Petr Vorlíček na tandemu s Vláďou: Bez ježdění nemůžu žít

Když se řekne supermoto, nejspíš se vám vybaví náš závodník Petr Vorlíček, který v době aktivní závodní kariéry patřil mezi světovou špičku. Petr usedl na červenou sedačku a v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou zavzpomínal na motokrosové začátky a hlavně na jeho srdeční disciplínu supermoto. Poslechněte si rozhovor, ve kterém uslyšíte, jak moc závodění miluje a co pro něj motorky znamenají.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motokrosové motorce
  • Jak začal jezdit motokrosové mistrovství světa půllitrů
  • O přestupu na supermoto
  • Jak se závodí doma a ve světě
  • O přípravě a úpravách závodních motorek
  • Za jaké týmy závodil a jaké motorky sedlal
  • O tom, co dělá dnes
 

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Závodní kariéra Petra Vorlíčka začala poměrně pozdě, protože teprve v šestnácti letech začal jezdit motokros. O to zajímavější je skutečnost, že už za tři roky vstoupil do motokrosového mistrovství světa půllitrů a za řídítky čtyřtaktní Yamahy poměřoval síly s drtivou většinou špičkových motokrosařů na dvoutaktních mašinách. Bohužel přišlo nepříjemné zranění, které zásadním způsobem změnilo plány a to bylo důvodem, proč Petr přesedlal na supermoto. Tato svérázná motocyklová disciplína ho totálně pohltila a netrvalo dlouho, než začal prohánět špičkové světové jezdce. Petr v rozhovoru přiznává, že při první konfrontaci se zahraničními jezdci dostal hroznou oblož a vůbec nevěděl, co s tím. Tenkrát ho neúspěch hodně nakopl a začal na sobě makat, což se podepsalo na lepších a lepších výsledcích. Začalo se mu dařit v německém mistráku, který dokonce několikrát vyhrál podobně jako Evropu a titulů si moc váží.

Pravidelně se účastnil také mistrovství světa, kde se rozhodně neztratil a víceméně pravidelně sbíral body. Petr v rozhovoru vypráví, jak si připravoval motorku, jaké úpravy na ni prováděl a jak se o jeho vychytávky zajímal i leckterý tovární tým. Jak sám říká, hrabat se v motorce ho hodně bavilo a tak tomu je dodnes. Úplně nejšťastnější je ve své dílně, kde připravuje závodní motorky a netají se tím, že vychází ze zkušeností, které sbíral během své závodní kariéry. Velice zajímavé je povídání o Brazílii, kam často jezdí a tráví spoustu času s rodinou trojnásobného mistra světa Formule 1 Nelsona Piqueta. Jeho syn totiž miluje supermoto a s Petrem tráví hodně času na závodních tratích. Poslechněte si rozhovor s klukem, který motorky miluje a nedovede bez nich žít.

Přečtěte si také:

Podruhé mistrem Evropy

https://www.motorkari.cz/motosport/supermoto/mistrovstvi-evropy/petr-vorlicek-podruhe-mistrem-evropy-22381.html

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist