Yamaha nasazuje do letošní sezony WSBK šest svých jezdců

Těsně před zahájením posledního evropského testu MS superbiků, jenž má termín 31.ledna a 1.února v Portimau, představila Yamaha šest svých závodníků s nimiž má pro letošní sezonu uzavřenou smlouvu. Poslední test před zahájením sezony je na Philip Islandu v Austrálii. Sezona startuje pátečními tréninky 24.února.

K týmům Pata Yamaha Prometeon WorldSBK, GYTR GRT Yamaha WorldSBK a GMT94 Yamaha WorldSBK se v portugalském Portimau připojí tým Motoxracing Yamaha, který bude v rámci evropských podniků WSBK startovat s úřadujícím britským šampionem Bradleym Rayem. Tento tým tak v závodě uvidíme až koncem dubna v Assenu.

Bradley Ray - Yamaha Motoxracing WorldSBK Team 2023Zleva - Lorenzo Baldassarri, Andrea Locatelli, Toprak Razgatlioglu, Dominique Aegerter, Remy Gardner, Bradley Ray

O titul bude usilovat Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), který loni skončil druhý. Na kapotě má znovu své startovní číslo #54 a velkou motivaci porazit své rivaly. Jeho týmovým kolegou zůstává Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), který bude chtít k šesti umístěním na pódiu přidat premiérové vítězství.

Andrea Locatelli a Toprak Razgatlioglu - Pata Yamaha Prometeon WorldSBK 2023

Druhý tým tří ladiček, GYTR GRT Yamaha WorldSBK, má komplet novou jezdeckou sestavu. Jedním z jezdců je mistr světa Moto2 z roku 2021, Australan Remy Gardener, který chce po premiéře v MotoGP zamířit mezi přední jezdce WorldSBK. Jeho týmovým kolegou je úřadující mistr světa MotoE a dvojnásobný mistr světa FIM Supersport Dominique Aegerter. Také Švýcar si věří, že si formu z předchozích let udrží i letos v pro něho nové třídě superbiků.

Remy Gardner a Dominique Aegerter - GYTR GRT Yamaha WorldSBK 2023

S týmem GMT94 Yamaha WorldSBK nastupuje do premiérové sezony Lorenzo Baldassarri. Italský závodník byl dlouho jezdcem MS silničních motocyklů. Pak jel závody FIM Supersport a nyní zkouší štěstí v superbikovém šampionátu. Baldassarri je talentovaný závodník, takže bude zdravou konkurencí nejen svým kolegům u Yamahy, ale rovněž i ostatním jezdcům konkurenčních výrobců.

Lorenzo Baldassarri - GMT94 Yamaha WorldSB 2023

„Poprvé bude naši značku v mistrovství světa superbiků FIM reprezentovat šest jezdců s nimiž má Yamaha přímo uzavřenou smlouvu,” uvedl Andrea Dosoli z Yamaha Motor Europe Road Racing. „Z toho jsou čtyři mistři světa a jeden národní šampion. Je to silná jezdecká sestava, nejsilnější, jakou jsme od návratu do šampionátu v roce 2016 nasadili a naše očekávání do nové sezony jsou vysoká.”


„V Toprakovi a Andreovi máme dva zkušené jezdce šampionátu, zatímco Remy přináší bohaté zkušenosti z MotoGP. Dominique, Lorenzo a Bradley jsou důkazem jedinečnosti našeho programu ”step-up” v němž jezdci Yamahy, kteří vynikají na mezinárodní i národní úrovni, dostávají příležitost přestoupit do WorldSBK. Investicím do našich jezdců odpovídají také investice do vývoje, přičemž R1 se zlepšuje v klíčových oblastech, což dokládají výkony všech našich jezdců na předchozím testu v Jerezu.”

„Jsme v dobré pozici, abychom opět bojovali o titul mistra světa. Na druhou stranu také víme, že musíme odstranit chyby, které nás loni připravily o důležité body, a dát dohromady perfektní sezonu. Děkuji našim jezdcům a přeji jim hodně štěstí v nadcházejícím ročníku,” dodal Andrea Dosoli.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist