Ztráta na vítěze byla stejná jako v Mostě, což mě potěšilo, prozradil König

Český jezdec Oliver König úspěšně absolvoval první závod ve Francii. V závodě mistrovství světa superbiků sice dojel na 22. místě, ale během něho svedl hodně soubojů a za prvním dojel se ztrátou kolem 50 vteřin. Pro Königa to byl první závod od Mostu, kde si zlomil nohu. „Tu jsem ale vůbec nepociťoval, zahojilo se to dobře. S konečnou pozicí v závodě moc spokojený nejsem, ale jinak ztráta na vítěze byla stejná jako v Mostě, což mě potěšilo,“ dodal König ze španělského týmu Orelac Racing. Zítra ho čeká Superpole Race a druhý závod.

V Magny-Cours jsou náročné podmínky kvůli dešti, což ovlivnilo včerejší tréninky. Sobotní závod se ale odjel zcela v suchu. A začal velice zajímavě. Hlavní hvězdy superbiků Jonathan Rea a Toprak Razgatlioglu vyjeli z tratě a museli se probojovávat dopředu. V tu chvíli ale König byl ve trojici společně s Leandrem Mercadem a s Oscarem Gutierrezem. „Byl jsem ve skupince po celou dobu, předjížděcích manévrů jsem ani nepočítal,“ dodal český závodník a nováček superbiků.

V devátém kole kolem nich projel právě úřadující mistr světa Turek Razgatlioglu. A pro Königa to byla rozhodně velká zkušenost. „Je úžasné vidět takového jezdce v závodním módu. Bylo to zajímavé ho vidět, kde on má navrch. Určitě mi to pomůže,“ pochvaloval si König. „Když nás předjížděl, tak mi zároveň vlastně pomohl k tomu, že jsem se dostal před Mercada.“

Český jezdec společně s Argentincem začal dojíždět Malajce Hafizhe Syahrina, ke kterému se dostal na dvě vteřiny. „Přišlo mi, že pak dojíždíme také skupinku, která bojovala o body. Určitě byla sobota pozitivní a vlila mi energii do žil,“ dodal český jezdec. „Pro mě je to velká spokojenost, protože jsem vůbec nečekal, že ten odstup na nejlepší bude stejný jako v Mostě. Podmínky tady jsou těžké, týmy měly připravené motorky na suchu a pak pršelo. Je vidět, že Oliver zrychluje a těším se na další progres,“ doplnil Miloš Čihák, zkušený manažer.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist