WSBK Katar – Rea sezonu uzavřel vítězstvím, Davies je vicemistrem světa

Kapitoly článku

MS Supersport – Závod

Do závodu na 15 kol odstartoval z první řady Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), který bojuje o titul mistra světa, Jules Cluzel (CIA Landlord Insurance Honda) a Niki Tuuli (Kalio Racing). Z druhé řady vyrazila trojice Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), jenž má stále matematickou šanci na titul, Američan Patrick Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse) a Sheridan Morais (Kallio Racing). Třetí řada Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), Luke Stapleford (Profile Racing) a Kyle Smith (GEMAR Team Lorini), vítěz posledních dvou závodů v Kataru.

Po pěti úvodních kolech vedl Lucas Mahias za nímž jel jeho týmový kolega Federico Caricasulo, třetí byl další jezdec tří ladiček Niki Tuuli a čtvrtý byl jezdec Hondy Jules Cluzel. Na osmé pozici byl Kenana Sofuoglu, který za této situace už nemohl titul získat. Turek v Kataru nastoupil po zranění pánve a měl problém vůbec na motorku sednout.

Ani polovinu závodu nedokončil Patrick Jacobsen, který odstavil MV Agustu a poslední závod sezony uzavřel tímto pro Američana nepříjemným způsobem. Sedm kol před cílem zůstával na první pozici Lucas Mahias, druhý jel Federico Caricasulo a třetí byl Jules Cluzel. Turek Sofuoglu předjel mladého Fina Tuuliho a posunul se na pátou pozici. Francouz Cluzel úspěšně zaútočil na Caricasula a posunul se na druhou pozici.

Tři kola před cílem zajíždí Kenan Sofuoglou nejrychlejší kolo závodu a o vedení soupeří dvojice Francouzů Lucas Mahias a Jules Cluzel. Třetí byl Federico Caricasulo a na čtvrté pozici už figuroval Kenan Sofuoglu. Dvě kola před cílem jel Turek těsně za Italem a začala bitva o pozice na stupních vítězů, ale také o druhé místo v šampionátu, protože o to ho ještě mohl připravit Jules Cluzel. Francouz totiž na celkovou druhou pozici v šampionátu ztrácel deset bodů. Sofuoglu neustále bojoval s Italem na Yamaze a ne a ne Caricasula překonat.

Závod v Kataru vyhrál a titul Mistra světa FIM Supersport 2017 získal Lucas Mahias, který ustál závěrečný atak Julese Cluzela, který ještě po trávě podél cílové rovinky chtěl Mahiase podjet a vyhrát. Oslavy byly a budou mohutné a Lucas Mahias si titul rozhodně zaslouží. Na druhé pozici závod dokončil Jules Cluzel, který mistrovství končí celkově třetí. Turek Kenan Sofuoglu odjel parádní závod, cílem projel třetí a šampionát končí v pozici vicemistra světa.

Supersport World Championship – Závod (15kol)
29°C, dráha suchá, 29°C, vlhkost: 54%
Výsledky závodu - Results.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist