Yamaha se rozhodne tento týden

Do závodu v Imole by se mělo rozhodnout, jak se naloží se současnými superbikovými motocykly Yamaha. Favorizovaný tým ParkinGo, doposud jezdící v supersportech, obdržel zamítavou odpověď.

Ještě tento týden by mělo padnout rozhodnutí o tom, zda - a jestli vůbec bude Yamaha zastoupena v příštím roce v superbikovém šampionátu. Jde především o to, že kompletní personál si bude v negativním případě muset hledá nového zaměstnavatele. V ideálním případě by totiž převzal nový partner celé angažmá.
Zájem měl supersportový tým ParkinGO (chtěl nasadit jezdce Melandriho a Daviese-pozn. Bosso), ale dle italských médií dostal od evropského superbikového manažéra Yamahy Laurense Klein-Koerkampa košem, neboť obchodní nabídka šéfa týmu ParkinGo Giuliana Ravelliho neodpovídala představám Yamahy Europe, která doposud toto závodění ve WSBK financovala.
Ovšem jsou vedena další jednání, zájem má prý jeden italský investor, který nabízí polovinu potřebného budgetu, druhou polovinu by měla platit Yamaha, což se zdá těžko představitelné. Pokud by tým zůstal v aktuální formě, tak by jako hlavní kandidáti na jezdecké sedačky připadali v úvahu dosavadní piloti Marco Melandri a Eugene Laverty. Nesmíme ale přitom zapomenout, že Ir Laverty jedná s týmovým šéfem Tech-3 Herve Poncharalem o volné místo v MotoGP.
Melandri zase stojí v hledáčku šéfů superbikových týmů hodně vysoko, na tomto Italovi jsou zainteresováni tovární tým BMW a dokonce probíhalo Melandriho jednání s Aprilii. Zde je ale otázkou, zda by tento tým byl se dvěma Italy vůbec mediálně zajímavý...?

Toto téma je hodně probíráno i na zahraničních webech a tak zatímco ruský web intramoto.ru tvrdí, že Yamahy už koupil promotér prvního ruského světového superbikového závodu na "Raceway Moscow" Alexander Yakhnich, tak jiný web favorizuje anglicko-jihoafrickou marketingovou agenturu, který má dle tohoto článku zájem o smlouvu na dva roky (2012 a 2013) a rozhodnutí by mělo padnout už zítra.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist