Začíná MS/ME supermoto, Kejmar v novém týmu

Za účasti třech českých jezdců začne tento víkend v jihošpanělském Jerezu de la Frontera spojený seriál mistrovství světa/mistrovství Evropy supermoto. Nepojede se na trati vybudované v rámci populárního silničářského okruhu, jak to bylo vloni, ale na obřím prostranství před bránou do areálu. České barvy budou hájit Pavel Kejmar, Milan Sitnianský a Petr Vorlíček.

Po dlouhé zimní přestávce tady máme opět seriál FIM Supermoto World Championship, kde došlo k mnoha změnám v jednotlivých týmech. Jedno je ale jisté: světový titul bude opět obhajovat Thomas Chareyre z továrního týmu TM. Rychlý Francouz ukázal, že je ve formě, když vyhrál nedávný závod mezinárodního mistrovství Itálie ve Viterbu. Do bojů mistrovství světa půjde i tentokrát bez svého bratra Adriena, který vynechává už druhou sezonu za sebou. Pohled na startovní rošt Velké ceny Španělska bude vůbec smutný, když se do Jerezu přihlásilo pouhých 12 jezdců. Kromě Adriena Chareyra budou chybět i loňský vicemistr světa Ital Ivan Lazzarini a hlavně velká hvězda posledních let Mauno Hermunen. Jak jsme už informovali, létající Fin dal přednost domácímu motokrosovému mistráku.

Naopak do Jerezu už letecky vyrazila největší česká naděje Pavel Kejmar. Roztocký jezdec skončil v loňském ročníku mistrovství světa čtvrtý a letos míří ještě výš. Také za tím účelem změnil tým i motorku. Vrátil se ke KTM, kterou pojede ve špičkovém italském týmu Mtr po boku Belgičana Lionela Deriddera. Také jeho velký kamarád a soupeř Rakušan Lukas Hoellbacher přichází se změnou a pořídil si vlastní privátní tým Hollbacher Racing. Pojede motocykl Husqvarna. Nizozemec Devon Vermeulen zase přestoupil k Hondě v barvách týmu Gazza Racing a Fin Asseri Kingelin se vrací do stáje Aprilia Fast Wheels.

Velkou otázkou zůstává, co předvede Němec Marc-Reiner Schmidt, který po loňském suverénním tažení mistrovstvím Evropy postoupil do světa a představí se v týmu TM Degasoline. Španěl David Gimenez to znovu zkusí s týmem Suzuki Team Grau, který se rozrostl o Španěly Jose Luise Hernandeze, Ignasiho Codinu, Ivana Romera a Rumuna Mariuse Litu.

K favoritům mistrovství Evropy by mohl patřit Ital Diego Monticelli, vloni třetí, který přes zimu přestoupil do továrního týmu TM Factory. My budeme věřit, že alespoň pódia budou sbírat zkušení Češi Petr Vorlíček (Suzuki), který už kdysi evropský titul získal, a Milan Sitnianský (Honda Tuning Motosport) se svým tradičním číslem 121. Hodně zlobit budou také Ital Giovanni Bussei (TM Sbd), jeho krajan Luca Ciaglia (Honda Gazza Racing), další zástupce líhně Apeninského poloostrova Lorenzo Promutico (Honda) a Nizozemec Michel Gregoire (Honda Gazza). Nováčky evropského seriálu jsou Fin Aaro Harvia (Aprilia Fast Wheels) a Belgičan Kaivers Romain z „Kejmarova“ týmu KTM Mtr.

STARTOVNÍ LISTINY JEREZ

MS

4 CHAREYRE THOMAS FRA FFM TM TM FACTORY
11 KINGELIN ASSERI FIN SML APRILIA FAST WHEELS
14 HERNANDEZ JOSE LUIS ESP RFME SUZUKI SUZUKI GRAU RACING
21 GIMENEZ DAVID ESP RFME SUZUKI SUZUKI GRAU RACING
33 CODINA IGNASI ESP RFME SUZUKI SUZUKI GRAU RACING
41 SCHMIDT MARC-REINER GER FMS TM DEGASOLINE
64 ROMERO IVAN ESP RFME HUSABERG SUZUKI GRAU RACING
71 KEJMAR PAVEL CZE ACCR KTM KTM MTR
72 HOELLBACHER LUKAS AUT OeAMTC HUSQVARNA HOLLBACHER RACING
115 LITA MARIUS ROU RFME SUZUKI SUZUKI GRAU RACING
188 VERMEULEN DEVON NED KNMV HONDA GAZZA RACING
213 DERIDDER LIONEL BEL FMB KTM KTM MTR

ME

13 FAGRE KEVIN SWE SVEMO YAMAHA INSIDE MOTORSP.
28 GREGORIE MICHEL NED KNMV HONDA GAZZA RACING
68 MONTICELLI DIEGO ITA FMI TM TM RACING TEAM
71 PARRA ZOE ESP RFME SUZUKI SUZUKI GRAU R.
90 FORD DUNN MATHEW GBR RFME KTM SUPERMOTOLAND
93 CIAGLIA LUCA ITA FMI HONDA GAZZA RACING
96 KAIVERS ROMAIN BEL FMB KTM KTM MTR
102 PERIS ORIOL ESP RFME SUZUKI SUZUKI GRAU R.
110 BARTOLINI FABRIZIO ITA FMI YAMAHA
121 SITNIANSKÝ MILAN CZE ACCR HONDA TUNING MOTOSP.
122 LLADOS JOAN ESP RFME TM TM RACING TEAM
200 BUSSEI GIOVANNI ITA FMI TM SBD UNION R.
202 VORLÍČEK PETR CZE ACCR SUZUKI
245 HARVIA AARO FIN SML APRILIA FAST WHEELS
256 PROMUTICO LORENZO ITA FMI HONDA GAZZA RACING
276 POLACCO MARCO ITA FMI KTM OLTREGARA
377 VANDERCAPPELLE ADRIEN BEL RFME YAMAHA INSIDE MOTORSP.
717 ASNICAR ALESSANDRO ITA FMI YAMAHA TEAM OLTREGARA
864 STAMBECK JOHN SWE SVEMO YAMAHA INSIDE MOTORSP

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist