovejch cest jsem koupil přes net a je to přesně von, co jsem používal předtím. Už mám pročištěno a kafe je zase jako z partesu Ještě jednou díkes moc!!
rozumím obchodnímu pohledu - zabalit základní chemikálie do lesklého obalu a prodat za násobek ceny a spojit to s upozorněním, že použití neoriginálního čističe je rizikové a může být problém se zárukou atd.
jetam píše: PetrXX> doma mame tohle delonghi magnifica s
a spokojenost, je fajn, že se to samo proplachuje při zapnutí a vypnutí
Tak Magnifica je doma, perfektní kafe, díky za tip pane.