Pátý závod MMČR Supermoto ve Vysokém Mýtě

Stejně jako ve všech dosavadních závodech tak i ve Vysokém Mýtě, kde se jelo tuto sezónu již podruhé, počasí závodění přálo a na start se postavilo kolem osmdesáti závodníků, kteří svedli souboje o předposlední dělbu bodů tohoto roku. Letos poprvé se závodilo ve všech vypsaných kategoriích.

Kapitoly článku

S4 Quad

V ranních trénincích jsme mohli vidět celkem 5 čtyřkolek, avšak do samotných závodů nastoupily pouze 4 dvoustopé závodní stroje. Celkově si první místo vybojoval Vláďa Bouška následovaný Miroslavem Stupkou. Na třetím místě se po nedokončení druhé rozjížďky umístil Petr Polák.

Kategorie Junior

Počet nejmladších závodníků podnik od podniku neustále narůstá a nejinak tomu bylo i ve Vysokém Mýtě. 13-ti členné pole tradičně ovládl Jan Ulman, o kterém v budoucnu jistě ještě uslyšíme. I ostatní junioři se perou s nástrahami okruhů velmi statečně a pokroky v jejich dovednostech jsou znát v každé rozjížďce.

S3 MX Cup

V kategorii velkých kol byl v obou rozjížďkách neporažen Pavel Kajgr, kterého na stupních vítězů doplnili druhý Jan Berger a třetí Jan Marek.

S3 Veterán Cup 35

Jako celý rok, tak i předposlední závod seriálu, nedal nikomu šanci Michal Solík ze Slovenska. Vyhrává vše, co může a pravděpodobně se příští rok dočkáme jeho „přestupu“ do některé z nejrychlejších kategorií, kde má jistě na to, aby ukázal mladším jezdcům, že věk je jen pouhé číslo. Pohár za druhé místo si z Mýta odvezl Aleš Cikánek a na stupních vítězů je doplnil Miroslav Vondráček.

S3 Veterán Cup 40

Podobná situace se opakuje i na čele veteránů nad 40 let. Tradičně nejrychlejší byl Bohuslav Vaňous, kterému na paty šlapal druhý Miroslav Starý a stabilně jedoucí třetí Petr Vavrečka.

Třída S2

Suverénovi této kategorie Danielu Kičkovi dělal společnost na stupních vítězů jeho týmový kolega Martin Marx, který tentokrát dokázal stabilně startovat i dojíždět. Třetí místo vybojoval na velkých kolech jedoucí Pavel Kajgr. Hodí se uvést, že Pavel startuje ihned po dojetí závodu S3 MX Cup a ukazuje, že na to opravdu má i po fyzické stránce.

Třída S1

V nejrychlejší třídě Pavel Kejmar všem ukazuje jak se jezdí ve světovém supermotu na předních příčkách a vyhrál opět obě rozjížďky s velkým přehledem. Chyběl tentokrát Milan Sitnianský, další reprezentant v mistrovství světa. Druhý se celkově umístil Erik Provazník, který právě se Sitnianským a Kejmarem bude reprezentovat Českou republiku na supermotu národů. Na bedně za třetí místo stanul Kejmarův týmový kolega, Švéd Kevin Fagré.

Šestý a poslední závod čeká na závodní pole v Sosnové u České Lípy 27. září, kde se rozhodne o konečném pořadí v jednotlivých kategoriích.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Adam Bajer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist